https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Padlim osvoboditeljem so se poklonili predstavniki Ukrajine, Gruzije in Azerbajdžana

08.05.2019 ob 12:00  

Danes so se pred pred spomenikom na Trgu zmage padlim osvoboditeljem poklonili veleposlanika Ukrajine in Azerbajdžana in namestnica veleposlanika Gruzije.


Zbrane je najprej nagovoril župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, ki je v svojem nagovoru omenil tudi letošnje evropske volitve ter dejal, da se mora Evropa spet temeljiti na tistih temeljih, na katerih je bila zgrajena. Prav tako je dejal, da se ne sme in ne bo pozabilo vseh padlih osvoditeljev tudi v prihodnosti.

Spregovoril je tudi veleposlanik Ukrajine, njegova ekselenca Mihajla Brodoviča.

Spominu padlim osvoboditeljem so se s položitvijo vencev in cvetja poklonili: veleposlanik Ukrajine Mihajlo Brodovič, veleposlanik Azerbajdžana Ralf Namazov ter namestnica veleposlanika Gruzije Irina Iashagashvili.

Na dogodku je bila tudi častna straža Slovenske vojske in pihalni kvartet Slovenske vojske. Ob koncu je zaigral tudi Soboški harmonikarski orkester, saj se danes v Murski Soboti začenja 14. Mednarodno srečanje harmonikarjev.




Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2019 ob 16:22 zavedni PREKMUREC gost

      Pa jes san do zdaj mislo ka so nas osvobodili partizani zdaj pa te pišete ka nej partizani ka Rusi. Samo zdaj je pijtanje šteri Rusi. Ker se to ne ve pa je Jevšek tak napravo ka de čaščenje saki den, samo ka de na sliki. Danes veleposlanika Ukrajine in Azerbajdžana ter namestnica veleposlanika Gruzije, jutri Ruska federacija samo tu poleg pa bodo slovenski partizani NOB, veteranska društva bokibogme v Sloveniji se več ne ve kdo je ka in na kateri strani. Da de to gotovo te pa pridejo na vrsto Ukrajinci (vkuper nemrejo biti ka se ne razmijo) itd itd samo ka de vsaki den pomurec.com lejko slikal Jevšeka. To de zdaj vse do Evropskih volitev po tistom pa de ura resnice in tužna žalost.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2019 ob 17:11 Kekec gost

      Partizani so na sveklo prišli, da je bilou varno.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2019 ob 19:05 zgodovinar gost

      Kak prvo,v prekmurji je nej bilo partizanov,nekši zametki partizanstva,so se pojavili kunc 1944,bole 1945 leta pred kuncon vojne,tu prinas so predvladovale raznorazne vaške straže,kolaboranti šteri so jajca lizali mađaron,da so pa šli rusi proti štajarskoj,seveda ka en val šal skauzi prekmurje,so za seuf nahali upostošenje,pa noseče mlade dekline,mura je pa po nekših gučah tistoga časa ,kar nekaj dnij bijla rdiča od krvij rusov,nemcov pa mađarov..Je lepo ka se poklonimo osvoboditelon,samo rusi so tau se načrtno delali,naj se najprli narod malo med seuf spokole,uni so prišli te samo "pucat",dober primer je Varšavski geto,so glidali rusi,kak so švabi poklali uporne varšavske žide,da so se med seuf zusekali so pa prišli pa samo spucali za seuf ..ka je še ostalo ,pa lp

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2019 ob 19:25 Ja , ka pa te , gost

      vej so pa te bili majski hrošči , ka so prišli na plano , ali nej?

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.05.2019 ob 20:14 BOLJŠEVIK gost

      Po pripovedovanju starejših ki so to "osvoboditev" doživeli so ruski vojaki, ko so šli čez Prekmurje, posilili vsako žensko, do katere so prišli, tak ka so se ženske skrijvale, pokradli so vse najrajši perutnino in prašiče, kokoši so brez čiščenja zmetali v kotle skuhali in pojedli v glavnem so bili veliki primitivci. Danes jih pa eni častijo kak velike osvoboditelje. Morate se zavedati, da so takrat Madžari okupirali Prekmurje in Rusi so to vse imeli za madžarijo in so se temu primerno izživljali nad vsem živim, z druge strani Mure je seveda bilo že drugače.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.