https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

5. redna seja murskosoboškega mestnega sveta

Murska Sobota, 29.04.2019 ob 6:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se minuli petek sestali na 1. izredni seji, kjer so razpravljali o usodi Pomurskih lekarn, o čemer smo že poročali. Zatem pa je sledila še 5. redna seja mestnega sveta.

 

Na 5. redni seji so murskosoboški mestni svetniki potrdili zaključni račun proračuna Mestne občine Murska Sobota za leto 2018. Gre za akt občine, v katerem so prikazani predvideni in realizirani prihodki in drugi prejemki, ter odhodki in drugi izdatki občine za preteklo proračunsko leto.

Zatem so podali soglasje k zadolžitvi Pomurskega tehnološkega parka v višini 100 tisoč evrov, kar je potrebno zaradi premostitve sofinanciranja (pred financiranja) iz evropskih sredstev za projekt »Danube Chance 2.0«. 

Pred koncem seje so se mestni svetniki seznanili še z Varnostno oceno za leto 2018, za I., II, III. policijski okoliš Policijske postaje Murska Sobota. Na območju Mestne občine Murska Sobota je bilo v letu 2018 obravnavanih 508 kaznivih dejanj, leta 2O17 pa za primerjavo 473 kaznivih dejanj. Kar se javne varnosti v letu 2018 tiče, je bilo na območju Mestne občine Murska Sobota ugotovljenih 482 kršitev s področja prekrškov po javnem redu in miru (leta 2017 - 460). V letu 2018 je bilo na območju mestne občine obravnavanih 212 (210) prometnih nesreč.

Na dopisni seji pred redno sejo pa so potrdili še letni program športa v mestni občini za leto 2019.

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.04.2019 ob 22:44 zalost gost

      se kak dugo do v ton mestnon svejte sidele ene in iste lidge, tau me spominja na ene drujge cajte....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.