https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi v Pomurju protestirali proti podnebnim spremembam

Murska Sobota, 17.03.2019 ob 6:05  

V petek, 15. marca 2019, so mladi po celem svetu združili moči in s protestom pritisnili na politike, da s konkretnimi dejanji zaustavijo nevarno segrevanje planeta.


Povod za to gibanje, ki se je začelo lani, je bila 15-letna Greta Thunberg, ki je ob petkih nehala hoditi v šolo in namesto tega protestirala pred švedskim parlamentom, da bi vplivala na podnebno politiko Švedske.

Mladinski protesti proti podnebnim spremembam so tako bili napovedani v več kot 100 državah sveta, tudi v nekaj mestih po Sloveniji, največji v Ljubljani.

Foto: Oš I MS

K protestu ni nagovarjala nobena velika organizacija, stranka ali podpornik, samoiniciativno so jo organizirali dijaki, študenti in učitelji pa tudi osnovnošolci na Osnovni šoli I Murska Sobota.

Na OŠ I Murska Sobota so dokazali, da premoremo veliko okoljsko ozaveščenih mladih. Svojo zaskrbljenost, neravnodušnost in podporo našemu planetu so učenci III. triade pokazali z zelenimi oblačili, izdelanimi plakati in transparenti, ki so jih postavili na ogled v avli šole.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.