https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Le še korak nas loči do vzpostavitve mreže Podonavski Biseri

08.03.2019 ob 13:41  

Predstavniki 13 upravljavskih organizacij iz Podonavja so se dogovorili za ustanovitev mreže »Danube.Pearls« oz. »Podonavski biseri«.


27. februarja 2019 je 15 projektnih partnerjev iz devetih podonavskih držav obiskalo mesto Pecs na Madžarskem, kjer so razpravljali o možnostih za ustanovitev mreže  Podonavski biseri. Tekom srečanja so se prihodnji t.i. »biseri« strinjali glede potrebnih korakov pri snovanju mreže, ki bo osnova za nadaljevanje spodbujanja trajnostne mobilnosti v turizmu na območju Podonavja tudi po koncu EU projekta Transdanube.Pearls.

V madžarskem Pescu se je zbralo 13 organizacij, ki bodo prevzele upravljanje posameznih destinacij znotraj mreže Danube.Pearls. V sodelovanju s strokovnjaki s področja mobilnosti in turizma so diskutirali o ustanovitvi mreže. Predstavniki destinacij iz Podonavja so dosegli pomemben mejnik s soglasnim dogovorom o vzpostavitvi in delovanju mreže Danube.Parls tudi po koncu projekta Transdanube.Pearls. Mreža bo delovala na osnovi akcij in sodelovanja vzpostavljenega v projektu Transdanube.Pearls. Z vzpostavitvijo skupne platforme, ki bo povezovala 13 destinacij iz Podonavja in s skupnimi tržnimi aktivnostmi bo povečana vidnost Podonavskih biserov, hkrati pa bodo obiskovalcem omogočene edinstvene možnosti za potovanje vzdolž Donave z uporabo trajnostnih prevoznih sredstev. Hkrati bodo člani mreže še naprej razvijali nova trajnostne mobilnostne storitve in uporabnikom prijazne turistične informacije, ki bodo na voljo tako turistom, kot tudi prebivalcem regije. Uradna ustanovitev mreže bo potekala v okviru zaključne konference EU projekta Transdanube.Pearls, ki bo organizirana 13. maja 2019 ob jezeru Neusiedl v Avstriji.

 

Modra Donava in Zelene poti

V okviru partnerskega sestanka je bil predstavljen turistični vodnik »Modra Donava & Zelene poti«, ki pod podnaslovom »Odkrijte skrite bisere vzdolž Donave« promovira 13 destinacij oz. biserov. Vodnik prinaša informacije o turističnih znamenitostih in možnostmi prevoza, ki omogoča obisk znamenitosti na trajnostni način. Poleg tega vodnik vsebuje vrsto turističnih paketov, med drugim tudi organizirano kolesarsko turo iz Budimpešte (Madžarska) do  Kladova (Srbija). Knjižica predstavlja navdih turistom, kako z vlakom, kolesom ali avtobusom potovati do izbranih destinacij, med destinacijami in znotraj samih destinacij.

O projektu Transdanube.Pearls

Evropski projekt Transdanube.Pearls, sofinanciran v okviru programa Interreg – Danube Transnational Programme se je pričel izvajati v začetku leta 2017 in traja 2,5 leti. Skupni proračun projekta znaša 2,9 milijona evrov. Vodilni partner v projektu je Agencija za okolje iz Avstrije, v projektu pa skupno sodeluje 15 organizacij iz devetih evropskih držav in 24 priključenih partnerjev, ki se zavzemajo za spodbujanje trajnostne mobilnosti v turizmu. V okviru projekta, ki se bo zaključil junija 2019, bo vsaka od destinacij spodbujala trajnostno mobilnost v turizmu preko celovitega sklopa različnih ukrepov. Med slednjimi so implementacija mobilnostno-informacijskih centrov, izobraževanja mobilnostnih managerjev, priprava namenskih ukrepov za krepitev zmogljivosti lokalnih in regionalnih deležnikov ter izboljšana informiranost o mobilnosti in turizmu za prebivalce in za turiste. Poleg tega bodo v okviru projekta izvedene tudi pilotne aktivnosti za izposojo koles, nosilce za kolesa, parkirni sistemi in kolesarke poti, in sicer z namenom okrepiti trajnostno mobilnost vzdolž Donave.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.