https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Obeta se nam prekmurski derbi med Nafto 1903 in Beltinci

16.3.2019  

V nedeljo, 17. marca, ob 13. uri bo še posebej zanimivo v Lendavi, saj se bosta v 19. krogu 2. Slovenske nogometne lige pomerila Nafta 1903 in Beltinci.  

V lendavskem Športnem parku bodo Lendavčani gostili ekipo Beltincev. Jesenski obračun v Beltincih so pred okrog 1.200 gledalci dobili Naftaši z 2:4. Pred prekmurskim derbijem smo pokukali v oba tabora.

Iz NK Nafta 1903 so nam sporočili, da si tako kot na vsaki tekmi, tudi na tej vsi v klubu želijo osvojiti 3 točke. "Zavedamo se, da to nikakor ne bo enostavno, saj nam nasproti stoji kakovostna in zelo motivirana ekipa. Prepričani smo, da imamo dovolj kakovosti in motivacije, da ta cilj tudi dosežemo. Ekipa je motivirana, na vsak način želi popraviti slab vtis s prve tekme, ko smo rezultatsko dosegli manj od pričakovanega. Fantje se zavedajo pomembnosti tekme, v ekipi vlada odlično vzdušje."

Priprave na nedeljsko tekmo so pri Lendavčanih potekale zelo podobno kot na vsako drugo tekmo. Malenkostna razlika je bila le v tem, da so se pripravljali na nekoliko nenavadno uro pričetka srečanja, vse ostalo je potekalo po ustaljenem urniku.

Obe ekipi bosta imeli številčno in bučno podporo s tribun. Pri NK Nafta 1903 verjamejo, da bodo njihovi zvesti navijači številčnejši in glasnejši. "Verjamemo, da bo naša navijaška skupina Gorgone pripravila odlično kuliso in bomo imeli v tem elementu premoč, ki jo morajo potem fantje na igrišču prenesti v želeni rezultat."

Po neodločenem izidu v Vipolžah bodo Lendavčani zagotovo dali svoj maksimum in poskusili ponoviti izid prve tekme.

Beltinčani so v prejšnjem krogu remizirali z ekipo Doba, ki se poteguje za najvišja mesta. Po golu Hočevarja so si priborili zelo pomembno točko v boju za obstanek med drugoligaši.

Kot so zapisali na spletni strani ND Beltinci bo nedeljski derbi znova poseben tudi zaradi bratskega spopada. V vratih Nafte bo 21-letni Florijan Raduha, na drugi strani pa v dresu Beltincev starejši Patrik. Slednji je že v jeseni dejal, da se na igrišču te vezi pozabijo in da želi vsak narediti najboljše za svojo ekipo: "Podpihovanja strasti ni. Tudi sam se s tem ne obremenjujem. Na igrišču bom dal vse od sebe, da zmagamo. Seveda pa se bom potrudil, da dosežem zadetek, če se bo ponudila priložnost. Na koncu bo najpomembnejša zmaga."

Foto: arhiv Pomurec.com

Pri Beltinčanih so pričakovanja od tekme visoka. V Lendavi se tako pričakuje praznik nogometa, morda celo z novim rekordnim obiskom v tej sezoni. Pri ND Beltinci so zato pozvali "Vsi na derbi!"

V nedeljo bosta pri Nafti 1903 zaradi poškodbe manjkala Požgai in Cekovski, pri Beltinčanih pa se vrača kaznovani Bertalanič. Utrinke z minule tekme, 4. kroga 2. SNL v Beltincih, si lahko pogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.03.2019 ob 4:29 Elol gost

      Koje izjave haha, seljacki klubi ki se imajo za nekaj velikega. 😨😨😱😏

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.03.2019 ob 8:05 Veržej gost

      Čestitke za zmagi Veržejskih U-17 KADETOV in U- 19 MLADINCEV v Lendavi proti Nafti 2 SNL. Novemu vodstvu NK Veržeja pa želim uspešen LOV na zastavljene cilje. Gospodu KAPUNU pa iskreno HVALA za DOLGOLETNO USPEŠNO vodenje kluba NK VERŽEJ.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.03.2019 ob 8:16 Strijc Džouže gost

      Df je podkupo beltinske igralce razdelil je dve penziji med njih, malo de jih pelo v Gorice čvajgo sprobavat pa apartma keroga ma do baje lejko brezplačno koristili samo ka nafta točke dobi!!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.03.2019 ob 9:50 Navijač Verzeja gost

      Čestitke novemu vodstvu Veržeja in velika zahvala bivšemu predsedniku. Kot navijač Veržeja bi si želel,da se v klub pripelje čimveč domačih igralcev,kot je to v Veržeju vedno bilo!!! Novemu vodstvu pa vse dobro.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.03.2019 ob 12:47 Df gost

      Danas u 15.30 velika jebačka žurka sa mojom ženom, kčerkama i prijateljicama!! Pili budemo vince iz mojih lendavskih gorica, grilali prase i jebali se sve popreko! Dobrodošli i igrači nafte i Beltinca i svi navijači! Svaki koji dođe dobije od mene 50 evra. Entercode samo jednom se živi

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.