https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Spominska slovesnost ob dnevu zmage v Murski Soboti

09.05.2019 ob 12:30  

Danes je pred spomenikom osvoboditeljem na Trgu zmage potekala tradicionalna spominska slovesnost ob dnevu zmage.


Zbrane sta nagovorila župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in veleposlanik Ruske federacije, Doku Gapurovič Zavgajev‎.

Nada Mladenovič je predstavila letošnji prispevek Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota, nastopili sta pa Olja in Mirna, pravnukinji profesorice Zinaide Krasilnikove-Emri. Skozi pripoved in fotografije sta zbranih predstavili zgodovino svoje družine.

V imenu Društva Slovenija Rusija je nekaj besed spregovorila tudi Nadja Miloševič.

Padlim osvoboditeljem so se s polaganjem vencev poklonili župan, dr. Aleksander Jevšek, veleposlanik Ruske federacije, Doku Gapurovič Zavgajev‎, predstavniki Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota,  predstavniki veteranskih društev vojne za Slovenijo, predstavniki Društva Slovenija Rusija in Drštvo veteranov Rusije iz Moskve.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2019 ob 12:42 party gost

      Evo tak se dela :) !!Bravo šerif,tij se pa rad slikaš,čiglij ka moren pripomniti ka si ,ži fejst dugo nej fotogeničen,pa nekam dosta placa na fotografiji zavzemeš,nej tau dobro za funkcionara..No naj bau,ka ščen praviti,če se što šče kšenki,pa večkrat dnivno slikati,more biti župan :D,pa fčera ste ži tu polagali vence,gjes palik,ka te Rusi pa ovi ka so fčera polagali vence se ne razmijo :D ?? Ka bi fajn skup prišli pa je tau tau ,nej pa ka ,2 dnij zaporidoma cirkus delate,pri enon iston spomeniki,vepa te bi neven bar fčera,nindri indri dali venec magari za kijpom,ka tau smejšno vo vijdi,pa brez zamere do sejh ..Najbole smejšno,pa obenon prizadeto se pa mi vijdi ka deco,z vrteca vo zgrableno kak vo vijdi ,oblačite v male RUSE :D,z rdičo zvejzdo na čeli,pa sploj pijtal dejte što,či je za tu fore?Fajnšček je ži dugo mijmo.. :D ajda zaj bun pa vido či zbrijšete moj komentar,pa lep pozdrav in vse lepo ob Dnevu zmege..Bolʹšóje spasíbo :)

      16 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2019 ob 13:04 hrgan gost

      ništerni tej Rus bi se lejko starosti včakau, či nebi pijače bilou!

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.05.2019 ob 13:07 Joužek gost

      Kak san čüo so rusi tudi v lastništvu NK Mura. Mogouče de pa zatou trbelo podrejti (čüje se, ka je Jevšek že napravo sestanek na tou temo)Fazanarijo med Kopališkov pa Razlagovov, ka do meli rezervna igrišča. Tista pri tenis placaj onesnažujejo podtalnico, ta do 100 m kraj pa de vse čijsto. Sobočancon trbej cvek v glavou zabiti.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.05.2019 ob 13:34 Mija gost

      Jevšek - najslabši župan v zgodovini Murske Sobote.

      34 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.05.2019 ob 13:49 gost

      Da vas ni sram OTROKOM STE NADELI RDEČE ZVEZDE..SRAMOTA BANDA RDEČA FUJ FUJ. Rajši tam na južni meji lovite Muslije ne pa da se tu PROSERAVATE na teh brezveznih proslavah.

      22 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 14:11 DF gost

        RDECA ZVEZDA JE ZAKON. RDECA ZVEZDA JE IZ SLOVENIJE NAGNALA FASISTE, NACISTE IN NJIHOVE POMAGACE - DOMACE IZDAJALCE. CE TE PA BOLI, DA TVOJI PREDNIKI NISO BILI NA PRAVI STRANI, SI PA TRAVME DRUGJE ZDRAVI.

