https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

VIDEO: Zadnja seja Občinskega sveta Občine Ljutomer ni bila sklepčna

27.03.2019 ob 15:50  

Za danes, 27. marca, je bila v Ljutomeru sklicana 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, a seja ni bila sklepčna saj se je 12 svetnikov opravičilo in jih na sejo ni bilo.


Na seji so bili tokrat prisotni le županja mag. Olga Karba ter svetniki Niko Miholič, Janko Špindler, Saša Polajnar, Jože Panič, Manja Gospodarič, Silvester Perko, Darinka Budna, Ludvik Rudolf st. in Jože Klemenčič.

Večine svetnikov na sejo ni bilo, posledično seja tudi ni bila sklepčna. Dvanajst svetnikov iz strank SD, SMC, DeSUS, SDS, SLS, NSi in LMŠ je že pred sejo na županjo naslovilo sporočilo, v katerem so kot razlog za svojo odsotnost navedli zadržanost.

Kljub najavljeni odsotnosti so zbrani svetniki in županja počakali 15 minut, če bi se jim kateri svetnik še pridružil. Županja je v tem času opomnila, da so na dnevnem redu tudi pomembne točke, med drugim tudi Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019. Če proračun do konca marca še ne bo sprejet, bo to pustilo številne posledice, oteženo bo tudi delovanje občine. Svoje mnenje o dogajanju v občinskem svetu je ob tem povedal tudi podžupan Niko Miholič.

Sejo, ki je ni bilo, si lahko ogledate tudi v spodnjem posnetku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2019 ob 16:33 Gost gost

      Človek se ob tem vpraša, kako to, da se ne zavedajo, da sami semi delajo slabo, predvsem pa svojim volilcem in vsem občanom. Res žalostno....

      4 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.03.2019 ob 16:34 lepi gost

      lepi se je napušil? Kaj več ne dilaš zdaj tudi trošiš?

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.03.2019 ob 16:41 Simona gost

      Se pa lahko tudi vprašamo malo v drugo smer.... Če so jo svetniki prosili, naj prestavi sejo na poznejšo uro, tako kot imajo to v veliko drugih sosednjih občinah, pa županji ni niti toliko mar da bi se seja izpeljala, da bi zamaknila sejo za par ur, potem pa je to tudi malo nagajanja z njene strani.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.03.2019 ob 18:06 Prlek gost

      Teatraličnilo izvajanje podžupana Miholiča, iz katerega kipita napuh in nevednost, lepo kaže smer, ki jo že tretji mandat uspeva določati županja: kdor ne deluje izključno po naše, ta je neresen, neodgovoren in je naš sovražnik! Da je Odbor za družbene dejavnosti podprl popravljen, dopolnjen proračun občine Ljutomer? Pa Odbor za kmetijstvo? Lepo vas prosim, saj se pa niti sestala nista po tem, ko je Občina prejšnji teden pozno zvečer na zadnji še dopustni dan poslala "popravljen" predlog proračuna občinskim svetnikom!!! Omenjena odbora se o novem, popravljenem predlogu proračuna NISTA IZREKLA. Od kod potem županja jemlje podstat za svoje besede, da sta tudi ta odbora podprla njen popravljen predlog proračuna? Iz magije, iz črne luknje? Je tako težko govoriti po resnici? V občinah, kjer vodstvo zares (in ne le navzven, prek kičaste fasade) stremi k pluralnosti in sodelovanju, seje sklicujejo pozno popoldan (v Križevcih denimo ob 17.00). Dajmo, Ljutomer, tudi ti zmoreš to!

