https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Restavracija v sklopu Expana ne bo klasična

20.03.2019 ob 6:00  

Expano, v katerega notranjost bomo lahko pokukali 13. aprila, dobiva končno podobo. Sestavljajo ga 4 glavni sklopi, ki se razlikujejo po namenu in vsebini: razstava, TIC, gostilnica in del namenjen poslovni rabi. Za gostinski del ponudbe bo skrbelo na javnem pozivu Mestne občine Murska Sobota izbrano podjetje Junior d.o.o.  oziroma Ivan Dobaj s svojo ekipo. Dobaj pravi, da ne bo šlo le za klasično restavracijo.

 

Pogoji: regionalni dobavitelji živil, kreativnost in  drugačnost predstavitve kulinarike Pomurja

Poleg izbranega podjetja sta se na razpis prijavila še Matic Gjerkeš s.p. in Hotel Diana d.o.o. Kot je že znano so ponudniki morali v ponudbi, poleg ponudbene cene predložiti koncept izvajanja gostinske dejavnosti ter upoštevati regionalno kulinariko in sezonski značaj pri pripravi in ponudbi jedi. Prav tako so morali navesti regionalne dobavitelje živil za pripravo jedi, vsaj 50 odstotkov živil bo moral gostinec nabavljati v regiji. Iskali so tudi kreativnost in  drugačnost predstavitve kulinarike Pomurja, ki temelji na tradicijah okusov, a obenem ubere trendovske note in ponudi zanimive krožnike ter jedilnike.

V Expanu bo za gostinski del skrbel Ivan Dobaj s svojo ekipo

Predstavitev kulinarike Pomurja

Družinsko podjetje Junior, ustanovljeno leta 1990, je v preteklosti bilo najemnik Penziona Formaviva v Portorožu in Hotela Klass 4* v Kranjski Gori. Trenutno so najbolj prepoznavni  s koncepti in z blagovnimi znamkami kot so Takos gostinstvo v Mariboru, Fast food Pod kozolcem in Lonche.

Kot pravi Ivan Dobaj, prokurist družbe Junior d.o.o, restavracija v sklopu Expana ne bo klasična ampak je zamišljena kot predstavitev kulinarike Pomurja. Povezovali se bodo z lokalnimi dobavitelji oziroma proizvajalci. Jedi in pijače, ki jih boste naročili, bodo podrobneje predstavljene, tudi s kontakti lokalnih ponudnikov in njihovo morebitno dodatno turistično ponudbo. Obiskovalce pa bodo usmerjali naprej  do lokalnih dobaviteljev in ponudnikov.

Foto: FB Expano

Tudi kulinarične delavnice in »piknik cekri«

O jedilnikih pravi Dobaj, da bodo prilagojen letnim časom in bodo obsegali pestro ponudbo sezonskih jedi, značilnih seveda za Pomurje kot so bograč, koline, kisla juha, gobova juha s kašo, ciganska pečenka, dödoli, solata z domačega vrta, retaši, prekmurska gibanica, prleška gibanica, prleška tünka in podobne jedi, za najmlajše pa bodo poskrbeli z otroškimi meniji.

Izvajali bodo tudi različne kulinarične delavnice, prilagojene različnim skupinam obiskovalcev. 

Poleg restavracije v notranjosti Expana bo na voljo še zunanja terasa, možno bo najeti tudi »piknik ceker« ter uživati ob hrani in pijači ob jezeru.

V restavraciji v sklopu Expana bo za kulinariko skrbela v začetku 8 do 10 članska ekipa. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.