https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Oblačno s padavinami, prihaja saharski pesek

23.04.2019 ob 12:00  

Popoldne bo oblačno, občasno bo deževalo. Jutri bo spremenljivo oblačno, še bodo nastajale plohe, ki bodo pogostejše na zahodu.

Danes popoldne bo večinoma oblačno, občasno se bodo še pojavljale padavine, deloma kot plohe. Ponekod bo pihal jugovzhodnik.

Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, več jasnine bo na vzhodu. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo še krajevne padavine. Popoldne se bo razjasnilo. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, najvišje dnevne od 16 do 21 °C, navaja Arso.

OBETI

V četrtek bo na zahodu pretežno oblačno, nastale bodo posamezne plohe, drugod bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho. V petek bo na vzhodu še deloma sončno in brez večjih padavin, drugod se bo pooblačilo. Na zahodu se bodo pojavljale padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile proti vzhodu. Pihal bo jugozahodnik, še navaja Arso.

Južni veter k nam nosi puščavski prah

Topel veter iz Afrike prek Sredozemskega morja v naše kraje s seboj prinaša tudi pesek iz Sahare.

Danes bi se lahko ob napovedanem deževju puščavski prah spustil tudi do tal. Saharski pesek bo iznad severnega dela Afrike k nam prinesel južni veter. Prašne oranžne delce bo mogoče opaziti zlasti na belih avtomobilih, ni pa nujno.

Zanimiv pojav pa je po besedah vremenoslovcev celo koristen, saj je ta prah ob hkratnem dežju tudi neke vrste mineralno gnojilo za zemljo.
 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2019 ob 13:45 ......... gost

      Puščavski pesek je vir življenja rastlin preko sredozemskega morja. Ko ga ni, nam drevje propada. A narod slovenski ni seznanjen z življenjsko bistvenimi stvarmi?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.