      16 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.03.2019 ob 19:14 Tone gost

      ZADRŽANI? vseh 12? En pregovor pravi, da ima laž kratke noge

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.03.2019 ob 7:39 občan gost

      Ko gledam to Borlesko mi je žal da sem občan občine Ljutomer. Ko pogledam dogajanje v tem in prejšnjem sklicu se zamislim če res ni mogoče spremenit ure slica seje. Vedno se je opozarjalo in prosilo da se seje sklicujejo po 15 uri kot na večini ostalih občin, in se je te stvari preziraalo sedaj pa ko je svetnikom prekipelo( saj so v večini zaposleni v gospodarstvu) pa se je skupina okrog županje začela jokat ker so ugotovili, da nimajo večine. Povrh vsega pa se zapravlja denar za snemanje in predstavo, ki škoduje ugledu občine.Gospod podžupan vam pa hvala za potrditev ki ste jo iznesli na tej predstavi. Ko sem vas opazoval na različnih občnih zborih od gasilcev turističnih društev in drugih se mi je potrdilo, da res hodite tja, da se zastonj najeste in napijete. Sodeč po vaši izjavi res tega ne potrebujemo več. Ljutomer hvala za vse kar ste slabega storili do sedaj in upam da bo v prihodnje kaj boljše.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.03.2019 ob 9:10 Lotmeržanar gost

      Večina teh 12 dela v gospodarstvu???? Sedaj se pa kažejo pravi obrazi. Ali lahko mirno spijo, ali jim vest to dopušča???

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.03.2019 ob 10:04 Mitja gost

      Županja je vedela, da seja ne bo sklepčna, ker je dobila opravičilo od večine svetnikov, če bi ji bilo za varčevanje in pa za občane, potem bi sejo prestavila in ne bi bilo sejnin in ne stroškov.... Samo ne...njej se gre za šov...da se dela boga in žrtev....in tako je dobila svojih 15 minut na račun občanov. V občinskem svetu nima večine in s tem se bo morala sprijazniti, prej se bo sprijaznila, prej bo njej boljše. Saj menim, da je tudi med drugim naloga županov/županje, da išče pogovor in dogovor, ne pa trmoglavi na svojem bregu in jamra.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.03.2019 ob 11:04 Mitja gost

      Čisto kot solza...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.03.2019 ob 11:39 Gost gost

      To veš samo ti v svojem srcu, napisati je lahko...pa vse dobro ti želim

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.03.2019 ob 12:06 tilčka gost

      Točno, kot je MItja zapisal. Županja je vedela, da jih ne bo, ker so se opravičili in že pred tem predlagali prestavitev seje na drug termin. Ampak ona hoče iz tega delati medijski pomp in spet igrati svojo podlo igro. S tem svojim trmogčavrnjem je tudi zeznila svoje svetnike, da so prišli in tam trošili svoj čas. Ampak njeni njej ne smejo nič rečti čeprav je marsikateri dobro vedel za kej gre in se verjetni ni strinjal, da tam sedi brez veze. Edino, da s tem ugaja njej za njen ego. Ne vem pa kaj je delal tam DeSUS-ov svetnik? A mogoče hoče svoje otroke kam na občino spraviti, ker v državno službo ni šlo?Kaj nima DeSUS koga drugega, ker ta ponavadi več ne ve za kaj gre na sejah. Druga zgodba pa je županja in občinska uprava. Že vsa leta se dogaja, da se gradivo za sejo še vročo nosi do vrat svetnikov na zadnji večer pred koncem roka za pošiljanje. To lahko počne samo nesposobn in neučinkovita občinska uprava. Veliko svetnikov je v službah in 13. ura res ni primeren čas, ker je treba vzeti dopust. Kar se pa tiče jamranja okrog proračuna pa samo to. Županja je že 1. sejo imela daleč za ostalimi občinami, komaj leto. Drugje so to že opravili v začetku decembra. Imela je veliko časa, da si vsede z ostalimi in se pogovorijo o proračunu, kar seveda ni želela narediti in je šla z glavo skozi zid. Zdaj se pa spet dela žrtev in kaže na druge, ki bi naj bili odgovorni, da se bo kakšen projekt zavlekel. Predstava za neuko publiko. Z malo dobre volje županje in z namenom sodelovanja bi proračun že davno lahko bil sprejet. Sicer pa bo slej ko prej. Amandmaji so tudi že napisani. To bo še vroče krvi.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.03.2019 ob 14:33 Franc gost

      Jaz bi pocukal za rokav g. Mihalica, ko delas v Panorganicu ko junec in ne dobis place? Kje pa je tu jegova odgovornost? Sram ga bilo. Napihjenec

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.