https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

VIDEO: V Miamiju Dončića in Dragića spodbujali tudi Prekmurci

29.3.2019  

Včeraj sta se v ligi NBA pomerili ekipi Miami Heat in Dallas. Nasproti sta si tako stala dva Slovenca, Goran Dragić in Luka Dončić, ekipa slednjega je izgubila, oba sta pa imela bučno podporo slovenskih navijačev.


Številni slovenski navijač so prišli v Miami na tekmo z željo, da bi Luka Dončić odigral imenitno tekmo in si utrdil položaj favorita v tekmi za naslov najboljšega novinca lige NBA. Obenem so si želeli, da bi slavil Dragićev Miami, ki še ima možnosti za končnico vzhodne konference lige NBA. Na koncu je slavil Miami s 105 proti 99.

Vzdušje v dvorani je bilo neverjetno in nad tako veliko spodbudo slovenskima košarkarjama so bili presenečeni tudi Američani. Da se pripravlja nekaj velikega, je bilo jasno že na evropskih letališčih, kjer je letališko osebje spraševalo, kaj neki se dogaja oziroma, če je kje kakšno svetovno prvenstvo zaradi invazije veselih Slovencev.

V zadnji četrtini je Dragić dosegel svoj trojni dvojček s 23 koši, 12 skoki in 11 podajami. Dončić je nabral 19 točk, osem skokov in sedem podaj.

Po tekmi, med katero so režiserji prenosa porabili veliko časa za prikaz Slovencev, opremljenih z zelenimi šali, zastavami in oblečenimi v spominske majice na dvoboj, ki jih je priskrbela Košarkarska zveza Slovenije, je najprej navijače pozdravil Dončić.

Vendar pa je pravo noro vzdušje izbruhnilo šele, ko je prišel na parket Dragić in zapel tisto legendarno navijaško poskočnico: "Kdor ne skače ni Slovenc".

Slovenski navijači so se pred tekmo množično zbrali v lokalu Segafredo na trgu pri marini nedaleč od dvorane in tam jih je posnela ameriška športna televizija ESPN, katere novinarji so bili nad tem pojavom prav tako navdušeni. Obiskala jih je tudi Mirjam Poterbin, mama Luke Dončića. Že tam jih je bilo veliko, v dvorani pa še več. Tribune American Airlines Arena so bile polne zelenih šalov in slovenskih zastav.

V Miami se je odpravilo tudi veliko Prekmurcev, ki so spodbujali tako Dončića, kot Dragića.

*Foto: Fb NBA Slovenija

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2019 ob 10:31 Slovenec gost

      Zelo lepa reklama za Slovenijo. Navijači fenomenalni,Dragić in Dončić na igrišču! Zelo sem ponosen na naše športnike,ki tako lepo promovirajo našo drzavo v Ameriki in drugje po svetu!

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2019 ob 10:38 DF gost

      Saj res. V ponedeljek je odpeljalo osem avtobusov navijace iz Sobote. Sele zdaj sem izvedel kam so sli. Hvala novinarju.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.03.2019 ob 11:03 DF gost

      Drugace pa: Dragic je profesor za Doncica.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.03.2019 ob 13:14 gost

      D F TIJ si bijk na kubik !!!!

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.10.2019 ob 13:22 Marjan gost

      Bravo oba! Komaj čakam na naslednjo tekmo, sedaj pa sem se odločil, da grem tudi jaz. 14.12 je naslednja in zdaj sem pričel počasi zbirati informacije o tem kako in kaj. Kako je z letalskim prevozom? Tule sem našel ok rent a car https://www.vehicle-rent.com/sl/nba-tekma-dallas-vs-miami-dragic-vs-doncic/blog/ Ok, hotel ni tak problem najti, pač najdeš na bookingu, kaj pa potem tam še početi?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2019 ob 14:37 Čondraš gost

        In za koga boš navijal ? greš na tekmo mahat s slovensko zastavo, dvema slovenskima igralcema, ki igrata en proti drugemu in ti boš tam predstavljal kaj ?? Ne razumem, na tekmo greš ponavadi navijati za klub, reprezentanco, ne pa za dva posameznika ki povrh vsega igrata en proti drugemu..in ko oba data koš vi vrtite raglje ali kaj ? Adijo pamet.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.10.2019 ob 15:05 gost

      Tega Dončića so novinarji in reporterji naredili za " ZVEZDO ". V resnici je pa slabši od tisočev in deset tisočev košarkarjev na svetu. Dragić je zanj deset kratni profesor. Enako kot novinarji in reporterji za " ZVEZDO " delajo nogometnega vratarja Oblaka. Gledal sem zadnji dve tekmi, na katerih je dobil štiri take gole, ki jih Murin Obradović nikoli ne bi dobil. In to je potem svetovna " ZVEZDA ". Dajte no, saj ljudje v večini nismo neumni. Se pa vedno najdejo naivneži, ki vam nasedejo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.