https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Težave s sprehajanjem s psi ob motoričnem parku

22.03.2019 ob 6:00  

Na zadnji seji murskosoboškega mestnega sveta je mestni svetnik Jože Šadl iz stranke DeSUS izpostavil na sprehajanje s psi ob Soboškem jezeru. Kot opaža, nevestni lastniki pse puščajo na predolgih povodcih in ne čistijo iztrebkov za njimi, zato je Šadl predlagal, da se jim gibanje tam prepove.

 

Šadl, ki je na novo urejeno območje ob soboški kamešnici obiskal že večkrat, opaža, da je bilo tam vedno na desetine psov. Čeprav je velik ljubitelj živali, meni, da ti tja ne spadajo. Težava so njihovi lastnik, ki večje pse pogosto vodijo na predolgih povodcih, zaradi česar se nekateri obiskovalci počutijo neprijetno. Prav tako opaža, da nekateri lastniki psov ne počistijo iztrebkov za njimi.

»Motorični park je namenjen družinam z otroki, občanom in občankam ter turistom.  Poligon za ljubljenčke imamo na drugi lokaciji, dajmo pustiti enkrat nekaj res samo za ljudi,« predlaga Šadl.  Pravi še, da jih ne moremo peljati povsod, kjer je nam lepo.  »Ljubljenčkov ne peljemo v sakralne objekte, na letališče, v kino, ne moremo jih peljati kamor mi želimo,« pravi Šadl.

Župan Aleksander Jevšek je na to pobudo odgovoril,  da je to stvar kulture in da morajo lastniki psov s sabo nositi vrečke in za svojimi ljubljenčki pobirati njihove iztrebke. Dodal je še, da imajo težave z neodgovornimi lastniki psov tudi v mestnem parku.

Sanitarije za ljudi, na pomanjkanje le teh je bilo prav tako že več pripomb, so odprte ob samem objektu, kmalu pa bodo nameščene tudi zunanje ob jezeru.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2019 ob 6:35 vladop gost

      Psi ne spadajo v ta prostor,če ravno so na povodsu lastniki dovolijo da njihovi psi pišajo po športnih napravah ,videl sem na lastne oči !

      32 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2019 ob 9:01 mitja gost

        vladop ........ Ko pa človek pijan bruha in ščij po pločniki in zgradbi pa spada v mesto ali ?

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2019 ob 9:07 imre gost

        vladop................ In ka si napravo ,ko si vido na lastne očij ?Si bil takši junak in pristopo k lastniku in mu kaj povedal ? Nisi ker se bojiš

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.03.2019 ob 6:40 Grinch gost

      V ms se lastniki psov obnašajo, kot da lahko delajo kar hočejo in imajo občutek, da so njihovi psi enakovredni, majhnim otrokom in družinam.

      37 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2019 ob 10:10 . gost

        Kak znaš ka so iz MS? Ide malo poglene kelko se jih z autojame pripela do staroga kinoja z pesame, kere so seveda nej iz MS in jih te gonejo po parke.

        6 17 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.03.2019 ob 7:43 DF-PUF-BUM gost

      Evo zdaj so problem psi, niso pa noben problem mamilaši in njihove rabote, ki jih opravljajo ravno na teh mestih, odvrženih igel kolikor hočeš, ter druge orgije ki jih zganjajo, deca pa to zraven gledajo. Za soboško komunistično oblast je problem pes VSE OSTALO PA NE.

      22 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.03.2019 ob 8:40 DF gost

      Zupan Jevsek, psi in mamilasi nimajo tam kaj poceti!!!!!!!!! Imas ustrezne sluzbe, da to takoj uredijo. Amen.

      29 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.03.2019 ob 8:55 A79 gost

      Tako je, naredite mestne otroke sterilne, bog ne daj, da pridejo v stik s pasjo dlako, stopijo na moker flek od psa (na tleh polulan marker) ali kaj hujšega, da ga recimo pes poliže po obrazu od veselja. Smrtno nevarno! Da se ne pobere pasjega iztrebka ali da ta ni pravilno voden, pa ni kriv pes ampak lastnik, katerega naj ustrezne službe kaznujejo. "Motorični park je namenjen družinam z otroki." Oprostite, a to pomeni, da starejši ne smemo hoditi tja? Skrajno diskriminatorno, ta tip 100% vsako nedeljo v cerkvi sedi in je član Primčevega gibanja, skrajni nestrpnež.

