https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Odprli spominsko sobo dr. Antona Trstenjaka

Negova, 30.03.2019 ob 6:00  

V petek, 29. marca 2019, ob 10. uri je na gradu Negova potekalo odprtje spominske sobe dr. Antona Trstenjaka.


Na gradu Negova so slovesno odprli spominsko sobo slovenskega filozofa, antropologa, psihologa in teologa dr. Antona Trstenjaka. V uvodnem pozdravu je direktorica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona Tatjana Kotnik Karba posebno zahvalo namenila ravnateljici Osnovne šole Negova, mag. Slavici Trstenjak za prenos sobe iz šole na negovski grad.

Ravnateljica je v svojem govoru predstavila življenje in delo dr. Trstenjaka. Označila ga je za skromnega in poštenega človeka, ki je imel znanje enciklopedične razsežnosti, a obenem zdravo kmečko pamet. Ljudi je razumel v bolečini in tragičnosti, zavedal se je moralnosti in pravičnosti človeka ter obenem imel neizmerno rad domačega, vaškega človeka. 

Vse prisotne je tudi pozdravil župan Občine Gornja Radgona, Stanko Rojko, ki je obenem poudaril, da je bil dr. Trstenjak velik mož in si šteje v čast, da bo od sedaj naprej njegova spominska soba v največji stavbi v občini, v Gradu Negova.  

Za pester kulturni program so poskrbeli učenci Osnovne šole dr. Antona Trstenjaka Negova z nastopom otroškega in mladinkega pevskega zbora. 

Prvotna spominska soba je bila zasnovana v negovski osnovni šoli. Od sedaj naprej pa si bodo lahko obiskovalci zapuščino dr. Trstenjaka ogledali na negovskem gradu. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.