https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predstavitev knjige potekala brez komplikacij

Radenci, 22.03.2019 ob 7:45  

V prostorih občine Radenci je, 21. marca 2019 ob 18. uri, potekala predstavitev knjige avtorjev Igor Omerza in Rado Pezdir, z naslovom Kriminalni temelji teritorialne obrambe in NLB. Predstavitev je spremljal pisni protest z zahtevo, da župan Radencev Roman Leljak umakne napovedan dogodek. 

Niko Brus, predsednik OZ VVS Gornja Radgona, je v imenu PO ZVVS Pomurje, OZVVS Lenart in Ormož ter ZVVS, v protestni izjavi zahteval, da se predstavitev knjige umakne iz programa. Protestnim zahtevam se je pridružila tudi Koordinacija domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja. KoDVOP je v svoji protestni izjavi poudarila, da županu občine Radenci Leljaku ne odrekajo pravice do organizacije tega dogodka in tudi ne avtorjema, ki predstavljata svojo knjigo. Protestirajo zoper sporen naslov knjige, kateri kriminalizira vse pripadnike Teritorialne obrambe in veterane vojne za Slovenijo.

Predstavitev knjige se je začela s pozdravnim nagovorom župana Radencev. Za tem je beseda pripadala Pezdirju, ki je predstavil začetke pisanja knjige. Skupaj z Igorjem Omerza sta predstavila kako sta se skozi arhive prebila do prekritega vidika zgodovine in tako prišla na sled paradržavi. 

Zatem so sledila vprašanja. Brus si je prvi izboril besedo in je pred publiko obrazložil svoje nestrinjanje z naslovom knjige in avtorja postavil pred dejstvo, da namensko prikazujeta neresnice. V pogovor se je vključil Pezdir. Pojasnil je, da gre za nerazgledanost in ni njegova dolžnost, da posluša nesmiselne obtožbe. V znak nestrinjanja je zapustil dvorano. Zadeve je umiril Leljak s poudarkom, da knjiga ne opisuje Teritorialne obrambe Republike Slovenije iz leta 1991, ampak začetke TO Socialistične republike Slovenije. Nato je Brus zapustil dvorano. 

Po manjšem konfliktu se je Pezdir ponovno vrnil v dvorano in skupaj z Omerza sta odgovarjala na vprašanja iz publike.   

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2019 ob 8:42 gost

      Le vkup, le vkup uboga gmajna, kje so udeleženci predstavitve ali so ostali zunaj saj so še prazni stoli in veliko prostora?

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.03.2019 ob 8:53 Renato gost

      Samo ti si manjkal - - - itak ne bi razumel za kaj gre.,podbiraš - - - LOPOVE

      1 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2019 ob 9:38 DF gost

        Pitaj ti Leljaka zakaj je bil v zaporu in zakaj je ljudem dolzan 8 milijonov evrov!!!!!!!!!! Moras biti pa prekleto bolan v glavi, da verjames v take pravljice.

        12 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.03.2019 ob 9:21 Vojni veteran gost

      Preberite: Matej Šurc, Prevarana Slovenija, Domoljubje, zapisano z ničlami.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.03.2019 ob 9:22 Teritorialec gost

      Naslov knjige res ni posrečen, želel bi pa, da napišeta knjigo, kako je Janša prodajal orožje. Ko je poslanec Moge prišel skoraj do resnice so ga " učutkali ".

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2019 ob 9:43 DF gost

        O prodaji orozja z Janso na celu je bilo napisanih ( in prilozeni dokazi ) ze vec knjig, a je katnivo dejanje na zalost zastaralo ( najvec po zaslugi tozilke BB ). Res, naj ti prefarbani " domoljubi " napisejo kaksno knjigo o desnih lopovscinah. A, to pa ne.

        17 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.03.2019 ob 9:46 DF gost

      Naslov clanka in besedilo clanka sta si v popolnom nasprotju.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.03.2019 ob 9:49 LFL gost

      Janši ni bilo DOKAZANO NIČ.Čeravno je SODSTVO IN TOŽILSTVO RDEČE.Preiskovati bi morali KUČANA - - - - saj tudi njemu ne bi našli nič-- - - - je ENOSTAVNO NAŠ.

      2 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2019 ob 11:06 DF gost

        Se en desni trotl vec. Sem ti lepo napisal zakaj je kaznivo dejanje zastaralo. Clovek, ki je stel marke v vrecah, je napisal knjigo. Preberi si jo. Kdo je ze za leto in pol zalozil avstrijske depese?????? Kdo ze je takrat bila drzavna tozilka??????????? Katera tozilka je hotela izpustiti Siska???????? Sem na svoje oci videl na dokumentih Jansev podpis ( sicer fotokopijo - a sem preprican, da to ni ponaredek, ker jih je bilo veliko ). Ja, jANSA JE BREZMADEZEN CLOVEK. NIKOLI NIC KRIV. ZRAVEN PA PRI VSAKEM DREKU. Bosanskega posojila tudi ni on vzel, sestricna mu tudi ni poloznic placevala z gotovino, Volva tudi ni kupil z gotovino, z bancnega racuna pa ni bilo nic dvignjenega - denar je kar po zraku priletel, .................???????*?????????????

        14 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2019 ob 13:50 gost

        Ti se sploh ne zavedas kaksne bedarije pises, ker imas pac luft v glavi. Tistega casa je bil glavni drzavni tozilec nekdanji domobranec Anton Drobnic, za njim pa ljubiteljica UJ

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.03.2019 ob 15:43 Branko gost

      Sem bil na predstavitvi. Problem je naslov knjige, ki je neustrezen. Boljše bi bilo da bi bil drugačen, potem bi marsikdo pravilno razumel za kaj se gre. Je pa bil tudi odziv g. Pezdirja po mojem neukusen, ko je zapustil dvorano. Je pač potrebno poslušati obe strani. Tudi g. Brus mogoče ni mislil to kar je napisal in je hotel še enkrat pojasniti, vsaj tak občutek imam. Je pa tako, kaj nam pomagajo odkritja iz preteklosti, če pa je sedanjost prav tako enaka. Kdor je pri koritu krade, pa ne samo pri nas, tudi drugod je enako.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.03.2019 ob 19:13 Profi novinar gost

      Uredništvo Pomurec.com: si lejko prosin navčijte vaše novinare, ka do sposobni napijsati takši naslov članka keri de mel nekšo vezo z vsebino? Ve pa te naslov pa ta vsebina sta si totalno kontradiktorniva! Ka pa je druga stvar, ki je pa rejsan OSNOVA vašega dela: navčite se že enkrat sklanjati priimke!

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.03.2019 ob 21:55 Brankoo gost

      Na fotografijah sami mladeniči, zelo velik interes je vzbudila predstavitev, se vidi po udeležbi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.