https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V času poostrenega nadzora ugotovili 274 kršitev

26.03.2019 ob 13:00  

V  času  od  4.  do  17. marca 2019 so na območju Policijske uprave Murska Sobota  izvajali  poostrene  aktivnosti  s  poudarkom  na  nadzoru  uporabe varnostnih  pasov  v  cestnem  prometu  in  ustrezno  uporabo  zadrževalnih sistemov.


Pri izvajanju navedenih aktivnosti so ugotavljali tudi druge kršitve cestno-prometnih predpisov, ki vplivajo na varnost cestnega prometa.

Pomurski policisti so v celotnem obdobju izvajanja poostrenih aktivnosti pri nadzoru cestnega prometa ugotovili 274 kršitev, ko vozniki ali potniki v  vozilu  niso  uporabljali  varnostnega pasu in 183 kršitev nepravilne uporabe naprav in opreme, ki zmanjšujejo voznikovo vidno in slušno zaznavanje,  41  kršitev vožnje pod vplivom alkohola in zasegli 9 motornih vozil. V omenjenem  času je bilo na območju PU M. Sobota obravnavanih 20 prometnih  nesreč, v katerih trije vozniki ali potniki niso uporabljali varnostnih pasov.

Delež uporabe varnostnih pasov voznikov osebnih  avtomobilov, ki so udeleženi v prometnih nesrečah je na območju PU M. Sobota visok. V obdobju od  leta 2014 do 2018 je v prometnih nesrečah umrlo pet voznikov osebnih avtomobilov, od tega so štirje uporabljali varnostni pas, eden pa ne.

Policisti PU Murska Sobota so v letu 2014 ugotovili 3.460 kršitev, v letu 2015 3.205 kršitev, v letu 2016 2.975 kršitev, v letu 2017 3.773 kršitev in v letu 2018 3.090 kršitev neuporabe varnostnih pasov.
Policisti opozarjajo, da ne pozabite: Pripnite si življenje!

Foto: Policija.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2019 ob 16:30 pobiranje davka gost

      To je najlažji način pobiranja davka aoziroma polnjenja proračuna. Varnost prometa se s tem ne bo izboljšala. Kaj ša gledanje v miltifunkcijske zaslone, ki jih imajo danes vsi novejši avtomobili? Pa GPS. Veliko jih je, ki imajo dlje časa iči na teh igračkah, kot na cesti. No za to še niso izumili način pobiranja denarja. Si bodo pa že nekaj izmislili, da bodo policaji imeli kj za normo, da naberejo za svojo plačo. Takega podna od vozniške kulture, kot je v Sloveniji ne najdeš kar tako. Razen južneje od nas. In nobena kazen te kulture ne bo spremenila.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.03.2019 ob 16:55 Ne laži gost

      Či je zakon ka se moreš prikapčiti, si je sakši san krijf ka more plačati kazen, policaji opravljajo svoje delo, zatou so plačani.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2019 ob 20:59 pobiranje davka gost

        Ja, saj, če bi bil zaakon, da stojiš na glavi, ko se pelješ z avtom bi pač stal na glavi. Saj ni problem v pasu. Tudi sam ga uporabljam. Ne zato, ker ga predpisuje zakon. Take akcije so za polnjenje proračuna in seveda za policijski statistiko. Da se upraviči obstoj. Vsak, ki si bolje prebere lahko razume za kaj gre. Ne odobravam telefonov med vožno, da ne bo pomote. Ampak sem opozoril na večji problem, kot je telefon. Še enkrat. Večina jih bulji v zaslone, ki so vsak dan večji in več stvari ponujajo. So že prave tablice v avtomobilu. Multimedijski računalnik. In če se to sankionira ali ne je nevarno. Še bolj pa so nevarni vozniki, ki nimajo vozniške kulture.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.03.2019 ob 22:40 Ne laži gost

      Stvar je takšna, ka či ne bi bilou kazni za prekrške bi bila splošna anarhija na cesti, že zdaj je katastrofa pa brez filozofejranja, slovenska kultura vožnje je izredno slaba, san biu v dosta državaj pa poven ka smo med najslabšimi glede kulture.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.