https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Zaradi neprimernega vedenja navijačev kazen Gorici in Muri

9.4.2019  

Minuli konec tedna je Mura zmagala v Novi Gorici. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je zaradi neprimernega vedenja navijačev Gorice, ND Gorica dodelil 6.600 evrov, NŠ Mura pa 550 evrov kazni.


Gorici 6.600 evrov kazni

Gorici so kazen naložili zaradi prižiganja bakel na tribuni, žaljenja nasprotne ekipe in navijačev, izražanja in spodbujanja sovraštva oziroma nestrpnosti, vdora navijačev na igrišče, povzročitve prekinitve tekme, metanja bakel med gostujoče navijače in predkaznovanosti.

Obenem je disciplinski sodnik Gorici izrekel še pogojno kazen do konca sezone 2018/19 z grožnjo o igranju ene tekme brez gledalcev, če se ponovi izražanje sovraštva in nestrpnosti ter nasilje s strani navijačev.


Muri 550 evrov kazni

NŠ Mura je dobila 550 evrov kazni zaradi žaljivega vzklikanja nasprotni ekipi in njenim navijačem.

Utrinke s tekme najdete TUKAJ.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.04.2019 ob 20:58 Namaste gost

      Dvojna merila. Se vidi, da so v ms glavni rdeči!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.04.2019 ob 21:39 čondraš gost

      NZS bi bilo treba popolnoma reorganizirati, zabiti žabari ki nimajo pol klinca pojma o nogometu odločajo o zadevah ki jih ne razumejo in ki jih niso nikoli živeli, to je nogomet. Mater vam, to je nogomet, vaše kazni so namenjene polnjenju proračuna NZS, klubi bi se morali dogovoriti in ignorirati te kazni . Lahko bi se, če bi bila resnična volja in pamet, našla rešitev . Zakaj more biti prižiganje bakelj nekaj slabega ? Nekaj strašnega ? Komu se dela škoda s prižgano bakljo ? Obsojam metanje bakelj na teren, naj se kaznuje posameznika, obsojam metanje bakelj na publiko...ne razumem pa komu pri Bogu dela škodo baklja ki jo nekdo drži v roki in z njo ne ogroža nikogar ? Spodbujanje sovraštva, sovražni govor in podobne floskule...to se delagat odloči prosto po prešernu o standardih kaj je sovražni govor ali kako ? Me zaniam koliko balkancev je dosedaj bilo v Sloveniji kaznjenih zaradi vzklikov " ubi Janeza "..desetine tekem, pa nikoli nikomur NIČ.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.04.2019 ob 9:17 norec gost

        Čondraš,ti si veliko tele,pa kakšne baklje,v rokah,malo še poglej po velikih klubih,kjer družine pridejo na tekmo,in uživajo,podobni tebi,bi pa z bakljami mahali,in še metali,baklje po družinah,ki so na tekmi.zapomni si eno,teliček,če ni dovoljeno,ne izigravajte frajerje,in delate sramoto,sebi ne klubu.včerajšnjo tekmo Š.L.nihče ni imel baklje v rokah,da bi z njo mahal.primitivneži.ne hodite na tekme.ker samo škodo delate.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.04.2019 ob 0:47 lepec gost

      To je popoln primitivizem in zato me tudi nogomet niti pod razno ne zanima.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.04.2019 ob 9:13 čondraš gost

        Vidimo ja, popolnoma te ne zanima nogomet, ker tvoj komentar si napisal pod novico o kleklanju ;) . Debeli, ti si res fuknjenec .

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.04.2019 ob 9:25 čondraš gost

