https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Rakičanu o spodbujanju formalnega in neformalnega izobraževanja vzgojiteljev

12.04.2019 ob 6:10  

V RIS Dvorcu Rakičan poteka dvodnevni Seminar o krepitvi vloge izobraževalnih institucij na področju nadaljnjega strokovnega razvoja projekta KEEP EDUCATING YOURSELF - KEY v okviru programa Erasmus+.


Triletni projekt KEY je usmerjen v profesionalni razvoj vzgojiteljev, glavni namen pa je spodbujanje formalnega in neformalnega izobraževanja vzgojiteljev. V mednarodnem projektu sodeluje 17 partnerjev, njihov cilj pa je analizirati obstoječe stanje v partnerskih državah in določiti nove smernice ter razviti inovativne metode dela na področju izobraževanja vzgojiteljev.

Na dogodku, ki se bo zaključil danes, so prisotni: partnerski organizaciji RIS Dvorec Rakičan in Univerza v Mariboru iz Slovenije ter inštituti, združenja in visoke šole iz Srbije ter Črne gore.

Direktor RIS Dvorca Rakičan dr. Robert Celec je povedal, da v tem projektu sodeluje RIS Dvorec Rakičan, kot primer dobre prakse na področju stalnega izobraževanja oz. razvoja kompetenc vzgojiteljev. "V dvorcu izvajamo konference, ki se jih udeležujejo vzgojitelji že več kot 15 let. Zadeve strokovno stalno izboljšujemo in zato smo tudi bili povabljeni v ta projekt, ki gradi na razvoju kompetenc."

Včeraj so imeli na seminarju predstavitve strokovnjakov na področju razvoja kompetenc, obiskali pa so tudi v vrtec v Rakičanu in na Pušči.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je povedal, da v Mestni občini Murska Sobota obiskuje vrtce nekaj čez 900 otrok. So ena izmed občin v Sloveniji, ki dajejo najvišje subvencije za pomoč staršem pri šolski vzgoji in v vrtcih.

Jevšek je izpostavil, da socialna slika v našem prostoru še vedno ni taka, kot si želijo, čeprav se je v zadnjih letih zelo izboljšala. So pa ponosni na vrtec v romskem naselju Pušča, saj v ta vrtec vpisujejo tudi neromske otroke.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.