https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Mura 05 začela s pripravami

Murska Sobota, 14.6.2011  

Še pred prvim treningom se je odvijala novinarska konferenca, na kateri sta predstavljena novinca Matic Maruško in Simon Pavel, medtem ko je Fabijan Cipot, ki bo prav tako okrepil klub, opravičeno odsoten. Čeprav še ni znano, če bodo črno-beli igrali v prvi ali drugi ligi, se bo kader in priprave prilagojene za prvo ligo.

Uvodno beseda je imel predsednik Miroslav Topič, ki se je dotaknil licenciranja ter povedal, da bo po neuradnih informacijah NZS o sestavi prve lige odločala 21. junija in da se bo klub v pripravah pripravljal za prvo ligo, ne glede na to v kateri ligi bo na koncu igral. Športni direktor Igor Celec je dejal, da je bil trener Robert Pevnik pripeljan za trenerja v drugi ligi, ker pa se je ponudila priložnost za prvo ligo, pa se bodo prilagodili temu. Potrjeno je tudi, da se je klub okrepil s Simonom Pavlom, Maticem Maruškom in Fabijanom Cipotom, ime napadalca, ki naj bi bil s Hrvaške, pa bo verjetno znano v soboto.

Nov trener Pevnik je povedal, da nastopanje v prvi ligi zahteva profesionalizem, tako da bodo s pripravami pričeli že danes. V soboto bo odigrana že prva prijateljska tekma z Goričanko v Rogaševcih, 20. junija pa bo sledil odhod na priprave v Bosnbo in Hercegovino na Kozaro, kjer bodo odigrali dve tekmi, na povratku pa bodo odigrali v tekmo v Kranjčevičevi proti Zagrebu, tako kot je to že v navadi v zadnjih letih pa bodo črno-beli nastopili tudi na tradicionalnem turnirju na Tišini, ki bo na sporedu 2. in 3. julija.

Sprečo in Filipovič ostajata, negotova usoda Keka, Ramšak in Kous ni več v črno-belem

V priprave bodo krenili vsi igralci, ki so prejšnjo sezono že igrali za Muro, razen Tadeja Ramšaka, ki se vrača v Rudar in Matjaža Keka, ki se nahaja na pripravah Maribora in Žigo Kousa, ki je odšel v Domžale. Bosta pa v tudi v prihodnje črno-beli dres nosiila Armend Sprečo in Valen Filipovič, ki pa je trenutno poškodovan in se bo vrnil čez nekaj mesecev. Pripravam se je priključilo še šest mladincev, ki bodo oddelali celotne priprave skupaj s prvim moštvom, na današnjem treningu pa je bil tudi igralec Rakičana Mitja Botjak. Zaradi družinskih obveznosti sta manjkala najizkušenejša Damjan Ošlaj in Cipot, ki se bosta treningom priključila v četrtek. Predvideno je, da bo igralski kader za novo sezono na koncu štel 22 igralcev.

Pevniku in Cifru so trenutno na razpolago: Aleš Luk, Filip Drakovič, Fabijan Cipot, Valen Filipovič, Alen Bencak, Damjan Bohar, Mitja Lotrič, Leon Horvat, Armend Sprečo, Matic Maruško, Erik Janža, Jernej Janža, Matej Rogač, Nino Kouter, Rok Gruškovnjak, Jernej Slavič, Boris Janev, Damjan Ošlaj, Simon Pavel, mladinci Leon Sreš, Niko Kardoš, Žiga Sečko, Mitja Mauko, Niki Buček in Uroš Porš ter igralec Rakičana Mitja Botjak.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. moped
      15.06.2011 ob 14:57 moped

      Idemo Mura!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. prekmurjerepublika
      19.06.2011 ob 20:50 prekmurjerepublika

      MUraaaaaaaaaaaaaaaa

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.