https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Z Zelenim tednom so v Veliki Polani poskrbeli za okolje

14.04.2019 ob 6:00  

Včeraj, 13. aprila, so na Prireditvenem centru Polana v Veliki Polani ob zaključku »Zelenega tedna« nagradili zmagovalce Likovnega in literarnega natečaja »Sožitje s čebelicami« ter podelili zahvale vsem društvo, ki so sodelovali v Zelenem tednu.

Zeleni teden je tudi letos organizirala Občina Velika Polana skupaj z Osnovno šolo Miška Kranjca Velika Polana in vsemi društvi v občini. Teden s katerim ozaveščajo vse občane glede čistega okolja se je letos odvijal med 8. in 14. aprilom. Za zeleno prihodnost občine pa so poskrbeli z zelo raznovrstnimi dogodki.

Vsak dan so se v Osnovni šoli Miška Kranjca v Veliki Polani in v vrtcu odvijale različne aktivnosti, vezane na okolje, potekale so delavnice, zbirali so se različni odpadki obiskali so tudi čebelarja. Potekal je tudi Likovni in literarni natečaj »Sožitje s čebelicami«, najboljši likovni in literarni izdelek vsake triade pa je bil tudi nagrajen.

Za odrasle je potekala je predstavitev programov Dora, Zora in Svit, v soboto, 13. aprila pa so za čistočo okolice poskrbeli z očiščevalno akcijo je po celotni občini Velika Polana.

Očiščevani akciji je sledila podelitev nagrad in zahval. Zaradi službene odsotnosti župana je zbrane nagovorila predstavnica Občine Velika Polana Petra Hozjan, ki je tudi podelila zahvale vsem, ki so pripomogli k izvedbi Zelenega tedna.

Zelenega tedna pa še ni konec, saj bo jutri, 14. aprila, potekalo še kolesarjenje s KK Biciklin in Polanskimi Pückami s starim ali pa z novim »biciklinom«. Vožnja se bo začela ob 14. uri v parku Dežela štorkelj nasproti rojstne hiše Miška Kranjca in bo vodila do Copekovega mlina.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.