      norec, tele si kvečjemu ti ki pobiraš s tv- ekranov to kar ti kamere smejo kazat, pojma nimaš mojster o navijaštvu in ne o nogometu . SMo videli v LJ, ko ni bio ne GD in ne gostujočih navijačev, pa je bil ljubljanski stadion prazen, takpšni ki vam ni za gledat slovenskega nogometa pač iščete izgovore da vam na tekme ni treba hodit . Na tekmi Velenje : Celje ni nobene baklje, nobenih navijačev, začuda ooo, tele, niti ni več kot 200 gledalcev, familij...haha...kdo vam prodajat te zgodbice o družinskih izletih na nogometno tekmo ? Teslo, idi v Maribor na tekmo, na derbi med Olimpijo in MB, stadion razprodan, na tekmi pa Viole, GD, baklje in ugani kaj...? Družine z otroci hahaha..majmunska teza vam pade v vodo, to pomeni ko se " splača " iti na tekmo, anenkrat Viole, GD, baklje več niso problem...hahaha..pojma nimaš kje vse se prižigajo baklje, celo v Španiji, ceno ultrasi od Reala jih prižigajo, tudi v Angliji, da ne omenjam pretepov na in sploh v okolici stadionov...Taisti majmuni kot si ti, pa otrokom v novoletnem času kupujete na kilograme pirotehnike, da ne omenjam pokanja s karbidom ki sledi v teh dneh .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.04.2019 ob 9:30 čondraš gost

      Debeli kaj te te ni žena ftopila na Balatonu ? Jaz sem mislil da edino zaradi tega gre s tabo na dopust, da se te reši .

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.04.2019 ob 9:44 Naftas gost

      To mi delaj condras,dosti resnice je v tem kar si napisal glede klubskih pa reprezentancnih tekem,samo laikom ki grejo enkrat letno na tekmo je to zelo tesko dopovedat. Tak da nima smisla izgubljat casa z takimi debili,ker si itak ne bodo dali nic dopovedati. Po njihovem bi morali na nogometne tekme priti z ropotuljicami,sirenami,harmoniko in trobento pa nardit iz tekme gasilsko veselico. Glede debelega,ce je res sel na Balaton mocno upam,da ga madzarski cariniki proti nazaj ne spustijo v naso lepo dezelo. Naj ostane na madzarskem,tam nebi upal tak jebat folk v glavo kak pri nam,ker za take kak je on Orban hitro poskrbi na fini nacin.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.04.2019 ob 9:57 gost

      Prižgat baklo in držat je eno drugo baklo metat v drugega. Če držiš kamen v rokah, ga mečeš kvušku v zrak in loviš povsem drugo kod metat v drugega. Vozit po pravilih ali divjat..dve skrajnosti. Navijat ali žalit ...pri tem se more ločit..in to morajo klubi dopovedat tako svojim navijačem in nogometni zvezi. Zakoni so živa stvar..napisani pa morajo bit človeško. Za izgrede pa morajo odgovarjat posamezniki- ali.skupina, ki krije takega posameznika. Da pa po pravilih. (Brez škode)zagori kaka bakla ob zadetku itd. pa lepo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.04.2019 ob 10:07 čondraš gost

        Pravila, zakoni se nenehno spreminjajo in o tem jaz pišem v prvem vpisu, če bi bila volja bi se našel konsenz med NZS in med navijači, tako pa se gre trenutno , oziroma že nekaj let, samo za polnjenje računa NZS . Se strinjava . Žaljenje, NZS, UEFA, FIFA se naj najprej ukvarjajo z žaljenjem na samem igrišču, žaljenja med igralci in sploh žaljenja v odnosih med igralci in sodniki . Lažje pa je seveda s prstom kazati na navijače. Dejstvo pa je da je žaljenje vedno bilo in vedno bo, zdaj je samo na tebi,sprejmeš to na nogometni tekmi kot del navijaške folklore ali pa pač greš na košarko, tam se vsi božajo na tribunah med sabo ( sploh Zoran Predin ;) ..se hecam, pač greš na tekmo šaha, malo zakinkat na pol tekme, pa greš domov. To je to. Jaz tudi ne grem na koncert od Cecea ker mi je njena muzika bizarana, nihče me ne sili da grem tja , med njene oboževalce, pa je zame takšna muzika ŽALITEV za človeški um.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.04.2019 ob 9:58 čondraš gost

      Naftaš...;) . Res je, Debeli gleda nogomet samo preko tv ekranov, ( pustimo da prodaja kokice na murinih tekmah, je s hrbtom obrnjem proti igrišču ;) pa še to si izbira razno razne derbije ki se jih splača pogledat, Real : Barcelona itd. Mah Orban bi takega kot je debeli poslal na psihiatrijo, še v njegovi Jugoslaviji bi kamne prekladal na Golem otoku.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.04.2019 ob 10:43 RESNICA gost

      Primitivci.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.