        24 19 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 14:16 ponosen gost

        tudi mi smo bili proti fašizmu, smo pa bili in smo tudi proti komunizmi....smo zato izdajalci?

        15 17 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 14:22 regica gost

        Mij smo šče za ednouk SLOVANI či pa što šče pa je lejko german či de meu kakši hasek s toga !

        22 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 22:14 gost

        Tou sploj nema vejze ali si Slovena ali erman ali ugrofinec. Ce si fasist, komunista ali nacist je vseenao v kateri narod se uvrscas se vedno si morilec.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.05.2019 ob 14:24 DF gost

      Ponosen, za kateri sistem si potem? In ne pisi v mnozini!

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.05.2019 ob 14:25 zavedni PREKMUREC gost

      SRAMOTA OD SRAMOTE, da soboška rdeča oblast koristi nedolžne otroke za propagando svoje ideologije in jih opremi z kapami in zvezdami to je pa res dno od dna. Smo še mi sploh demokratična država ? Smo še sploh članica EU za katero se je na referendumu odločilo 89,8 % Slovencev ? Fotografije tega bodo obšle svet in srčno upam, da bo prišel čas ko bo za to nekdo odgovarjal. Kaj bi se zgodilo če bi se recimo otroci pojavili z križem v rokah ? Pa križ nikoli ni bil uvrščen v simbole totalitarnih režimov, kot rdeča zvezda. Zlorabiti otroke - SRAMOTA.

      22 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 14:31 DF gost

        Kolikor je meni znano, rdeca zvezda ni prepovedana. Ce je pa v tvoji glavi prepih, pojdi v SDS. Tam imajo take, kot si ti, zelo radi.

        22 18 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 14:46 DF gost

        Dfak, sam ( in se na desetine milijonov ljudi ) sem pod rdeco zvezdo zelo dobro zivel 41 let. Mi smo vam pod rdeco zvezdo zgradili vse od stanovanj, bolnisnic, sol .................. stanovanj do tovarn. Mi smo vam pod rdeco zvezdo omogocili brezplacno zdravstvo, solstvo varno in lepo otrostvo in mladost, ............... In potem bo meni nekdo, ki se je rodil leta 1990 in zivel od nasih zuljev, prepovedal rdeco zvezdo????????? Ne ga srat!!!!!!! ZIVLJENJE V SLOVENIJI SE NI ZACELO LETA 1990 KOT SI NEKATERI NORCI DOMISLJATE!!!!!!!!!!!!!!!

        25 7 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.05.2019 ob 14:34 DF-LUP gost

      Besede ukrajinskega veleposlanika Mihaila Brodoviča, da je Putinova Rusija enak agresor kot Hitlerjeva Nemčija slovenski mediji preprosto zamolčali

      9 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.05.2019 ob 14:44 OK - LUP gost

      DF - če tvoja razgledanost ne sega preko slovenskih meja, kdo ti je pa kriv, saj meni se zdiš ubogi ampak to je tvoj problem. Zdaj pa okrog rdeče zvezde: EU je že pred leti sprejela deklaracijo kjer je obsodila vse tri totalitarne režime, komunizem, nacizem in fašizem IN NJIHOVE SIMBOLE to so sprejele tudi vse države, razen slovenskega parlamenta ki tega ni nikoli hotel sprejeti. In verjetno se oba strinjava da je rdeča zvezda bila in še je v Sloveniji simbol komunistov. ALI TI JE ZDAJ KAJ BOLJ JASNO ? Veš pa kaj je problem, da se Evropa in svet ne konča na slovenskih mejah kot ti misliš.

      10 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 14:55 DF gost

        Zakaj se potem ne izselis iz Slovenije, ce zate ne veljajo zakoni, ki jih sprejme slovenski parlament??????? ENKRAT HLAPEC - VEDNO HLAPEC. In ne lazi, tega niso sprejele vse drzave. A ZAPOMNI SI: CE NE BI BILO RDECE ARMADE IN PARTIZANOV (ne samo nasih ) POTEM TUDI SLOVENCEV IN SLOVENIJE NE BI BILO!!!!!!!!!!!!! In prav je, da vsako leto praznujemo dan, ko je RDECA ARMADA s svojimi sodelavci - rdeca zvezda - premagala Hitlerja in njegove pomagace ( zal med njimi veliko Slovencev ).

