https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru zasadili potomko najstarejše trte na svetu

Ljutomer, 23.04.2019 ob 9:10  

Na velikonočni ponedeljek so na Ljutomerskem hipodromu v sklopu kasaških dirk zasadili potomko najstarejše vinske trte na svetu, modro kavčino oz. žametno črnino iz mariborskega Lenta. S tem dogodkom so obeležili 145 let vzrejanja ljutomerskega kasača ter prirejanja kasaških dirk.


Na slovesnosti je zbrane najprej nagovoril predsednik kasaškega kluba Ljutomer, mag. Janez Slavič. Poudaril je povezanost kasaških konj z vinogradništvom, ki sega vse v drugo polovico 20. stoletja, ko so konje uporabljali za transport vinskih sodov.

Nato sta spregovorila še mestni vinar in skrbnik stare trte na Lentu Stane Kocutar ter aktualna 23. Vinska kraljica Slovenija Meta Frangež. Prireditev pa sta popestrila tudi Godba na pihala Sv. Jurij ob Ščavnici ter Ljutomerski oktet. 

Trto so skupaj zasadili Meta Frangež, mag. Janez Slavič, ter Stane Kocutar. Med zbranimi gosti so bili tudi Vinska kraljica društva Vinogradnikov Mala Nedelja, Daniella Kosi - Martina X, Ljutomerska vinska kraljica Tjaša Kovačič - Martina XIX, poslanka v DZ RS Mojca Žnidarič, predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, župana Občine Križevci in Sv. Jurij ob Ščavnici, mag. Branko Belec in Anton Slana ter podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.