https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Pevke Jesensko listje Dokležovje obeležile 20 let delovanja

Dokležovje, 07.04.2019 ob 6:05  

V soboto zvečer so v prostorih vaškega doma Dokležovje pevke Jesensko listje Dokležovje skupaj z glasbenimi gosti pripravile praznovanje ob 20-letnici delovanja.

Pevke Jesensko listje Dokležovje so se prvič zbrale na vaji 5. aprila 1999. Danes, dvajset let pozneje pa imajo za sabo že okoli tisoč vaj in okoli 320 nastopov, tako doma kot drugod.

Imena Jesensko listje si niso nadele takoj na začetku. Prvič so ga uporabile, ko so nastopile v Narodni galeriji v Ljubljani na prireditvi Ljudje odprtih rok.

Na začetku je bilo aktivnih osem članic, čez leta so se pridružile nove članice, nekatere pa so se žal tudi poslovile. Danes je aktivnih devet članic: Marica Kuhar, Marija Lukač, Zorica Kurbus, Pavla Balažic, Katarina Gomboc, Judita Šiško, Lidija Ropoša, Marjana Kuzma in Brigita Kovač.

Ob tej okrogli obletnici so za domače občinstvo pripravile program, poln ljudskih pesmi, spominov in zabavnih anekdot. Skozi program jih je vodil njihov dolgoletni vodja Leon Kuzma. Ta jim je v zahvalo za zaupanje, ki so mu ga izkazale pred dvajsetimi leti, pripravil tudi nastop s svojimi sinovi.

Leta 1999 je bilo ustanovljeno tudi Društvo prijateljev mladine Dokležovje, pod okriljem katerega pevke delujejo. Slavnostni nagovor je zato imela predsednica društva Marija Zver, ki je spregovorila o pomenu ljudskih pevcev in ljudskih pesmi. Ob tem je povedala: »Ljudska pesem je neprecenljiva zakladnica vsakega naroda, saj je ljudem vlivala moč, pogum in voljo za obstanek, za svoj materin jezik.«

Kot glasbeni gostje so nastopili še Karla Klemenčič, Deja Baša z mentorico Nušo Titan iz Glasbene šole Beltinci ter Moški pevski zbor Dokležovje.

Proti koncu prireditve je zbrane nagovoril tudi predsednik Krajevne skupnosti Dokležovje Dejan Klemenčič, ki je v imenu Krajevne skupnosti članicam in drugim zaslužnim ob priložnosti podelil tudi zahvalne listine. Prejeli so jih Marija Zver, Leon Kuzma, članice Marija Lukač, Zorica Kurbus, Pavla Balažic, Katarina Gomboc, Marica Kuhar, Marjana Kuzma, Lidija Ropoša, Judita Šiško in Brigita Kovač, nekdanja članica Anika Sreš ter snemalec Srečko Horvat.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2019 ob 7:58 M M gost

      Čestitamo! Kaj pa Zve. Gustek ni prejel listine!?Naj pesem doni ,še na mnoge dni!!!

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.04.2019 ob 18:52 sova gost

      VSE ČESTITKE PEVKAM ZA NJIHOV TRUD. ŽUPANU PA JE IZPOD ČASTI SE UDELEŽITI NJIHOVEGA LJUBILEJA.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.