https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Kadeti Panvita Pomgrad v finalu državnega prvenstva

6.5.2019  

Na polfinalnem turnirju kadetov, ki je v nedeljo, 5. maja, potekal v Murski Soboti, so si domači odbojkarji Panvite Pomgrada z drugim mestom zagotovili nastop na finalnem turnirju štirih najboljših ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Maribor SGD Strdin.

Rezultati polfinalnega turnirja:

1. tekma - Panvita Pomgrad: Triglav Kranj   2:0 (25:16, 25:14)

2. tekma - Maribor SGD Strdin : Salonit Anhovo   2:0 (25:13, 25:17)

3. tekma - Panvita Pomgrad : Maribor SGD Strdin   0:2 (19:25, 19:25)

4. tekma - Triglav Kranj : Salonit Anhovo   2:0 ( 25:12, 25:22)

5. tekma - Panvita Pomgrad: Triglav Kranj   2:1 (23:25, 25:17, 15:11)

1. tekma

Panvita Pomgrad : Triglav Kranj   2:0 (25:16, 25:14)

Postava Panvita Pomgrad : Kovačič, Potočnik, Brinar, Vinkovič (kapetan), Novak K., Novak T., Stvarnik, Prelog, Zelko, Štimulak, Novak D. (libero).

Postava Triglav Kranj: Lukšič, Glamočanin, Fajfar (kapetan), Urana, Kalan, Snedec, Zagorec, Jarc, Verbič (libero).

Tekmo je odločneje začela domača ekipa in si takoj priigrala 3 točke prednosti. Domači kadeti so uspešno servirali in napadali z vseh strani mreže, uspeval pa jim je tudi blok. Razlika v točkah se je skozi set le povečevala in na koncu prvega seta je semafor kazal 25:19 za domačine.

Tudi drugi set so bolje začeli kadeti Panvite, domači podajač Kovačič je lepo razigral vse napadalce. Kadeti iz Kranja so pokazali nekaj več želje  v obrambi in rešili nekaj dobrih napadov, vendar niso uspeli zaključevati v napadu. Domači blok je bil večinoma lepo postavljen, obramba v polju pa vedno dobra. Domačini niso popuščali v nobenem elementu igre in po asu Kovačiča so imeli zaključno žogo, ki so jo tudi v prvem poizkusu izkoristili in dobili drugi set (25:14) zanesljivo ter z 2:0 zmagali na prvi tekmi.

2. tekma

Maribor SGD Strdin : Salonit Anhovo   2:0 (25:13, 25:17)

Postava Maribor SGD Strdin: Vračun, Arnuš, Iršič, Strdin, Selak, Možič (kapetan), Bračko, Kodrič, Urbanc, Poberžnik, Ul, Soršak, Kumperšak in Špička (libero).

Postava Salonit Anhovo: Mugerli D., Tunanovič, Karnel, Jeklin (kapetan), Tunanovič M., Stojanovič, Leban, Krasnigi, Mugerli B., Okroglič G.

Dober servis Salonita na začetku tekme je naredil nekaj zmede v mariborski ekipi kadetov (3:0). Mariborčani so nato le uspeli sprejeti in zaključiti nekaj napadov in naposled jim je steklo. Pri zaostanku 10:5 je zato trener Salonita posegel po minuti odmora. Po odmoru je potem igrala samo še ekipa Maribora. Uspešno so zaključevali iz vseh smeri, dobro so servirali in bili uspešni tudi v bloku. Za 20. mariborsko točko je kapetan Možič prevaral celotno nasprotno ekipo in namesto nakazanega napadalnega udarca podal soigralcu, ki je ostal brez bloka in močno zaključil mariborski napad. Z napako na servisu so kadeti Salonita zaključili set pri rezultatu 25:13 v korist Maribora.

Tudi v drugem setu so imeli pobudo mariborčani, ki so lažje zaključevali napade kot nasprotniki. Sredi seta so kanalčani pokazali nekaj želje po preobratu in se približali na 3 točke zaostanka. Kapetan Možič je od takrat naprej dobil večino žog, ki jih je uspešno in predvsem z lahkoto zaključeval, dodal pa je tudi nekaj dobrih servisov. Sledil mu je še Bračko in mariborčani so tako dokaj mirno pripeljali set in tudi tekmo do gladke zmage (25:17).

3. tekma

Panvita Pomgrad : Maribor SGD Strdin   0:2 (19:25, 19:25)

Postava Panvita Pomgrad: Kovačič, Potočnik, Brinar, Vinkovič (kapetan), Novak K., Novak T., Stvarnik, Prelog, Zelko, Štimulak, Novak D. (libero).

Postava Maribor SGD Strdin: Vračun, Arnuš, Iršič, Strdin, Selak, Možič (kapetan), Bračko, Kodrič, Urbanc, Poberžnik, Ul, Soršak, Kumperšak in Špička (libero).

Tekmo za zmago na turnirju in neposredno uvrstitev na finalni turnir so odločneje začeli mariborčani. Na krilih neustavljivega Možiča so povedli in pri 7:3 je domači trener posegel po minuti odmora. Domačinom ni uspelo zaključevati napadov, mariborski napadalni dvojec Možič-Bračko pa je uspešno zaključeval, kar se je poznalo na rezultatu (18:11). Tri zaporedne točke domačinov so privedle do minute odmora na zahtevo Možiča. Po odmoru je tudi ekipa Maribora dosegla tri zaporedne točke in tokrat v minuto odmora prisilila domačega trenerja Kovačeca. Zadnjo točko v setu je s spodnjim odbojem in zmedi v domači obrambi dosegel kapetan Možič.

