https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Ljutomer kmalu z višjo turistično takso in ukinitvijo določenih ugodnosti

12.04.2019 ob 6:00  

Na zadnji redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer so svetniki v prvi obravnavi potrdili Odlok o turistični taksi v občini Ljutomer, ki bo šel v 30-dnevno javno razpravo.

Lansko leto je v Sloveniji začel veljati novi Zakon o spodbujanju razvoja turizma, ki je občinam omogočil zvišanje turistične takse in uvedel promocijsko takso ter novosti glede prodaje turističnih paketov.

Področje plačila, poročanja in nadzora nad turistično takso v Občini Ljutomer sedaj ureja Odlok o turistični taksi iz leta 2005.

Povečanje turistične takse na 1,60 oziroma 1,40 evra

Predlagani novi odlok bo nekoliko povečal prihodke iz naslova turistične takse. Sredstva turistične takse so namenska sredstva za promocijo in doseganje ciljev razvoja turizma v občini.

Višina turistične takse, ki je po zakonu lahko največ 2,50 evra, se bo v krajih Moravci v Slovenskih goricah, Jeruzalem, Slamnjak, Radomerje in Ljutomer iz 1,265 evra za 0,33 evra zvišala na 1,60 evra. V ostalih krajih na območju občine Ljutomer pa znaša turistična taksa 1,035 evra in bo po zvišanju za 0,36 evra znašala 1,40 evra.

Nov zakon določa uvedbo promocijske takse

Ponudniki nastanitev morajo od 1. januarja 2019 naprej, poleg turistične takse zaračunati tudi promocijsko takso, ki znaša 25 odstotkov vrednosti turistične takse. Ta je namenjena dodatnemu sofinanciranju Slovenske turistične organizacije.

V krajih Moravci v Slovenskih goricah, Jeruzalem, Slamnjak, Radomerje in Ljutomer bo promocijska taksa znašala 0,40 evra, skupna višina obeh taks bo tako 2 evra na osebo na dan. V ostalih krajih na območju občine Ljutomer pa bo promocijska taksa znašala 0,35 evra, skupna višina obeh taks bo tako 1,75 evra na osebo na dan.

Z novim zakonom se tudi ukinjajo določene ugodnosti

Po novem zakonu 50-odstotne oprostitve plačila za kampe ni več. Z novim odlokom bo zato predlagana 30-odstotna oprostitev za osebe, ki prenočujejo v kampih, šotoriščih, glampingu ali v avtodomih na počivališčih za avtodome.

Sklep, ki so ga soglasno potrdili vsi člani Občinskega sveta, bo sedaj šel v 30-dnevno javno razpravo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2019 ob 22:31 lotmeržanar gost

      Smradi svetniški! Marš! Spejite se!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2019 ob 11:21 Obsedenec gost

      Dobilo dobilo!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.04.2019 ob 16:47 Mateja gost

      Žalostno da namesto da bi gostom nudili ugodnosti pri storitvah in goste obdrzali jim visamo TT. Nastanitev v vsakem primeru placajo in na koncu mi ponudniki dajemo popuste in ugodnosti v opravicilo. V bistvu nimamo pa od te takse mi kot ponudniki storitev nic. Nevem ce je pametno...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.04.2019 ob 22:27 prlek gost

      Mateja, odlično si napisala. Na žalost so svetniki in županja pač tako pohlepni, da jim je denar že zmračil um in težko kaj razmišljajo. Ko slišijo za denar pač takoj roke gor. Tako županjini fikusi, kot nasprotna mavrica. Pokvarjenci vsi do zadnjega.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.