https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke brez možnosti proti Zrečankam

Ljutomer, 8.4.2019  

V 7. krogu zelene skupine 1A lige za ženske sta se v Ljutomeru srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Swatycomet Zreče. Gostje iz Zreč so brez težav dobile tekmo s 3:0.

ŽOK Ljutomer 0:3 Swatycomet Zreče
(9:25, 15:25, 16:25)

ŽOK Ljutomer: Petek 1, Kosi 4, Rosić 1, Kutnjak 9, Makoter 7 , Nedok, Anželj 7, Vnuk, Rakuša.

Swatycomet Zreče: Rifelj-Škerl 5, Klančnik, Kogej 7, Pec, Jalnar, Skerbinek, Majcen 8, Vovk 9, Goršek 9, Žigon 2, Škoflek, Jakob.

Začetni servis so izvedle gostje iz Zreč ter takoj povedle z 0:1. Po izenačenju domačink na 1:1 so pobudo prevzele Zrečanke ter po raztrgani igri domačink, ki so delale napako za napako, predvsem na sprejemu, povedle kar z 1:9. Po dveh točkah domačink, so še naprej prevladovale Zrečanke, ki so po zaslugi dobrih servisov povedle kar z 3:14. Šele nato so domačinke preko Nataše Anželj in Kaje Makoter znižale na 7:14. To pa je bilo za izrazito boljšo ekipo iz Zreč seveda premalo, ker so le-te še naprej držale niti igre v svojih rokah. Še posebej je bila očitna premoč Zrečank v elementu servisa saj zanje domačinke niso imele pravega odgovora. Temu primeren je bil tudi rezultat seta, ki so ga gostje dobile z visokim rezultatom 9:25.

V drugem setu so se Ljutomerčanke zbrale ter po zaslugi dveh točk Kaje Makoter povedle z 3:2. A to je bil le kratek preblisk domačink saj so nato gostje hitro povedle z 3:6 ter prisilile domačega trenerja na prvi odmor, ki je le delno vplival na potek tekme. Zrečanke so držale razliko v doseženih točkah ter povedle z 8:12 ter nato po odličnem serviranju Goršek Neli še z 8:14 in nato z 9:16. Domačinke so še naprej kljub volji , igrale dokaj neorganizirano in nezbrano, kar se je odražalo na rezultatu, ki je naraščal v korist Zrečank. Po servisih Špele Majcen so gostje povedle kar z 10:19 . Po dveh točkah domačink, je trener Klokočovnik zahteval odmor, da svoje igralke dodatno motivira za zaključek seta. To pa mu v celoti ni uspelo saj so domačinke po borbeni igri dosegle 5 zaporednih točk ter rezultat znižale na 15:19. Je pa bilo to premalo za rezultatski preobrat saj so se Zrečanke na koncu seta spet zbrale ter tudi same dosegle serijo točk ter ta set zasluženo dobile z 15:25.

Igra iz prvih setov se je ponovila tudi v tretjem setu, ko je gostujoča ekipa bila spet boljša ter povedla z 4:8. Po redki točki domačin na prvem tempu so Ljutomerčanke znižale na 5:8 ter takoj nato naredile dve lastni napaki, ki sta pomenile vodstvo Zrečank z 5:10. Tudi po odmoru domačega trenerja se razmerje v igri ni spremenilo. Domačinke so še naprej delale lastne napake , Zrečanke pa pritiskale z servisom in povedle z 5:13 in nato po dveh točkah domačink še z 7:15 in nato po točki domačink, še z 8:18. Do konca seta smo gledali obupne poskuse domačink , da bi dosegle še kakšno točko oz. bile vsaj delno enakovredne Zrečankam. To jim ni uspelo saj je bila kvaliteta ekip izrazito na strani gostij. Te so zanesljivo peljale rezultat v svojo prid ter tudi zadnji set dobile z rezultatom 16:25. Na koncu lahko ugotavljamo, da so Ljutomerčanke tokrat razočarale z igro ne glede, da je bila kvaliteta na strani Zrečank, ki je bila več kot boljša ekipa v vseh elementih odbojke.

Boris Klokočovnik, trener Swatycomet Zreče: "Tekmo smo dobili z dobrimi začetnimi udarci, ki jim domačinke niso bile kos. Temu primerno smo lahko razvili tudi igro v polju ter ob dobro organiziranih napadalnih akcijah uspešno zaključevali napade. Vsem puncam lahko čestitam za dobro predstavo."

Andrej Tot, trener ŽOK Ljutomer: "Našim igralkam se pozna utrujenost, saj nekako težko igrajo tekme na tako visokem nivoju in v takih zgoščenih terminih. Tokrat je bila utrujenost še posebej izrazita, kar je nam je povzročalo veliko težav v igri, prav tako pa je utrujenost botrovala velikemu številu lastnih napak. Puncam nimam kaj očitati, saj so se tudi tokrat trudile po najboljših močeh. Seveda pa so bile Zrečanke boljša ekipa in jim lahko le čestitam na zmagi."

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.