      29 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2019 ob 19:14 Grinch gost

        Ne gre se za to, da bi kdo delal otroke sterilne. Dejstvo je, da so to tuji psi in obiskovalci in otroci ne poznajo teh psov in psi ne poznajo otrok in drugih. Pes je za na vrvico in če se podela je nekako primerno, da se pospravi za njim. Dosti jih tudi tako postopa. Nikakor ni primerno in sprejemljivo, da lastniki psov nimajo svojih ljubljenčkov na vrvici ali pa jih imajo na predolgi vrvici. Pes je nepredvidljiv in tako je tudi otrok. In otrok lahko psu hitro naredi nekaj, zaradi česa se bo pes počutil ogroženega in naredil kako neumnost. Srečujem veliko psov in moram povedati, da je veliko lastnikov prav arogantnih in si dovolijo enostavno preveč.

        16 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.03.2019 ob 9:06 Karči gost

      Predlog je butast. Upam, da je pri ostalih politikih še kaj pameti!(?) Čeprav od naših "politikov" (imajo se za strašne) ne čakam kaj veliko modrosti. Sem v dvomih.

      14 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.03.2019 ob 11:46 Feri gost

      Sd-ji je glavno, ka je pejnez oprani, pa ka je na varnon v nekšoj davčnoj oazi.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.03.2019 ob 12:10 pištek gost

      To, kar pravi gospod Šadl je res. Nisem iz MS in poznam tudi drugje podobne stvari. Na območjih kjer se igrajo otroci nekateri vodijo pse, da se tam polulajo in pokakajo. Seveda je jasno, da pes mora nekje opraviti svojo potrebo. Ampak ne vem, če jo res mora tam, kjer se igrajo otroci? Četudi se kakec pobere ostane nekaj na tleh. Lulanja ne more pobrati. Zato naj bodo območja kjer bodo lahko psi naredili svojo potrebo ločena od območja, kjer hodijo ostali sprehajalci in kjer se na travi igrajo otroci. Marsikje si tudi kak odrasel lahko sede na travo. In res ni higiensko, če je tam prej pes lulal in daš roko na to. Vidim tudi zelo nekulturne lastnike psov v mestih, ko psa sprehaja, ponavadi na daljšem povodcu in pes gre mimo parkiranih vozil in vsakega drugega polula-označi po kolesu. Pozneje pride drug tak pes in se zgodba ponovi. Kulturni lastnik ne bi pustil, da pes lula po kolesih avtomobilov. Zato je predlog svetnika Šadla zelo na mestu in upam, da se tudi drugje po mestih ta zadeva uredi v dobro vseh občanov. Vsakemu svoj prostor.

      35 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.03.2019 ob 13:22 Mirko gost

      Te drvarnice so nej za drugo kak ka psi serjejo okoli njih.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.03.2019 ob 14:13 Bucko gost

      G. Šadl ima prav! Nekoč so bili psi namenjeni čuvanju hiše, so bili zdravi, tekali so po domačem dvorišču. Danes jh večina ima namesto otrok, jih ujčkajo, poljubljajo, z njimi govorijo kot z otroki. Dragi župan, bodi faca pa izdaj odlok po katerem se lahko odvzame pes latniku, če bo bo tam kjer je tabla za prepoved. Pa z njim v zavetišče in čez 3 dnu ga lahko odkupi. Ljudje vam morajo biti več vredni. In pomislite, koliko otroj ima alergijo na pasjo dlako. Se vam ti otroci nič ne smilijo? Nekoč so v blokih lahko imelu samo kanarčke in papagajčke, zdaj pa je v blokih več več psov kot ljudi!

