https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Središče mesta preplavile evropske države

10.05.2019 ob 12:30  

Danes je na Trgu kulture potekala prireditev "Evropska vas", ki so jo organizirali Informacijska točka Europe Direct Pomurje, Osnovna šola II Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota in, ki opozarja na pomen solidarnosti, medkulturnega razumevanja, spoznavanja različnih narodov in zavedanja o lastni kulturni identiteti.


Tokrat se je na Trgu kulture v Murski Soboti zbralo 30 pomurskih osnovnih in srednjih šol, ki so obiskovalce seznanile s posebnostmi držav, ki sestavljajo evropsko družino ter predvsem trudom, ki so ga v preteklih tednih učenci/dijaki skupaj z mentorji vložili v spoznavanje posameznih držav članic.

Pestro dogajanje je potekalo na stojnicah ter osrednjem prireditvenem prostoru, ki je bilo prežeto z glasbo, plesom, kulinariko in predvsem vzdušjem, ki so ga pričarali mladi na katerih počiva prihodnost Evropske unije. Zbrane je pozdravil in nagovoril tudi župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek.

Šole, ki so danes predstavljale evropske države so bile: OŠ II Murska Sobota, Podružnična osnovna šola Krog, OŠ Grad, OŠ I Murska Sobota, OŠ III Murska Sobota, OŠ IV Murska Sobota, OŠ Šalovci, OŠ Veržej, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, OŠ Miška Kranjca Velika Polana, OŠ Bakovci, DOŠ I Lendava, DOŠ Genterovci, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Tišina, OŠ Gornji Petrovci, OŠ Kuzma, OŠ Sveti Jurij, OŠ Puconci, OŠ Fokovci, OŠ Turnišče, DOŠ Dobrovnik, OŠ Kobilje, OŠ Križevci, OŠ Mala Nedelja, OŠ Kajetana Koviča Radenci, OŠ Kapela, OŠ in vrtec Apače, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota in Ekonomska šola Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2019 ob 12:45 77 gost

      Jugoslavija,Jugoslavija,Jugoslavija..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.05.2019 ob 15:52 čondraš gost

        ...........kmetavzarija, kmetavzarija, kmetavzarija...jugokmetavzarji...ajd, tankat na lihe in sode dni :)

        2 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2019 ob 16:06 DF gost

      Condras, zato smo pametni in premozni ljudje imeli vec avtomobilov in smo se brez problemov vozili vsak dan. V vasi druzini ste pac samo bicikl imeli, zato sovrazis socializem. Hudic je, ko je sla placa za alkohol in tobak, potem pa za kruh ni bilo. A za to ni kriva Jugoslavija temvec clovek, ki je bil alkoholik.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.05.2019 ob 19:09 DF gost

        Ce je tebi prav ali - v casu socializma smo pri NASI NOVI HISI imeli tri avtomobile, motor in moped. Kdo je tebe ucil, da je bila v socializmu pri vsaki hisi revscina? Jansa in njegovi vojscaki???? Tako mimogrede: Jugoslavija je sestavila prvi racunalnik v Evropi. Si to vedel?

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2019 ob 16:21 čondraš gost

      Res je, ste imeli več avtomobilov doma, zelo socialistično, verjetno res drži kot je nekdo napisal, da si samo podpihovalec od JJ ;) .

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.05.2019 ob 16:24 čondraš gost

      Tam bi raje dečico fčili kak bodo morale noge možem z Afrike umivat in jim zokne na noge vlačit, da bodo pripravljene čez 20 let na kulturni napredek ki prihaja k nam.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.05.2019 ob 20:03 juga gost

      DF si mou tij 3 autoje duma ja :D ,samo znaš, autek špilek je nej pravi auto :) ,pa si nas šteo znahecati tu,eh tij hecar en

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.05.2019 ob 19:38 juga gost

      san še enkrat prešto pa si napijal... "v casu socializma smo pri NASI NOVI HISI imeli tri avtomobile, motor in moped" :) hecar

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.