https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite na kresovanje

29.04.2019 ob 19:00  

Jutri, na predvečer praznika dela bodo, kot že tradicionalno, zagoreli kresovi po vaseh in mestih. Če se še niste odločili kam bi se odpravili kresovat vam s spodnjimi predlogi morda malce olajšamo odločitev.


Kresovanje v Murski Soboti

Jutri, 30. aprila bo najprej ob 18. uri potekalo postavljanje mlaja, zaigrala bo Prekmurska godba Bakovci v družbi mažoretk. Ob 19. uri se bo zabava nadaljevala v mestnem parku. Zaigral bo kvintet Pomurskih 5, nastopil bo Vrtec Murska Sobota, za zabavo dolgo v noč pa bo poskrbel ansambel Mladi Pomurci. Slavnostni govornik bo Andrej Zorko, izvršni sekretar ZSSS. Dogodek organizira Zveza svobodnih sindikatov v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota.

"Gančki majoš"

V Gančanih letos praznujejo 100 let "gančkega majoša", zato bo letošnje kresovanje še bolj posebno. V Gančanih je dogajanje pestro že nekaj dni, jutri pa bodo že ob 9. uri "letniki" krasili vrh. Od 13. do 17. ure ga bodo nosili skozi vas do mesta postavitve. Ročno postavljanje majoša bo potekalo od 17. do 19. ure. Sledil bo bogat kulturni program, slavnostni govornik pa bo predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Obiskovalce bo zabavala skupina "Horizont".
Kresovanje v Gornji Radgoni s Čuki

Tudi v Gornji Radgoni organizirajo kresovanje in sicer s pričetkom ob 19. uri na TŠC Trate. Ob 19. uri bo otroke zabavala skupina Čuki, ob 20. uri pa vabijo vse nosilce bakel, da se jim pridružijo pred prodajalno Marjanca, od koder se bodo ob 20.30 v spremstvu Pihalnega orkestra Gornja Radgona in PGD Gornja Radgona odpravili na TŠC Trate. Za dobro vdušje in zabavo do poznih ur bodo poskrbeli Čuki. Manjkala ne bo niti kulinarična ponudba.

Kresovanje v Černelavcih

Kresovanje se bo odvijalo v Černelavcih pod bregom s pričetkom ob 17. uri. Kuhal se bo pasulj, pekli se bodo čevapčiči, cvrli se bodo langaši in pripravljale gasilske palačinke, manjkala pa ne bo niti pijača. Za dobro voljo bo poskrbela skupina Špirit.
Kresovanje v Rakičanu

Na kresovanje vabijo tudi v Rakičan in sicer k Lovskemu domu Rakičan (büdinski mlin). Obljubljajo noro zabavo s skupino Mrak. Poskrbljeno bo tudi za pijačo in jedačo.

Kresovanje v Moravskih Toplicah

Kresovat se lahko odpravite tudi v Moravske Toplice, v center, kjer se bo ob 19. uri začela postavitev mlaja in kresovanje, katero so letos dopolnili s krajšim kulturnim programom in zabavnimi vsebinami. Kresovanje organizira TIC Moravske Toplice v sodelovanju s KS Moravske Toplice z društvi. 

Kresovanje v Pečarovcih

Jutri, 30. aprila se lahko odpravite tudi na kresovanje v Pečarovce in sicer ob 20.30 uri. Kresovanje organizira TKŠD Pečarovci. Pred tem pa se lahko ob 17. uri podate tudi na 13. pohod po Pečarovcih.

Kresovanje in 70. letnica nogometnega kluba na Čentibi

Obe prireditvi bosta izvedeni jutri, 30. aprila s pričetkom ob 17. uri pred vaškim domom v Čentibi. Najprej bo potekala svečanost ob jubileju NK Čentiba, razstava fotografij "Nogometni klub Čentiba skozi čas", mali nogomet za otroke na ploščadi pred vaškim domom in brezplačen prvomajski pasulj, druženje pred vaškim domom in postavitev mlaja in kresovanje. Za žejne bodo na voljo hladni napitki.

Kresovanje v Bakovcih

Krajevna skupnost Bakovci vabi na kresovanje in sicer jutri s pričetkom ob 19.30 uri. Najprej bo povorka nogometašev, godbe in mažoretk izpred vaškega doma do ŠRC, kjer pa bo sledila zabava z Mišom Kontrecem in bendom. Člani nogometnega društva pa bodo poskrbeli za pijačo in bogat srečolov.

Kresovanje v Radencih

ZTIŠ Radenci organizira svečano postavitev mlaja in kresovanje 2019, ki bo jutri, 30. aprila. Ob 19. uri bodo na platoju pred zdravstveno postajo Radenci postavli mlaj, ob 20. uri pa bo sledilo kresovanje za Hotelom Radin

Kresovanje v Kraščih

Tradicionalno kresovanje jutri organizirajo tudi v Kraščih, kjer bodo kres zakurili na in ob vodi, postavili mlaj na nabrežju, ter se zabavali in plesali ob živi glasbi s skupino Duo Vršič. Za hrano in pijačo bo poskrbelo KMN Jezero Krašči.

Pravomajsko praznovanje v Lendavi

Na praznik dela, 1. maja se lahko od 11. ure dalje odpravite k stolpu Vinarium v Lendavi. Tam bo za vas prvomajska kulinarika, vinski kotiček, ponudba na stojnicah in zabava z glasbo.

Kresovanje z rekruti v Lipovcih

1. maja se lahko odpravite tudi na vsakoletno kresnovanje in postavljenje mlaja, s pričetkom ob 17. uri na Športno Rekreativnem Centru Lipovci. Rekruti letnika 2001 bodo postavili mlaj in prižgali kres. Za tem pa sledi zabava s Skupina Weekend-Band vse do zgodnjih jutranjih ur.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.