      26 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2019 ob 9:34 goran gost

        Bucko ............. Tij pa Šadl in vama enaki lahko pobirate dreke pa še štoj iz MOMS če vam paše

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.03.2019 ob 19:28 lajoš gost

      hehehe a kak je fajn da što umejsi pisji drek,dobro ka še nišče regrata nej začno brati tan,nej trbej soliti,ka itak poscani že,mogauče pa je namen sega,ka se gnojij trava,ka de bole bujna,pa de se bole z autoceste vijdla,saj zelenica privabla turiste ;) ...hehe,bauše ka bi nahali šauder jamo kak je bijla ...lp

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.03.2019 ob 21:42 gost

      Mijslen ka je nej samo problem na kamešnice. Po pločnikaj do talanjovega vrteca je vsakih par metrof pasji drek. Zadnjič je fajn ena gnala psa mijmo moje kuče ges san pa fajn glih domov prišo z avton. Na dovozi je fajn gor bil malo bole mejki pejski drek keroga san nej vido pa san ga fajn po cejlon tlakovce razmazo z potačon. Ma srečo ka kda san sparkejro je več nej bilo. Smrdelo je pa tak ka mi je vse obrnolo. Ja te pa tau spucate... Kak s ken če se samo mazalo...šlauf pa voda popijzdes..vüpan ka tau enkrat župan doživej ka de malo nače gledo na to kda de mogo po svojon dvorišče drek od drugoga psa pucate kak san ges mogo. ČE ŽE MAŠ PSA SPUCAJ ZA SEBOF KA K TEBI NA DOVOZ TÜDE NIŠČE NEJDE SRAT.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.03.2019 ob 22:17 čondraš gost

      uuu...bauabau...paranoiki...psi an predolgih povodcih, še lajanje jim prepovejte. Se strinjam, na takšnem javnem kraju je treba čistiti iztrebke spov sproti, me pa zanima če bo ta šadl prepovedal tudi ljudi, ki na istem kraju mečejo pločevinke piv naokoli, ki frcajo čike itd ? Pa mojster, kaj če bi še prepovedal traktoriste in kmete ki nam svinjajo z gnojnico in z gnojem ceste ? Ha ? A, dvojna morala, sem si mislil, nič ne bo s tega ...psi so pa, public enemy ;) . Bu...

      3 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.03.2019 ob 23:03 Plpk gost

      Sem ze enkrat komentirala, da bo zabavno, ko bodo ljudje v vodi/ plavalci, med njimi bodo pa psi plavali.za vse lastnike psov pa: naj se prosto ne sprehajajo, drekce pucajte za njimi, kak vas sploj nej sran, kda se podelajo na tujem dvoriscu. Pa naj ne lajajo ponoći. Sto tega ni sposoben, ne more imeti psa.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      23.03.2019 ob 0:44 Loki gost

      Vsi smo pametni in bi neka predlagali pa neka prepovedali pa nekoga kaznovali pa se marsikaj. Z pson san gor raso od kda pomnim za sebe prle san zivo na vese zdaj pa v varasi, pa tudi zdaj mamo psa, pa naj se še tak noro pa cudno cuje nas pes je enakopravne clan nase druzine. Z nami gej z nami spij z nami ide na dopust je ciste in urejene. Je pa istina ka je pes nej za vsakoga, pes je nej neksa moda samo ka mo ga mele pac ka deca scejo psa. Pes kosta, za psa trbej mete cas. Istina je ka je dosta neodgovornih lastnikov keri so resno nej za psa, ampak zato ne mecite vse lastnike v isti kos.!!!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      23.03.2019 ob 7:11 Hrds gost

      Me zanijma ge de več svinjarije ostalo, za pesami ali pa za ten mega festivalon keroga ščejo tan mete.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2019 ob 8:40 DF gost

        Ne seri. Ne eno ne drugo ne spada tja. Komaj cakam, da bom nekoga dobil, da bo njegov cucek po mojem avtu scal. Bog mu pomagaj.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.03.2019 ob 7:27 grobar gost

      Eno dva tedna je bil človeški kakec pred vrati službenega vhoda. Čudno,da tega nihče ni komentiral. Verjetno bi mogo pes spucati za njim.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      23.03.2019 ob 8:55 gost

      DF TI SČIJEŠ PO CELEM PREKMURJU IN NIHČE TI NIČ NE MORE ČE BI BIL JAZ ODGOVORNI UREDNIK TI NEBI NIGDAR VEČ MOGEL KOMENTIRATI EDINO ČE BI PLAČEVAL IMAŠ POLNO DENARJA PA PLAČAJ ZA SVOJ KOMENTAR

