https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PROFIL

Mihael Karas - rakičanski golgeter, ki trese mreže na pomurskih zelenicah

15.6.2011  

21-letni Mihael Karas iz Murske Sobote je v letošnji sezoni v dresu Rakičana postal najboljši strelec Pomurske nogometne lige, njegovih 23 zadetkov pa je pripomoglo do prvega mesta Rakičana in uvrstitve v 3. SNL vzhod. Za dosego titule najboljšega strelca, ki mu veliko pomeni, je po njegovih besedah pripomogla celotna ekipa.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Mihaela je za nogomet navdušil oče, začel pa ga je trenirati pred vstopom v osnovno šolo pri Nogometnem klubu Mura, kjer je ostal vse do mladincev. Nato ga pot vodila v Bakovce, kjer je ostal pet sezon, trenutno pa je že dve sezoni pri Rakičanu, ki ima za sabo sanjsko sezono.

"Ko je prišel trener Beno Bagari, smo si zadali cilj, da se v prvi sezoni uvrstimo med prvih šest. Nato smo šli na priprave v Novigrad, kjer smo se še bolj spoznali kot prijatelji in kot ekipa, opravili smo tudi kar nekaj prijateljskih tekem. Tam se je videlo, kaj delamo dobro in kaj je treba popraviti, kar smo tudi storili in na koncu se je izkazalo, da smo dovolj dobri, da lahko igramo še kakšno ligo višje. Mislim, da je ta uspeh v tako majhen kraj prinesel veliko veselje," pravi Mihael.

Za zadetke so zaslužni soigralci in trener

K osvojitvi prvega mesta je pripomogel tudi Mihael s 23 zadetki, kar predstavlja malenkost manj kot tretjino vseh rakičanskih zadetkov, skupaj s soigralcem Rokom Godvajsom, ki je z 20 zadetki postal drugi strelec lige, pa sta dosegla več kot polovico vseh zadetkov kluba.

In kaj Mihaelu pomeni naslov najboljšega strelca? "To pomeni mi veliko, saj je bil to po eni strani moj cilj, vendar tukaj moram pohvaliti svoje soigralce in trenerja, ki so zaslužni za vsak moj zadetek in vsaka čast, da smo skozi sezono delovali kot prijatelji in iz tega je nastala tudi prava ekipa," skromno pravi Mihael.

Rakičan ima prednost pred Nafto in Muro 05

Zase pravi, da na igrišču da vedno vse od sebe, najraje pa igra na poziciji napadalca, kar je z zadetki tudi dokazal, da mu je mesto pisano na kožo. Kot njegovo največjo kvaliteto izpostavlja hitrost, izboljšati pa želi zbranost v akcijah, ko gre proti vratarju ena na ena. In kakšni so njegovi nogometni načrti? "Nogomet bom igral še naprej in upam, da bom še naprej dober. Z dobrim delom bom prišel tudi v kakšno boljšo ligo," je prepričan.

Kot kaže, bo Pomurje imelo v prihodnji sezoni kar dva prvoligaša, Nafto in Muro 05, za katera pa pravi, da ne bi sprejel morebitnega povabila, dokler se v sedanjem klubu ne bi pogovorili o njegovi nadaljnji poti.

Tudi v prostem času ne more brez športa

Trenutno Mihael obiskuje zadnji letnik Srednje šole za gostinstvo in turizem v Radencih, v prihodnje pa se namerava vpisati v Višjo strokovno šolo za gostinsko in turizem v Mariboru. Kaj pa počne najraje v prostem času? "Moj hobi je skoraj vsak šport, rad se družim s prijatelji in velikokrat skupaj odigramo kakšen nogomet, odbojko, košarko ali podobno," za konec še dodaja 21-letnik.

Mihaelovih TOP 5

Svetovni voditelj: Barack Obama
 
Glasbenik oz. glasbena skupina: Showtek

Knjiga: Je nimam.

Kraj v Pomurju: Murska Sobota
 
Želja v življenju: Biti zdrav in srečen.

 

 

PRIPOROČAMO:

Vsi PROFILI na Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. sineson
      15.06.2011 ob 16:26 sineson

      glej ga legendo :). Srečno na tvoji poti!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. solo
      15.06.2011 ob 18:15 solo

      dober igralec, samo bi mogo v preteklosti pri muri ostati..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. corba
      16.06.2011 ob 7:58 corba

      saj bi osto pri muri verjetno pa je njemu bilo vrh glave ka se vedno forsirajo sineki očetov po vezaj

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. cesc_4
      16.06.2011 ob 10:02 cesc_4

      rajši šal v Bakovce, njemi bokše šlu kak pri Muri :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.