https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mednarodno srečanje starodobnih vozil na lendavskem gradu

Lendava, 08.04.2019 ob 6:05  

Na lendavskem gradu so se zbrali ljubitelji starodobnih vozil pod naslovom Prašnata nedelja - Poros vasárnap.


V nedeljo, 7. aprila, je potekalo mednarodno srečanje starodobnih vozil. Srečali smo tako slovenske kot madžarske navdušence, našli pa so se tudi ljubitelji iz Hrvaške, Avstrije, Srbije in Ukrajine.

Program je popestril nastop zasedbe Marko Banda, ni pa manjkalo tudi animacij za vse generacije in možnosti panoramske vožnje s starodobnimi vozili. Obiskovalci pa so si lahko ogledali lendavski grad in likovno razstave Hundertwasser & Hasegawa: Orient & Okzident.

Obiskovalci so se lahko udeležili več zanimivih predavanj o starodobnih vozilih; Začetki starodobništva na Slovenskem in delovanje zveze SVS, ki ga je vodil Vladimir Perkič. Vekoslav Pislak pa je vodil predavanje Obnova motornega kolesa. Zadnje predavanje je bilo pod vodstvom Nenada Jovanoviča z naslovom: Praktična primerjava dveh predvojnih vozil.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.