https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Vlado Kreslin nastopil v Clevelandu in na veleposlaništvu v Washingtonu

08.05.2019 ob 11:00  

Vlado Kreslin je v torek na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu izvedel literarno-glasbeni večer, pred tem pa je v petek, 3. maja, nastopil v dvorani Slovenskega narodnega doma v Clevelandu, kjer so z njim na odru sodelovali Gal Gjurin, Alpski Godci in Sivi dež.   

Zadnjo dvodelno turnejo v ZDA je pomagal organizirati vodja Centra za slovenske študije pri državni univerzi Cleveland Luka Zibelnik, ki je dejal, da je bilo v dvorani Narodnega doma več kot 200 ljudi, ki so se zabavali pozno v noč tudi po koncertu, ki je bil dobrodelne narave.

Zbrana sredstva gredo za vzdrževanje Slovenskega muzeja in arhivov, ki so v Narodnem domu. Ta je celotni koncert tudi v živo prenašal preko Facebooka.

Kreslin je v Clevelandu doslej že večkrat nastopil, tokrat pa je popestril tudi slovesno zaprisego novih državljanov ZDA v clevelandski javni knjižnici, kjer je novopečenim Američanom med drugim zaigral nepozabno pesem Johna Lennona Imagine.

Koncert v Washingtonu je bil pripravljen v okviru Evropskega meseca kulture, ki v ameriški prestolnici poteka že sedmo leto zapored okrog Dneva Evrope, 9. maja. Med njim je Kreslin tudi bral odlomke oziroma verze iz svoje knjige.

Foto: Fb Luka Zibelnik

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2019 ob 18:57 cimbale gost

      čestitke žuti marko kreslin!!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2019 ob 14:19 DF gost

      Si lahko zamislite OGROMNO MNOZICO 200 ljudi??? Vlado v penzijo idi.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.05.2019 ob 19:51 muzikaš gost

      Množico 200 imenitnih ljudi,nej pa 300 lidij ka se stejple na hrvaško pa balkansko muziko v gasilskon šotori,v tun je razlika med tejmi 200 :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.05.2019 ob 21:13 mekeče gost

      Edini Slo "pevec", ki poje skozi nos in se njegovo petje čuje kot kozje meketanje.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.