https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Društvo za osteoporozo Pomurja obeležilo 20 let delovanja

12.05.2019 ob 14:30  

Včeraj, 11. maja je v Kongresni dvorani v Radencih potekala slovesna prireditev ob 20. letnici delovanja Društva za osteoporozo Pomurja-Radenci.


Zbrane je naprej pozdravila in nagovorila predsednica društva, Silva Marinkovič in predsednica Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, Duša Hlade Zore. Obiskovalce je nagovoril tudi podžupan občine Radenci, Miran Jelen.

Društvo za osteoporozo Pomurja-Radenci je bilo ustanovljeno aprila 1999 v Banovcih. Namen društva je spodbujanje ljudi k zdravemu načinu življenja in informiranju o možnostih zdravljenja, če je bolezen že nastopila. Prav tako organizirajo srečanja čalnic in članov, ki prihajajo iz Prlekije in Prekmurja.

Društvo je v začetku imelo svoje prostore v Termah Banovci, leta 2001 pa so se preselili v Prekmurski dom v Radence, v bližnji prihodnosti pa bo društvo svoj sedež dobilo v prostorih občine Radenci.

V programu so nastopili: Pevska skupina Vrelec Radenci, skupina Aeternum, Anton Divjak z deklamacijo, Chiara in Urša z glasbeno točko, plesalke iz Svetega Jurija ob Ščavnici s plesno točko ter Polona na harmoniki.

Ob tej priložnosti so podelelli tudi zahvalne listine, katere sta podelili predsednica društva, Silva Marinkovič in Ivica Stolnik, poslovna sekretarka društva.

V avli hotela pa so si obiskovalci lahko ogledali posebno razstavo prehranskih dobrot, ki so jih pripravile članice društva.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.