        15 10 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.05.2019 ob 14:58 koristoljubci gost

      gnes, leta 2019 majo rdečo zvezdo radi samo še tisti, ka majo od toga korist - pika!

      13 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.05.2019 ob 15:03 gost

      Res ŽALOSNO da nekatere moti RDEČA ZVEZDA to pa zato ka ste rajši v kapitalistični diktaturi evrope

      16 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 22:19 gost

        Te pa se odseli v diktaturo kjer je doma rdeca zvezda Kitajsko ali v diktaturo Severno korejo. In probaj uveljaviti te pravice ki jih imas sedaj v EU? Hehe, niti za burek ne bos imel.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.05.2019 ob 15:11 OK - LUP gost

      DF - da te odkrito vprašam ali se je v Jugoslaviji pod pravo rdečo zvezdo toliko kradlo kod zdaj ? NI SE ali so takrat delavci in ljudstvo boljše živeli SO dosti boljše in vsaka čast takratni rdeči zvezdi. Vprašam pa te kaj pa imamo sedaj ? sedanja rdeča zvezda je samo zloraba takratne rdeče zvezde, vse ostalo pa je lopovčina po celom spisku. Ali misliš, da je v Jugoslaviji bilo dovoljeno samo pomisliti komunistu da bi kradel NITI SLUČAJNO, ker če je to samo poskušal sta bili samo dve poti "uzela ga magla" ali Goli otok. Zdaj pa ti meni povej komu se je v Sloveniji ki je na veliko kradel kaj zgodilo, mogoče "kurjim tatovom" vidiš moj dragi DF to je razlika med nekdanjo in sedanjo "rdečo zvezdo".

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 16:31 DF gost

        Kaj ti ne preberes mojih komentarjev? Ravno to, kar si opisal pod socializem pod rdeco zvezdo, jaz venomer pisem. Danes ni rdece zvezde in ni socializma. Zato ne motaj o neki rdeci zvezdi danes. So samo spomini na tiste lepe case, kdor jih je dozivel. Niti eden od tistih, ki so leta 1991 prevzeli oblast in sprejeli pogubne zakone za Slovenijo, ni bil pristas rdece zvezde in socializma. Vsi so bili za " pajdaski kapitalizem ", da so lahko obogateli. Poglej samo nasa najvecja " osamosvojitelja " Bavcarja in Janso. Kaj sta imela leta 1990 in kaj imata danes???? Eden si je sposojal suknjic za zabave, drugi se je vozil s kolesom. In danes. Niti eden od teh in ostalih, ki so obogateli, ni bil ljubitelj rdece zvezde in socializma. Zato ne filozofiraj o DANASNJI RDECI ZVEZDI, ker je enostavno ni. Zakaj bi potem ljudje morali sovraziti rdeco zvezdo, katera je omogocila Slovence in Slovenijo, in pod katero nam je dobro slo?????? Sovrazijo jo samo pokvarjenci in politicni opranoglavci.

        11 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 16:34 Pücončar. gost

        Pa šče kak so kradnoli komunisti. Nej sicer vsi. Samo mij smo tou nej smeli znati. In što kradne zdaj? Pa isti ali njuvi nasledniki. Kurje tatove pa šče izda zapirajo.

