https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Na svetovnem prvenstvu v malem nogometu tudi Pomurci

27.3.2019  

International Socca Federation (ISF), katere članica je tudi Slovenska malonogometna zveza (SMZ), je prejšnji teden na rednem letnem srečanju članic v Birminghamu predstavila koncept poteka letošnjega svetovnega malonogometnega prvenstva Socca Cup, ki bo od 12. do 20. oktobra potekalo na grškem otoku Kreta, sporočili pa so tudi, da bo letošnja Liga prvakov ISF potekala v Mariboru.  


Enotedenski dogodek bo potekal na Kreti v obmorskem mestu Rethimno. Namenski stadion bo postavljen v neposredni bližini morja in plaže, kar bo še bolj privabljalo gledalce. Za naslov svetovnega prvaka se bo pomerilo 32 držav, med njimi tudi Slovenija.
Slovensko reprezentanco bo letos ponovno sestavil selektor Miran Vovk ob pomoči trenerja Romana Gruškovnjaka, ni pa še znano, kateri igralci bodo reprezentanco tudi sestavljali.

S strani ISF sta kot sodnika za svetovno prvenstvo Socca Cup na Kreti že evidentirana Aleš Müller in Uroš Pavel. Skupaj sta sodila lanskoletno Ligo prvakov ISF v Poreču in njeno finale, Aleš Müller pa se je kot sodnik odlično izkazal že na lanskem svetovnem prvenstvu na Portugalskem, na katerem je bil tudi glavni sodnik tekme za tretje mesto.

Letošnja Liga prvakov (Socca Champions League) bo potekala v Mariboru, bo pa več informacij znanih v prihodnjih mesecih. Prijave na letošnjo Ligo prvakov bodo potekale prek Slovenske malonogometne zveze, si bo pa ta prizadevala za prijavo čim več slovenskih ekip, ki bodo na domačih tleh pokazale kakovost slovenskega malega nogometa.

International Socca Federation, katere članica je tudi Slovenska malonogometna zveza, doživlja izjemen vzpon. V 13 mesecih od ustanovitve zveza sedaj šteje že 87 članic, njen dolgoročen cilj pa je 211 članic, toliko, kot jih šteje FIFA. Do sedaj so uspešno organizirali svetovno malonogometno prvenstvo Socca Cup, ki je potekalo septembra 2018 na Portugalskem ter Ligo prvakov ISF (Socca Champions League), ki je lani oktobra potekala v Poreču. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.