https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V počastitev 75 let partizanskega zbora zasadili brezo

18.04.2019 ob 14:00  

Na Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih so danes v počastitev 75. obletnice ustanovitve partizanskega pevskega zbora svečano zasadili brezo.


Partizanski pevski zbor spada med starejše pevske zbore v Sloveniji in je edini, katerega osnovno poslanstvo je ohranjanje pesmi upora in partizanskih pesmi. Peli so v boju, peli so ob zmagah, peli so ob otvoritvah tovarn, peli so na političnih kongresih in pojejo še danes.

Svoj jubilej so počastili s koncertom v začetku aprila v Gallusovi dvorani v Ljubljani, z današnjo zasaditvijo breze, proslavili pa bodo še s sodelovanjem na proslavi Dneva upora Pod Mirno goro nad Semičem ter ter z zasaditvijo spominkega drevesa na Poti spominov in tovarištva v Ljubljani septembra.

Zbrane je pozdravil župan Občine Tišina, Franc Horvat in podpredsednik uprave Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, Marjan Šiftar. Dogodka se je udeležil tudi župan Občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in tovariši iz Novega mesta. Pesmi pa ni manjkalo niti danes, saj je zbor zapel tudi nekaj partizanskih pesmi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2019 ob 16:16 BOLJŠEVIK gost

      Naj bi sadili v Barbara rovu tam je mesto dobro znano partizanom.

      19 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.04.2019 ob 17:46 DF gost

      Bravo Jevšek pokaži običnim ljudem kdo vodi politiko

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.04.2019 ob 7:11 gost

      Komunistični partizani so izvedli genocid, primerljiv z Armenskim in Ruando. Mnogo večjega od Srebrenice.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.04.2019 ob 10:15 magarci gost

      "peli smo, ko smo klali, peli smo še bolj, ko smo bežali, še najbolj pa ko smo jedli in pili, seveda ne svoje! Proseravajte se vi fašenki za svoje peneze, nej naše.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.04.2019 ob 10:27 DF gost

      Urednistvo!!!!!!!!!!!! kako lahko dopuscate taksne sovrazne, necloveske komentarje??????? Ce nimate nikogar, ki bi se pobrigal za dostojne komentarje, ukinite portal.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.