https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Pucončanke premagale Ljutomerčanke

Ljutomer, 21.4.2019  

To soboto je v ljutomerski dvorani ŠIC potekala zadnja tekma letošnje sezone v 1. DOL za ženske. Tako kot na prvi tekmi sezone sta si tudi tokrat na sproti stali pomurski ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK ROTO Kema Puconci. Tudi tokrat so bile boljše Prekmurke, ki so slavile s 3:1


ŽOK Ljutomer 1:3 ŽOK ROTO Kema Puconci
(17:25, 25:17, 16:25, 19:25)

ŽOK Ljutomer: Belec, Petek 8, Kosi 9, Rosić 2, Kutnjak 8, Makoter 8, Nedok, Anželj 8, Rakuša, Hochstatter, Vnuk.

Roto Kema Puconci: Svetanič, Vinkovič 4, Škraban 19, Kerbler 2, Oletič D. 13, Vilfan 7, Pintarič 7, Šadl, Oletič M. 2, Gjergjek.

V zadnjem krogu zelene skupine 1 A DOL za ženske sta se v Ljutomeru pred številnimi gledalci pomerili Pomurski ekipi, ki sta že pred koncem zadnjega kroga izgubili možnost za obstanek v ligi. Za Ljutomerčanke pričakovano medtem, ko se gostje iz Puconcev poslavljajo po več letih konstantnega nastopanja v najvišji državni ligi. Sedaj bosta obe ekipi v naslednji tekmovalni sezoni iskali nove izzive v 1.B ligi.

Otvoritev tekme je pripadel gostjam, domačinke pa so takoj izenačile po uspešnem napadu Kaje Makoter. V nadaljevanju sta obe ekipi dosegali točko za točki, bili pri rezultatu 3:3 izenačeni, ko so pobudo prevzele gostje iz Puconcev ter povedle kar z 3:8. Po odmoru, ki ga je zahteval domači trener so Ljutomerčanke dosegle še šesto točko, kar pa ni spremenilo razmerje moči na igrišču saj so gostje, tudi po zaslugi napak domačink na servisu, povedle z 7:13 in nato po napadih Ive Škraban še z 8:16. Slednja je bila nato zaslužna še za vodstvo gostij z 10:18. Domačinke so svoje vrste strnile šele pri rezultatu 11:20, ko so dosegle tri zaporedne točke ter rezultat znižale na 14:20. Po odličnem napadu Tjaše Anželj pa nato še na 16:21. To pa je bilo premalo saj so Pucončanke še naprej bile boljše nasprotnice ter set zanesljivo dobile z rezultatom 17:25.

Tudi drugi set so boljše pričele gostje, ki so povedle z 0:3, in šele nato so domačinke po zaslugi Nataše Anžel dosegle svojo prvo točko. Ta točka je dal polet Ljutomerčankam, ki so nato po borbeni igri vseh igralk povedle z 6:4. Žal pa so v nadaljevanju tekme spet naredile nekaj lastnih napak kar je pomenilo izenačenje pri rezultatu 6:6 in nato še po enakovredni igri na obeh straneh še pri 8:8. V nadaljevanju smo gledali dokaj raztrgano igro na obeh straneh, kjer je bilo preveč neizsiljenih napak v igri obeh ekip. Po dveh odličnih napadih Tjaše Anželj in napaki gostujoče ekipe je bil rezultat 16:13, ko je trener Vrabl vzel odmor, da dodatno motivira svojo ekipo. To mu nekako ni uspelo saj so Ljutomerčanke po zavzeti igri povedle kar z 19:13 in nato po asu Nike Kosi in bloku Barbare Petek z 23:16. To pa je bilo dovolj, da so se na koncu veselile zmage z rezultatom 25:17.

Uvod v tretji set je pripadal gostjam, ki so povedle z 0:3 in šele nato so domačinke dosegle svoje tri točke ter izenačile na 3:3. Zatem pa so v igri bile boljše gostje, ki so dosegale točko za točko ter povedle z 5:10, ko je trener Tot zahteval odmor. Ta neke koristi za domačo ekipo ni imel saj so gostje še naprej držale varno razliko v točkah ter povedle z 9:15 ter po napadu Oletič Diane, še z 10:17. Ta točkovna razlika je bila za gostje dovolj, da so kljub trudu domačink, da obrnejo tok igre set zanesljivo peljale do zaključka. Še posebej, ker se je v igro Ljutomerčank spet prikradlo preveč lastnih napak, da bi bile v tem setu enakovredne tekmice. Kljub nekaj točkam, ki so jih domačinke dosegle proti koncu seta ter rezultat znižale na 16:22 je gostujoča ekipa zmagala z veliko razliko in sicer z 16:25.

Četrti set so boljše pričele Ljutomerčanke ampak le do rezultata 3:0 saj so gostje hitro izenačile ter po treh napakah domačink povedle kar z 3:7 in nato še z 5:8. Po raztrgani igri na obeh straneh in napakah, predvsem na domači strani, so gostje po odličnih začetnih udarcih Oletič Diane povedle z 7:12 in nato še z 9:13. Po treh zaporednih točkah domačink je bil rezultat 12:13 in nato po doseženih točkah gostij 13:16. Do konca seta sta ekipi izmenično dosegali točko za točko, prednost dveh ali treh točk pa so tudi zaradi lastnih napak domačink, ohranjevale gostje, ki so ta set dobile z rezultatom 19:25 ter zasluženo tudi tekmo.

Andrej Tot, trener ŽOK Ljutomer: Naša ekipa se je tudi v zadnji tekmi, ki smo odigrali v prvi državni ligi, borila po svojih najboljših močeh. Realnost je pač kruta in puncam lahko le čestitam za vse trud, ki so ga prikazovale skozi vso leto ter se res izjemno trudile za naš klub. Res iskrena hvala. Gostujoči ekipi pa seveda čestitke za današnjo zasluženo zmago. Upam, da bo ekipa ostala v isti sestavi ter ob kaki kadrovski dopolnitvi uspešno igrala v 1 B ligi v naslednji sezoni. Moja zahvala pa gre tudi vsem članom upravnega odbora, vsem drugim aktivnim članom kluba ter seveda sponzorjem kluba ter staršem. Vsi so zaslužni, da klub deluje kot deluje. Uspešno in z vizijo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2019 ob 13:06 GEZA gost

      Tot kje boš trener jeseni? Ker baje te v Ljutomeru nočejo več. Tvoja kombinacija z Panvito pa mislim da tudi ni realna.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.04.2019 ob 18:44 Čergoli gost

      V bodoče se bo ukvarjal z balinanjem.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.04.2019 ob 10:30 Sasa gost

      Samo da vas vse skeptike pomirim.... Andrej ostaja trener v Ljutomeru tudi v naslednji sezoni in ne pisite neresnic... Ima absolutno podporo upravnega odbora, tako da se ne ukvarjajte na spletu s strategijo kluba...V klubu delamo dobro in se na boljse kaze... o vsem tem pa ob pravem casu... UO ŽOK Ljutomer

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.04.2019 ob 12:39 pišta gost

      Pücončarke so samo še bleda senca tega, kar so nekdaj bile. Za štajarke pa je dobro, ka so malo spoznale kak se špila v prvoj ligi. Če ne drugo je bil dober trening.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.04.2019 ob 14:10 Gost1 gost

      V Puconcih je tak UO z Janasikom na čelu zavozil klub.Pa s pomočjo Ive jim je to uspelo.Bravo UO in Iva.Pa še kdo od velikih "gobcev" si lahko mirne duše pripiše to.Bravo še enkrat "pokopičem" kluba.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.