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2019 ob 9:16 DF gost

        Daj, prosim, nastej vsaj tri primere, da sem jaz scal po celem Prekmurju. Upam, da bo slo in bos uspel. Ce napisem, da imajo Hrvati boljso muziko od Prekmurcev, da je Maribor boljsi od Mure, ........................ to ni scanje temvec RESNICA.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      23.03.2019 ob 10:11 DF gost

      Jutri grem z druzino na sobosko morje. Ne daj boze, da mi kaksen cucek pod noge pride.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.04.2019 ob 18:28 gost

        DF ............... Če bi ti imel družino ne bi bil tak nouri kak si .Če pa imaš družino se te pa tak in tak sramuje kakšen norec si

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      23.03.2019 ob 15:37 Qwert gost

      DF pridi te pocaka moj doberman in ti jajca kerih verjetno nimas odgrizne, ker pameti sigurno nimas. Kar pridi te pocakamo...in bo spet ena tema za pomurca.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      23.03.2019 ob 16:28 Iii gost

      Bravo DF-i, tij si pravi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      24.03.2019 ob 9:05 imre gost

      Šadl in njegov DeSUS naj raje pogleda pri svojon bloki ,kakšno nesnago imajo od flaš do pleničk in kaj še vsega . Če mu je tak za Expano naj pobira dreke ,ali pa če je moški naj pristopi k lastniku psa in ga opozori seveda ,če upa .

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2019 ob 9:27 DF gost

        Sploh ni pomembno kdo in kaksen je gospod Sadl in kaj ima ali nima. Pomembno je to, da psi tja ne spadajo!!!!!!!!!!!!!! Naj se lastniki psov s svojimi ljubljencki sprehajajo doma in v svojih goricah in gozdovih in tam, kjer ni otrok in drugih ljudi. Dajte si ze enkrat dopovedati, da ni dovoljeno povsod vlaciti svoje pse in onesnazevati okolice z njimi. Ko bo prislo do pasjih ugrizov otrok, bo prepozno. TA PROSTOR JE NAMENJEN LJUDEM IN NE PSOM!!!!!!!!!!!!!! Ze v samem mestu imamo dovolj tezav s pasjimi iztrebki. Se malo pa bomo rabili posebno policijo, ki bo lovila in kaznovala te neodgovorne in osabne lastnike psov.

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      24.03.2019 ob 9:38 stane gost

      DF ........... Tij in še kdo ste hujši od psov .Ti in še kdo ne boste govorili ,kje bo kdo vodil psa .Eni ljudje ste hujši od psov .

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2019 ob 10:13 DF gost

        Zelim si, da se srecam s tabo in tvojim pasjim ljubljenckom in, da si bova takrat kaksno rekla............

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      24.03.2019 ob 10:01 ZORA gost

      BRAVO STANE TAKO KOT SE OBNAŠA IN KOMENTIRA DF JE SRAMOTA ZA POMURCA ZBLOKIRAJTE TEGA IDIOTA MENE JE SRAM KOT ŽENO DA PO POMURCU ŠE PONUJA SVOJO ŽENO IDIOT

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      24.03.2019 ob 10:16 DF gost

      Prepricaj se kdo prodaja zeno in potem pisi kozlarije.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      24.03.2019 ob 11:21 alojz gost

      DF ............ Močen si na goubci pazi ka se ne boš oblečeni koupal ka te štoj notri v gramoznico vrže in trbelo bi ka se vsaj umiješ

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2019 ob 12:03 DF gost

        Lujzek, lehko celo kmetijo s sabo prpelas pa tri svoje cucke, pa vas bo se premalo, da bi mene kopali. Cucki ne spadajo sem in konec debate. To je prostor za ljudi!!!!!!!!!!!! Svoje cucke si pa na svojem dvoriscu sprehajaj.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      24.03.2019 ob 11:26 Bog i Batina gost

      Alojz ti se z enin bacilskin trolon trgaš? Škoda energije, to njemi je krvosesi namen ka boš svojo energijo za gnusobo ta trošo. Kda njemi nišče nede nazaj komentero de pa itak palik ženo pa hčerke ponujo!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2019 ob 12:06 DF gost

