https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni jamski podor z Orleki in Javšnikom

Gornja Radgona, 09.04.2019 ob 11:00  

V Domu Kulture Gornja Radgona odmevali zvoki zasavske zasedbe Orlek in zaigrane pripovedi v izvedbi Matjaža Javšnika. 

Legendarni Orleki so se z največjimi uspešnicami podali na avanturo, ki so jo podkrepili z edinstvenim knapovskim humorjem. Na svojem zadnjem albumu Frpruh so na novo preoblekli pesmi s knapovskimi zgodbami in jih skupaj z zaigranimi pripovedmi v izvedbi Matjaža Javšnika predstavljajo po slovenskih odrih. 

Pripovedi in anekdote so povzeli po knjigi Rudarske zgodbe in pripovedi, katera je izšla ob 200-letnici rudarjenja v Trbovljah. 

Orleki so predstavo posvetili revirskim rudarjem, ki so svoje žalostne življenjske zgodbe znali pripovedovati na svojevrsten humorni način. 

Gledalci so uživali ob strašnem frpruhu, kar v knapovščini pomeni jamski podor, v prenesenem pomenu pa še kaj drugega. Igralsko-glasbena zasedba, ki so jo sestavljali Matjaž Javšnik, Vlado Poredoš, Jure Tori, Bojan Bergant, Ivo Vidergar, Mitja Kori, Peter Jeretina, Kristijan Adamlje in Ečo Matko, so v Gornji Radgoni poskrbeli za nepozabni rudarski sobotni večer. 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.04.2019 ob 12:21 Fidlboy gost

      Sem si mislil ta dogodek ogledat z družino, samo sem si premislil, ko sem videl kaka je vstopnina. Prek 20 evrov. Bolano. Za 30 evrov lahko vidim svetovni band. Ne razumem zakaj taka visoka vstopnica. Temu primeren je bil tudi obisk nažalost. Realna cena vstopnice bi morala bit 10 evrov pa bi dvorana bla nabito polna, tako pa.... škoda

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2019 ob 10:46 gost

      Javšnik pa tak kak negda Serpentišek, Bog nedej ka bi se sprava v politiko. En je zadosti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.