https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

EKSKLUZIVNO: Stene dvorca so oživele

Rakičan , 09.05.2019 ob 6:00  

Včeraj zvečer sta bila na zidu dvorca Rakičan testno preizkušena dva nova zunanja projektorja za svetlobno zvočni šov.

V prihodnjem mesecu bo ponudba v dvorcu Rakičan obogatena s svetlobno zvočnim šovom. Le tega boste lahko brezplačno občudovali na južnem delu dvorca pod kavarno.

Nekaj utrinkov iz včerajšnjega dogajanja si lahko ekskluzivno pogledate na spodnjih fotografijah. 

Aktivnost se izvaja v okviru projekta z naslovom Mreža »živih« gradov kot oblika trajnostnega turizma za ohranjanje in promocijo kulturne dediščine in akronimom LIVING CASTLES, v sklopu katerega RIS Dvorec Rakičan nastopa kot projektni partner.Projektse izvaja v okviru programa sodelovanja INTERREG V-A SLOVENIJA HRVAŠKA.

Glavno vodilo projekta LIVING CASTLES  je osnovanje skupne blagovne znamke zveze gradov in dvorcev, ki bo pripomogla k boljši prepoznavnosti in promociji, z željo da se le ti doma in v tujini predstavljajo kot skupen turistični produkt. S projektom veliko pozornost namenjamo iskanju rešitev kako z malimi investicijami in sodobno IKT opremo gradovom ter dvorcem vdahniti novo življenje, obiskovalcem pa omogočiti boljšo doživljajsko izkušnjo. S pomočjo digitalizacije bo kulturna dediščina čezmejnih gradov in dvorcev obogatena, edinstvena in dostopna vsem obiskovalcem.

V projektu sodelujejo štirje hrvaški partnerji: Međimursko veleučilište u Čakovcu kot vodilni partner, Gradski muzej Varaždin, Muzej Međimurja Čakovec, Muzej Hrvatskog Zagorja in štirje slovenski partnerji, Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan, Znanstveno-raziskovalno središče Bistra-Ptuj, Razvojna agencija Savinjske regije d.o.o. in Proteus d.o.o. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2019 ob 11:29 prekmurje zbudi se gost

      Vprašanje kakšna evropska sredstva plus domača se tu spet trošijo. Znano je da je veliko svetlobno in elektronsko onesnaževane okolja ,predvsem zaradi telekomunikacijskih in drugih naprav. Mislim da bi vodje Rakičanskega gradu mogli imeti druge ideje za oživitev ponudbe v gradu. Jaz osebno mislim da takšni svetlobo-zvočni efekti spadajo v bolj modernistično okolje ali pa tudi ne.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2019 ob 7:59 Mislec gost

      "Mislim da bi vodje Rakičanskega gradu mogli imeti druge ideje za oživitev ponudbe v gradu." Pijši jin pa podaj svojo idejo. Ker kritika brez ideje je vredna 0.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.