https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Motvarjevcih počastili madžarski narodni praznik

Motvarjevci, 20.03.2019 ob 12:00  

Madžarska manjšina je v naselju Motvarjevci v občini Moravske Toplice, praznovala madžarski narodni praznik za počastitev marčevske revolucije iz leta 1848.

Slavnostni govor je imela Suzana Vugrinec, predsednica madžarske skupnosti občine Moravske Toplice, ki je v svojem govoru poudarila, da obstoj manjšine lahko rešimo le z ohranitvijo ustanov, institucij in verskih ustanov, kar je podlaga za obstoj. Brez omenjenega ni možen razvoj, ampak le asimilacija.

Na sobotni proslavi so nastopali otroci DOŠ Prosenjakovci, s prizorom iz zgodovinske revolucije se je predstavila mladina iz Motvarjevcev. V nadaljevanju pa je nastopila solistka Lea Sapač in plesna skupina KUD „József Attila” z narodnimi plesi.

Po proslavi so se revolucije spominjali s polaganjem vencev pri spominskem obeležju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2019 ob 12:18 M M gost

      Čestitam k prazniku in ohranjanju svoje identitete!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2019 ob 11:13 Bojs gost

      Po idititeti izgledajo kod (mi ) sosednji kobilčani, bogojinčani, selančani itd. In kdo v resnici so???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.03.2019 ob 12:08 gost

      70 let autohtoni ugrofinski madžari..po raziskavi pa nobene sage..~ ( dna N 0,0 ) ~ o ugrofinstvu..a naprej pod kolovodji kolo. https://drive.google.com/file/d/1sI0470eCVe1d4LK_WX8-ZQeQbfgO4wdD/view?usp=drivesdk

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.03.2019 ob 13:06 gost

      Rdeče Map" [ uredi ] , ki temelji na sporni 1910 popisu (vrhunec magyarization ): Madžari v kraljevino Madžarsko POIŠČI SLIKO.. https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Redmap.jpg https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Redmap.jpg zanesljivih virih. [v razpravi ] NA OMENJENI KARTI SE LEPO VIDI, DA ~ VELIKODOLENČANI [ Hodoš ] IN KOPARNAK -Domoško folva ~ 1910..NISO BILI MADŽARI... IZDA......SVOJEGA SLOVENSTVA....~ostali izdani obrazi, priimki ~ (~sum ~ prodane duše na 25 tisočletnih ognjiščih zavednih slovenskih prednikov.!???) Morda tudi drogod, kjer po 70 letni ciganjiji, kaže uralofinski" dna -N - 0,0.!?!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.03.2019 ob 13:07 gost

      Madžarsko nacionalno prebujanje je zato sprožilo narodne preporode med slovaško , romunsko , srbsko in hrvaško manjšino na Madžarskem in v Transilvaniji , ki so se počutile ogrožene zaradi nemške in madžarske kulturne prevlade. [18] Ti narodni preporodi so kasneje prerasli v nacionalistična gibanja devetnajstega in dvajsetega stoletja, ki so prispevali k končnemu propadu imperija . [18]

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.03.2019 ob 13:18 Janko gost

      Mađarska cüca pa ti dišij, lelek. Sran te je leko.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.03.2019 ob 14:41 gost

        Kako je lahko sram tiste, ki na laži od svojih slovenskih sosedov , sovaščanov, pa bodisi - hotižanov,- turnivčanov , bogojinčanov, kobilčanov, itd, itd cca vsak 2500 evrov 16.miljonov. Brez dokaza o autohtonosti in kljub dokazim o neobstoju pravih madžarov..le generiki s slovenskimi obrazi. Ko nekdo, ki ne more dokazat svojega porekla trdi...xyz..... Po ..70 letih laži ...madžar~ IŠČE SVOJ IZVIR~..žau mi je....a taki ne poznaju..sramu.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.03.2019 ob 13:55 gost

      Harvardski raziskovalci" madžare bo še hudo bolela glava..ko se.joim bo objavljala lažna - iridentistična - zgodovinopisje..zatajitev staroselske narodne pripadnosti!! Resnica boli komentarji še bolj...aki so madžarski državljani bolj slovenski ali germanski?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.03.2019 ob 16:16 Janko gost

      Jože Sukič shizofrenik iz goričkoga hahha

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.03.2019 ob 19:17 gost

        Jankec...kaka ti je " faca."...autohtona uralsko mongoloidna. ....alli...kod imajo neizdajalski slovenci..ZRCALCE VPRAŠAJ...RASA POSTAVLJA ~NORMATIVE~...

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.03.2019 ob 16:44 gost

      POŽRTIJE...MAŠINE KO CELA DVORANA JE ZA DAVKPLAČEVALSKI DENAR..SLOVENSKI OTROK PA SENDVICA NE.... MADŽARSKA NARODNA SAMOUPRAVNA SKUPNOST OBČINE MORAVSKE TOPLICE - MORAVSKE TOPLICE KOZSEGI MAGYAR NEMZETI ONIGAZGATASI KOZOSSEG ⇶ PUHAN & Co. d.n.o. - V STEČAJU 7850€....... TRANSAKCIJE, kjer je plačnik MADŽARSKA NARODNA SAMOUPRAVNA SKUPNOST OBČINE MORAVSKE TOPLICE - MORAVSKE TOPLICE KOZSEGI MAGYAR NEMZETI ONIGAZGATASI KOZOSSEG in prejemnik PAN LIGNUM, d.o.o.:13200 evrov ......IZ UST NEIZDAJALSKIH SLOVENCEV.......IZLETI..ZA DAVKOPLAČEVALSKI 💰 DENAR..cele družine....revni otroci pa na šolski izlet ne morejo......... MADŽARSKA NARODNA SAMOUPRAVNA SKUPNOST OBČINE MORAVSKE TOPLICE - MORAVSKE TOPLICE KOZSEGI MAGYAR NEMZETI ONIGAZGATASI KOZOSSEG ⇶ AP MS d.d. 83.406,61 EUR Izbrano obdobje: Ni izbranega obdobja. Za izbiro obdobja označite obdobje na grafu. TRANSAKCIJE, kjer je plačnik ........pojdi na KP.K ....erar vpogledi. Pod plačnik MADŽARSKA SAUOPRAVNA NARODNA SKUPNOST...( PO 70 LET CIGANJIJE ..IZVIR NI ZNAN)....IN VIDEL BOŠ ...POŽERTIJE... SLOVENSKE RASE MADŽAROV......IN TAKI BODO DRUGIM GOVORILI....PES IMA KULTURO IN SE SKRIJE....ČITATI KONTEKST...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.03.2019 ob 6:57 gost

      KAKI ~ MORALNI ETIČNI..SO OBRAZI - LAŽNIH MADŽAROV.-SLOVENSKE RASE....POŽRTIJE ?? ...........MORALO IN ETIKO SEKS POPAPALA KOD UGROFINSKEGA CIG.MAGARA?? SLOVENSKE KRVI...JANKEC KJE SI..SI V ZRCALCU OBRAZ OGLEDUJEŠ...KOMU PODOBEN... ..VSI PREKMURCI BI LAHKO BILI MADŽARI ...ČE BI BILI IZDAJALCI..SVOJIH 25 TISOČKETNIH PREDNIKOV...MORALA IN ETIKA...OBRAZ PRED SLOVENCI.??...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.