Drugi niz je postregel z simultanko Možiča, ki se je razletel po celotnem igrišču in priigral prednost 5. točk. Vendar ni imel pomoči v ekipi in ekipa domačih kadetov je za kratek čas uvidela priložnost. Pri rezultatu 10:13 je zato Možič zahteval minuto odmora, ki so jo mariborčani zelo dobro izkoristili. V igro so se vrnili odloči, Možič pa je nato s serijo servisov povišal prednost (19:11). Strdin je z uspešnim blokom zagotovil zmago na turnirju ekipi Maribora (25:19).

4. tekma

Triglav Kranj : Salonit Anhovo   2:0 (25:12, 25:22)

Postava Triglav Kranj: Lukšič, Glamočanin, Fajfar (kapetan), Urana, Kalan, Snedec, Zagorec, Jarc, Verbič (libero).

Postava Salonit Anhovo: Mugerli D., Tunanovič, Karnel, Jeklin (kapetan), Tunanovič M., Stojanovič, Leban, Krasnigi, Mugerli B., Okroglič G.

Snedec je pri rezultatu 11:8 za Triglav z dvema zaporednima asoma prvič priigral večjo prednost svoji ekipi. Nato je po dobrem servisu Urana Triglav povedel že na 15:9 in trener Salonita je posredoval že s svojo drugo minuto odmora. Uran je nadaljeval z dobrimi servisi in Kanalcem onemogočal igro v napadu, zato je trener Salonita poizkušal še z menjavami. Tudi menjave niso zalegle, Kranjčani so nadaljevali z dobro igro, tokrat še v bloku. Rezultat prvega seta je na koncu pokazal enostranskih 25:12 za Triglav Kranj.

Drugi set je postregel z bolj izenačeno igro. Kanalci so se dostojno upirali višjim nasprotnikom vse do 18:16. Z minuto odmora je pri rezultatu 20:16 trener Kanalcev prvič spodbudil svoje varovance, nato pa pri rezultatu 22:17 še drugič in zadnjič. Nekaj upanja je nato prinesla dobra igra v obrambi in po uspešnem napadu Jeklina je kazal semafor 22:24. A že hip zatem je kanalski servis končal predaleč za zadnjo črto igrišča in zmage so se veselili Kranjčani.

5. tekma

Panvita Pomgrad : Triglav Kranj   2:1 (23:25, 25:17, 15:11)

Postava Panvita Pomgrad: Kovačič, Potočnik, Brinar, Vinkovič (kapetan), Novak K., Novak T., Stvarnik, Prelog, Zelko, Štimulak, Novak D. (libero).

Postava Triglav Kranj: Lukšič, Glamočanin, Fajfar (kapetan), Urana, Kalan, Snedec, Zagorec, Jarc, Verbič (libero).

Uvod tekme, ki je odločala o drugem potniku na finalni turnir, je pripadel Triglavu. Hitro so povedli z 5:1 in trener Kovačec je moral reagirati. Pri rezultatu 12:12 je ekipa domačih kadetov prvič ujela priključek. Tekma je s tem dobila dodaten tekmovalni naboj, gledali smo dobro igro na obeh straneh, za pohvaliti velja predvsem borbo za vsako žogo v obrambi. Pri 20:18 za domačine je reagiral gostujoči trener z minuto odmora. Krajnčani so odmor izkoristili in obrnili rezultat ter zmagali v prvem setu z rezultatom 23:25.

Pri 11:8 v drugem setu so domačini prvič povedli za več kot 2 točki. Domači podajalec Kovačič je dosegel as in gostujoči trener je reagiral z minuto odmora. Po odmoru so kadeti Panvite začeli dobro servirati, Kranjčani pa posledično slabše napadati in razlika je narasla na 8 točk (18:10). Tako igro so gledalci spremljali do konca seta, ki se je končal z rezultatom 25:17 za Panvito Pomgrad.

Sledil je odločilni skrajšani tretji set. Odločneje so ga začeli domačini in po bloku Novaka povedli z 5:2. Pri 8:6 za Panvito Pomgrad sta ekipi menjali strani na igrišču. Gostujoči trener je pri zaostanku 7:11 poizkušal z minuto odmora ustaviti nalet domačinov a so domači kadeti vendarle mirno pripeljali set do konca (15:11) in se zasluženo uvrstili med 4 najboljše kadetske ekipe v letošnji sezoni.

Nagrade:

Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Rok Možič (Maribor SGD Strdin), za najboljšega organizatorja turnirja je bil izbran Niko Kovačič (Panvita Pomgrad), za najboljšega napadalca turnirja je bil izbran Dino Vinkovič (Panvita Pomgrad), za najboljšega blokera turnirja je bil izbran Amadej Snedec (Triglav Kranj) in za najboljšega libera turnirja je bil izbran David Novak (Panvita Pomgrad).

V finale, ki se bo igral 19. maja 2019, sta se uvrstili ekipa Maribor SGD Strdin in Panvita Pomgrad.

Foto: Dušan Benko, Športni klub Pomurje DESET

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2019 ob 20:39 Dragon gost

      Pohvale in srečno v finalu!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2019 ob 15:10 Žogar gost

      Možič je spet deklasiral konkurenco na igrišču, brez njega se MB lahko skrije.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.