        14 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 16:39 Pücončar gost

        DF-ji: Bavčara so pač -enoga rejdki-zaprli, vsi drüjgi pa dale kradnejo. Pa ne enači partizane pa komuniste. Partizani so se borili, komunisti pa komandejrali ali bilij partijski sekretari, ka je bilou šče hüjše

        12 10 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.05.2019 ob 16:40 VEJKA gost

      Pišem ditičnemu OK-LUP, človek pa ti si totalni bumbar. Jebote EU, v to smo privolili, brez tega bi bili mogoče odrinjeni od sveta. Sedaj pa vprašabje za tebe - budalo? ČE IMAŠ ODGOVOR, GA ODPIŠI. A si slišal, da so Švabi in Francozi zaprli kako tovarno: tekstilno, avtomobilsko, čevljarsko, mizarsko itd? Mi smo to vse morali po malem od leta 2008, ker so naši politiki to dovolili kot sprejemnico za evropske pogoje. To se pa ni počelo v Franciji in Nemčiji, ki drkata cel evropski sistem, naši sužnji pod švabskimi kapitalisti za njih delajo, ta evropska golazen nam pa to prodaja. Jebote Evropa, kar se tiče DF in njegova spoznanja v svijih objavah, je pa edini na portalu, ki razume svet in dogajanja pred leti in sedaj. Kdo za vražjo mater je kot je DF omenil zidal tovarne, imel brezplačno šolstvo itd, kdaj je bilo to, če ne pod rdečo petokrako. In kdo je to prušil, uničil, delavca po 300 letih ponovno naredil za sužnja? Ti, ki so takrat imeli rdečo petokrako na glavi, danes so pa obrnili jopiče, da drkajo take kot si ti OK-LUP. Petokrako pa imajo skrito po omarah, da ju ljubijo, ko pridejo domov, kajti brez nje ne morejo. Živela petokraka, OK-LUP, ker si še mlad ali zabit, pa ne veš, da je slovensko gospodarstvo izvažalo pred osamosvojitvijo 70% izdelkov v Rusijo, in ljudje iz Rusije so nam zgradili cesto na Vršič, da ti budala vsaj lahko mao pogledaš slovenske lepote.

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.05.2019 ob 18:39 rdečkar gost

      hehe Vejka,cesto na Vršič ,ka so jo MOGLI zgrabiti Ruski ujetniki,so zgradili 1916 ,mmm čakaj malo? Ups tau je pa bilau ,med 1 svetovno vojno..Rusi,štere tak nekak opejvaš v tun svojon manifestu,pa so ,gučin za prekmurje ,nej za ostali del Slovenije,so krali,pa posiljevali, san mou priliko,čuti od lidij šteri so dejansko živeli ,tistoga časa,1945 ,da so z ene stranij bejžali Švabi pa Mađari proti Soboti,z drujge stranij so pa prišli opejvani tvoji peterokraki Rusi,je bijla samo tau sreča,ka buo njujv nadrejeni ne,pod gasom,kak so bilij nažalost večijno časa,saj ovak nebi mogli prensesti sega ka so mogli,jin je nej bilo lepo ,še zdeleč nej in so nej posijlili žensk pri tisti kuči,pa nej spokrali se ka so lejko nesli..Je pa rejsan ,tu pa ti dan prav,ka či se nebi Stalin svado z Hitleron,ka pač of buo budalo,pa ga zajebal ( Pakt Ribbentrop-Molotov ,tudi pakt Hitler -Stalin ,23.8.1939- 22.6.1941 kunec pakta je povzročila operacija barbarossa) ,bi zaj resno še izda Mađarsko gučali..Pa prav ti ,dan kak si fajn napijsal kak nas je EU zasužno,dosta prav si znapijsal,zaj pa ka še DF nekaj poven ,tij ka si se zijdal pa dobro žijvo,pa še zaj dobro živiš lepo tau pravilno tak ti privoščim,či je istina kak praviš,ali mauti me pa ka tak tau jugo opejvleš ,či pa je juga prošlost,pa tudi nej bilo tak bajno kak nakladaš nazmes tu,udba,partija,sausid izdajal sausida,meli ste 4 programe na tv,pa od tejh 4 na 3 v eno mlatenje prazne slame centralnoga komiteta,pa kak si zaj glasen pa tau,mijslin ka si te nej vupal vrid še z marikom niti v svojon stanovanji prdnoti naglas,je bijla tvoja tako opejvana komunistična jugoslavija,ena velka kotlovnica preveč raznih interesov,nesoglaij že od same ustanovitve,zlati časi juge so bilij po vojni pa tan do začitka 70 let prejšnoga stoletja,se ostalo je bilao več samo po sebi semjšno,Beograd pa tisti z Kumrovca so krali pa ustrahovali se ostale narode skupne negdanje države,DF drgauč malo povej tudi o slabi plati juge nej samo eno isto kak skoz pijšeš,sicer pa šole je že Marija Terezija zijdala :D haha .pa lp

