https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pohodniki so se podali po Atilovi poti

Radenci, 26.03.2019 ob 8:20  

V nedeljo, 24. marca 2019, je potekal Atilov pohod, ki ga je organiziralo Turistično društvo Klopotec Kapela. 


Pohodniki so se zbrali ob 14. uri pri "Preši" na Kapelskem Vrhu. Nato so se podali do Cerkve Sv. Marije Magdalene. Pot jih je vodila proti Atilovem gradu, kjer so morali poiskati skriti zaklad. Zaklad oziroma rujno kapelsko kapljico in domačo salamo je najditelj, član TD Klopotec, Mirko Korošak prijazno delil s soudeleženci pohoda.

Pohodniki so pot nadaljevali do domačije članice društva Janje Fekonja, kjer so se okrepčali z obloženimi kruhki. Zatem so si pohodniki brbončice razvajali s sladkim rumenim muškatom in domačimi pogačami, za kar je poskrbela predsednica društva Urška Lukovnjak.  

Zadnji del poti je potekal skozi tako imenovano Laponsko grabo do Vinotoča Belak, kjer je pohodnike pričakala topla malica in pripravljeni prigrizki izpod pridnih rok članic društva. 

Pohodniki so uživali v sončnem nedeljskem popoldnevu, v čudoviti družbi in krasni naravi. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.