        Kaj se pa ti ze tako dolgo z mano trgas. Za dve uri bom z druzino ob Soboskem morju pa mi lahko tam poves, ce ti kaj ne pase.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      24.03.2019 ob 12:05 ZORA gost

      DF NE LAŽI PONUJAL SI ŽENO IN VINO SAMO MORAL BOŠ PLAČATI DA BO NEKDO VZEL TVOJO ŽENO PRIMITIVEC IDIOT MENE KOT ŽENO JE SRAM DA TAKO NEKDO NIZKO PADE KOT JE PADEL DF VENDAR KOMENTIRA VSE OD POLITIKE SPORTA GOSPODARSTVA KOT DA JE NAJPAMETNEJŠI VENDAR JE NAJBOLJ ZABITI OD VSEH KI KOMETIRAJO NA POMURCU ADIJO VEČ NEBOM KOMENTIRALA OD DF IDIOTA

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2019 ob 12:10 DF gost

        Sem mislil, da imate zenske vecji IQ. Se enkrat pazljivo poglej in preberi komentarje in mogoce bos takrat kaj opazila, ce si vsaj priblizno tako pametna kot sem mislil. Vino sem veckrat ponujal, zene in hcerke nikoli. Pa lepo nedeljo ti zelim.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      24.03.2019 ob 12:07 RADE gost

      DF POTEM TI NE SPADAŠ TJA ČE JE TO PROSTOR ZA LJUDI VEŠ KAM TI SPADAŠ V UMOBOLNICO

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      24.03.2019 ob 13:05 Babylon gost

      Vsi na ton portale ste babilonce :D

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      24.03.2019 ob 18:12 geza gost

      DF @@@ Pridi pa se boš oblečeni koupal ne boš imel časa se slejčti

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      24.03.2019 ob 18:47 DF gost

      Danes sem bil tri ure tam. Kje si hodil?

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      24.03.2019 ob 19:31 gost

      DF ŽENA TE JE IMELA NA POVODCU IN STA SE SPREHAJALA

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      24.03.2019 ob 20:44 DF gost

      Kaj te tako smeta moja žena??? Če bi jo rad imel mi kar direkt povej. Ampak ona ne mara ovakvih jugovičev, ki poslušate balkan muziko in hodite u fazanerijo, vaše ženske pa so same doma ...

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      24.03.2019 ob 20:49 DF gost

      Zupan Jevsek smo vse to z velikimi milijoni evrov zgradili in napravili za ljudi ali za pse??????????????????? Imej vsaj enkrat jajca in prepovej tam prisotnost psov. Kam pridemo, ce bo vsak lahko vodil tja svoje zivalske ljubljencke??????? Ce lahko on psa, imam jaz vso pravico, da lahko macko, drugi hrcke, tretji morske prasicke, .......... in v kratkem bo tam zivalski vrt. sAJ VENDAR NE BOS KANDIDIRAL SE TRETJIC, DA SE BOJIS ZAMERITI DOLOCENIM LJUDEM??????????????? Po celem mesu imamo ze probleme s pasjimi iztrebki. Pojdi malo po parku in soboskih ulicah, da bos to opazil!!!!!!!!!!!!!!!!! Zakaj Jankovic tega v Ljubljani ne dovoli, da bi se psi prosto sprehajali, kamor bi lastniki zeleli??????? Ker je VELIK ZUPAN IN ZNA SPREJEMATI DOBRE ODLOCITVE.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      24.03.2019 ob 20:51 DF gost

      ..... mestu .......

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      24.03.2019 ob 22:58 gost

      DF TUDI TI SI PES IDIOT KOMENTIRAŠ VSE

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      25.03.2019 ob 10:22 Zghh gost

      DF klošar Ka za droge maš ka si tak močen?

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      03.04.2019 ob 11:37 lajkoš gost

      DF ............Čakam ka te srečam in ti pesji drek namažen na čobe ka boš enkrat tiho .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      03.04.2019 ob 12:00 lepec gost

      Mojega buldoga jaz peljem na gradbišče!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.