https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pozabljen denar na bankomatu, kaj storite?

17.04.2019 ob 13:00  

Policisti PU Murska Sobota v zadnjem času beležijo več primerov prijav občanov, ki dvigujejo denar na bančnih avtomatih, pri tem pa ga pozabijo vzeti in odidejo od bankomata.


Ko se spomnijo in se vrnejo do bankomata, pa denarja več ni, ker si ga naslednji uporabnik bančnega avtomata prilasti. (Seveda,  če  ga ne prinese na Policijsko postajo in prijavi najdeno stvar, kar pa se zgodi zelo redko). Oškodovanci se v tovrstnih primerih vse pogosteje odločijo, da bodo neznanega storilca kazensko preganjali.

V tej zvezi policisti ugotavljajo, da ob takšni priložnosti marsikdo pozabljen denar vzame, saj se večina verjetno ukvarja le z vprašanjem, ali je dejanje moralno sporno, ne pa tudi kaznivo. Zato opozarjajo, da je tovrstno ravnanje kaznivo, gre za kaznivo dejanje Zatajitve, za kar lahko sledi denarna ali celo zaporna kazen.

Policisti občanom svetujejo, da najden denar takoj odnesejo na bančno ustanovo, kjer bodo tam zaposleni poiskali lastnika ali pa ga izročijo Policiji, kjer se  o najdbi sestavi zapisnik in se tako izognejo kazenski odgovornosti.

Vsi, ki dvigujejo denar naj bodo pri tem zbrani in naj poskrbijo za to, da denar vzamejo iz  reže bankomata (naj  pri tem ne uporabljajo mobilnih telefonov itd... ).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2019 ob 21:55 pika na i gost

      Oškodovanci po nepotrebnem obremenjujejo policijo. Jaz bi tiste ki pozabijo denar na bankomatu kaznil.

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.04.2019 ob 22:17 money money money gost

      Točno tako pika na i. In sedaj, ker nekdo nekaj najde bo kazensko preganjan. Pred leti sem bil zunaj pri banki. Sta prišla moški in ženska srednjih let iz banke. Moški je imel denar v roki in še neke papirje zraven. Bankovci so mu leteli na tla in sploh ni opazil. Začel sem klicat za njima in po nekaj trenutkih se ženska le obrne in pogleda, kdo kliče. Tip ji je nekaj razlagal in se sploh ni zmenil za to. Potem ga le ona dregne, da se ustavi in obrne. In nato sta pobirala bankovce po poti nazaj. Nekaterim je očitno malo mar za njihovo lastnino.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2019 ob 11:58 gost

        Jaz sem najdel denar ,dokumenta ,,vradno vse vrnil lasniku....srečen lastnik je bil toliko srečen da niti hvala ni znal reč

        16 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2019 ob 12:30 Füčkec gost

        Enako se je zgodilo tudi meni, pa ni šlo za malo denarja. Niti hvala mi ni rekel. Imel sem celo občutek, da me ima za bedaka. Nikoli več. Denar gre v moj žep, zatajitev gor ali dol.

        17 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.04.2019 ob 9:37 Hahahjhs gost

      Zaj de nikak druge mogo odgovarjate za norost nekoga... vepa nej jr najditelj kriv ka peneze nikak pozabi.. pac sreco mel ka najso of pa nesreco ka pozabo... pa ka nemo pameten lejko se mene tudi zgodij pa ka mo te nekoga preganjo kazensko saj pa nej najditelj kriv ka san pozabo... kama pa policaje denejo peneze ci nr najdejo lastnika me bole zanimle..

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.