https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih potekala velika viteška svečanost

Radenci, 01.05.2019 ob 8:00  

Evropski red vitezov vina, Konzulat za Slovenijo je svojo največjo letno viteško svečanost organiziral na območju Legature Pomurje, v Radencih.

V hotelu Radin v Zdravilišču Radenci se je zbralo preko 200 udeležencev iz vse Slovenije oz. iz vseh šestih viteških območij-legatur ter predstavniki konzulatov sosednjih držav. V povorki so krenili proti cerkvi Sv. Cirila in Metoda. Tam se je uvodoma predstavila Godalna zasedba Lanina, sledilo pa krajše besedno bogoslužje in duhovna misel. Po odigrani slovenski himni, svečanem nagovoru Prvega prokonzula Tomo Kovačiča in branju prologa se je pričel osrednji del viteške svečanosti.

V skladu z viteškim protokolom so se izvršile akreditacije (zaprisege novih kandidatov) in intronizacije (napredovanja pripadnikov po redovnih stopnjah). Zaprisegla je tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. Svečanost se je zaključila z evropsko in viteško himno ter skupnim fotografiranjem. Program se je nadaljeval na ploščadi pred hotelom, kjer je bilo razglašeno viteško vino OEVE 2019. Prejemnik tega žlahtnega naslova je vino avtohtone pomurske sorte Ranina iz kleti Steyer vino.

 

Po končanem uradnem delu prireditve in kulturnem delu programa, se je druženje in viteško prijateljevanje nadaljevalo ob svečanem kosilu ki so ga spremljala vrhunska vina pomurskih vinarjev, članov Evropskega reda vitezov vina, Konzulata za Slovenijo, Legature za Pomurje in jedi iz odlične kuhinje hotela Radin.

Foto: OEVE Pomurje

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.