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2019 ob 19:31 DF gost

        Saj clovek ne ve ali se naj joce ali se naj smeji. Kako, hudica, jaz nisem dozivel nicesar od tega strasnega, o cemer ti pises, pa sem v Jugoslaviji zivel 41 let? Za mene in marsikoga Juga ni proslost - TO JE CAS MOJEGA NAJLEPSEGA IN NAJBOLJSEGA ZIVLJENJA. IN NOBEN DESNICAR MI TEGA NE MORE VZETI. Zato ne dovolim, da mi bo po tem zivljenju pljuval nekdo, ki se je rodil leta 1990 ali pozneje ali pa skrajni desnicar.

        6 9 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.05.2019 ob 19:48 rdečkar gost

      DF ne vižigaj se gor :) ,san ja tudi rojeni v jugi in nej 1990 leta ..pa tudi znam drugo plat tvojoga opejvanja ,tij či si pa buo kao v Muri pa si tan kral gvant pa ga preprodajal pa je tvoja stvar nej moja

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      09.05.2019 ob 21:09 LFL gost

      DF zdaj se VUŽIGAJ gor ka tisti ki jih ti zagovarjaš TISTI Z PETOKRAKO ti bojo vsililiELEKTRARNE na MURI. VOLI JIH ŠE NAPREJ.Tak si blesavi kot oni. Če pa ti je nevdržno brez YUGE se lahko OBESIŠ ,en IDIOT manj.Če te pa moti SDS stranka ki v SLO dobiva največ glasov ,se včlani v LEVICO tam so veseli vsakega BEDAKA. Če ti je bilo v YUGI tak dobro pa bodi pošten in POVEJ , Kaj si OBKROŽIL NA PLEBISCITU. Če so te pa zavedli ,se pa itak vidi kdo si ---BEDAK.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.05.2019 ob 10:29 DF gost

        Tebe ze celo zivljenje zavajajo, a si tako nor, da tega ne opazis. Dalje ne bom, ker s svojim nizkim IQ tako ne bi razumel.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      09.05.2019 ob 21:17 FD gost

      DF je nejvečji Janšist, samo vi tega ne dojamete, on vas samo užiga in provocira, je pa drugače reden član SDS.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      09.05.2019 ob 22:15 Rrrr gost

      Df je kapitalist , to vas samo zajebavle , pa nije on inženir , on je samo obični banderaš.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      09.05.2019 ob 22:21 ovi gost

      DF-ja so rdečezvezdaši v Jugi tako prestrašili, da se jih še danes boji in jih zato čisla do neba..to je vsa resnica.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      10.05.2019 ob 11:41 kuco gost

      Dečki, čuvajte se DF-ja, on je Janšev špijon, samo se eti fijnoga dela..kao..da nemre viditi Janšo..

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      10.05.2019 ob 12:02 rdečkar gost

      DF se še nej zbujdo iz sanj o svoji negdanji bajni Jugi ,un še zaj mijsli ka Tito žijv pa ka nekaj valaš ,če Kumrovško školo maš ...

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      10.05.2019 ob 14:27 čondraš gost

      Boga deca, ki jih zlorabljajo za svoje politične maskenbale:( . Zreli so za ovadbo.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      13.05.2019 ob 9:24 LFL gost

      DF MISLI da ima visok IQ . Malo prebiraj KOMENTARJE vsepovsod kjer se oglašaš z svojimi BEDARIJAMI pa boš videl, da je tvoj IQ 5m pod zemljo.Malo se umiri ,ker si iz dneva v dan bolj PRITISNJENI.Zaj bi te že to moglo BOLETI.A li pa si že imun na bolečine.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.