https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policija v povezavi z varovanjem nogometne tekme večkrat ukrepala

29.04.2019 ob 15:15  

Včeraj, 28. aprila 2019, ob 16. uri je bila v Murski Soboti odigrana prvenstvena nogometna tekma med nogometnima ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Javno prireditev je Policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom.


Policisti so v povezavi z varovanjem te javne prireditve obravnavali 3 kazniva dejanja Poškodovanje tuje stvari; 34 kršiteljev je kršilo določila Zakona o javnem redu in miru (neupoštevanje ukazov policistov, nedostojno vedenje).

Za 29 kršitev so bile izrečene globe, zoper 5 mladoletnih kršiteljev pa bodo podani obdolžilni predlogi. Policisti so v policijskih postopkih uporabili 12 prisilnih sredstev in sicer 5-krat sredstva za vezanje in vklepanje in 7-krat telesno silo. V dveh primerih je bila zasežena neznana snov (sum prepovedane droge).

Vse okoliščine množične kršitve policisti še preverjajo in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezne ukrepe. Ob tem želijo opozoriti, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano. Nanj se bo Policija tudi v prihodnje odzvala z vsemi zakonskimi pooblastili, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2019 ob 17:00 MILIČAR gost

      To je zdaj velik dogodek ka je policija uporabila silo, niste napisali kakšno in kje ali po riti ali po glavi. Valda bi morala vsakega prej prositi za pisno soglasje ali kaj. Če bi policija uporabila silo in ukrepe kak trbej ne bi bilo več takega huliganstva in barabije samo policija in dražava ne zna reda napraviti. Tam Šiškoja ka se igra neke tabornike za 8 mesecev v zapor te huligane, ki sredi belega dne priletijo in skup spoterejo lokal kjer so mirni gostje in mala deca, pa me res zanima kako je bodo kaznili nič kak navadno samo kršenje JRM zato pa smo tam kjer smo v tej vukojebini.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.04.2019 ob 5:55 gost25 gost

      V socializmu tega ni bilo!! A za marsikoga ni bil dober. Torej???

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.