https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Bo Občina Ljutomer izstopila iz Pomurskih lekarn?

14.05.2019 ob 6:00  

Prejšnji četrtek je v Ljutomeru potekala seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri je bila, kot smo že pisali, glavna točka dnevnega reda proračun za leto 2019. Poleg proračuna pa so ljutomerski svetniki na več kot 7-urni seji razpravljali tudi o dogajanju okoli Pomurskih lekarn ter prihodnosti le-teh.

Točka dnevnega reda imenovana »Seznanitev z nespoštovanjem predpisov v javnem naročanju v Javnem zavodu Pomurske lekarne« je bila na dnevni red 4. redne seje dodana po predlogu Dejana Karbe. Ta je svetnike tudi seznanil z nespoštovanju predpisov v Pomurskih lekarnah ter o morebitni odstopitvi Mestne občine Murska Sobota iz Pomurskih lekarn in ustanovitvi Javnega zavoda Nove pomurske lekarne.

»Če želimo ohraniti enotnost Pomurskih lekarn in hkrati zagotoviti zakonitost poslovanja je tudi angažma Občine Ljutomer več kot potreben in primeren. Nenazadnje gre za nemoteno oskrbo naših občanov z zdravili.« je povedal Karba in dodal: »Potrebno je pravočasno zavarovati interese Občine Ljutomer in naših občanov ter pravočasno pristopiti bodisi k ustanovitvi Javnega zavoda Lekarne Ljutomer, bodisi se priključiti Javnemu zavodu Novih pomurskih lekarn. Samo na ta način bomo zagotovili našim občanom nemoteno oskrbo z zdravili in istočasno preprečili, da naša občina plačuje izgube v Pomurskih lekarnah, ki jih bodo le-te zaradi izstopa Murske Sobote zelo verjetno utrpele.«

Županja Olga Karba je ob predlogu opozorila na to, da so v Pomurskih lekarnah zaposleni tudi občani Ljutomera in kakšne bodo posledice izstopa Ljutomerske občine iz Pomurskih lekarn za te občane. Porajalo se je tudi vprašanje ali obstaja kak dokument, da v zadevi Pomurskih lekarn gre za kaznivo dejanje. »Sigurno ne podpiram v nobenem primeru nezakonitosti,« je povedala županja in dodala: »Do danes nismo dobili nekega uradnega dokumenta, da bi nekdo nekaj kršil in to bi bilo mogoče pred tem potrebno raziskati in tudi oceniti kakšne so posledice izstopa.«

Kot razlog za previdnost je županja navedla tudi zgodbo razpada regionalne razvojne agencije Mura iz Murske Sobote. »Ne vem če se kdo zaveda, kakšne škodljive posledice ima ta regija, ker tega organa ni več. Takrat se je tudi govorilo, da je nekdo nekaj naredil narobe in da se takoj mora zavod ukiniti.« Opozorila je, da je izstop nepotreben, da naj se poišče odgovornost ter da se naj odpravijo nezakonitosti.

Po nadaljnji razpravi so svetniki na kocu sprejeli dva sklepa. Prvega, da se je Občinski svet Občine Ljutomer seznanil z nespoštovanjem predpisov v javnem naročanju v Javnem zavodu Pomurske lekarne ter o nameri Mestne občine Murska Sobota. 

V drugem sklepu pa je občinski svet pooblastil predstavnika Občine Ljutomer g. Saša Kavčiča, da preveri skladnost poslovanja Pomurskih lekarn ter da pri Mestni občini Murska Sobota preveri postopke izstopa le-te iz Pomurskih lekarn. S pridobljenimi informacijami se bo lahko Občinski svet nadalje odločil, ali bodo v prihodnje izstopili iz Pomurskih lekarn in kako bodo postopali nadalje, da bo to najbolje za Občino Ljutomer in njene občane.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2019 ob 7:46 vijolica gost

      Oskrba naših občanov z zdravili je trenutno na zelo visoki ravni in v celoti zadovolji vse njihove potrebne. To zagotavljajo Pomurske lekarne in zasebne lekarne. Ugotovitev Karbe je zato napačna. Za ustanovitev nove lekarne, ki bi jo ustanovila občina je potrebnih najmanj en milijon evrov in to za postavitev ali nakup objekta, za ureditev prostorov (zahtevni predpisi), za nabavo začetne zaloge zdravil in drugega materiala, za nabavo opreme, računalnikov in še še drugih stvari. Tega denarja občina nima in ga nikoli ne bo imela. Zato je tudi to nepremišljena trditev in zavajanje svetnikov. Če pa ima Karba težave s preskrbo z zdravili, pa občina lahko poišče zasebnika, ki bo odprl lekarno v njeni ulici.

      32 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.05.2019 ob 18:22 Marjetica gost

        Dobro preberi kateri Karba želi nove lekarne. Gre za DEJANA KARBA. Županja Olga Karba pa je bolj ali manj proti temu dokler se ne dokaže drugače. Ne obsojaj draga vijolica, preden ne prebereš teksta do konca.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2019 ob 7:48 OK - LUP gost

      To pa rdeči Karba sere on je iste barve kak Jevšek mora isto tuliti. Tej rdeči so dosadni kak drijska.

      40 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.05.2019 ob 8:35 bumbar gost

      no vidite, našega karbo, hebe se jemi za našo dobro oskrbo z zdravili, ki je na zelo visoki ravni.....za politikanstvo se jemi ide....raz*ebat to kaj je Jevšeki trn v peti......s pomočjo jegovega Karbe.....sramotno za nos Prleke! Ustavite karbo!

      32 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.05.2019 ob 9:15 gosttt gost

      Se vidi, ka rdeči Karba podpira drobljene Pomurskih lekarn, samo zaradi osebnih interesov ta rdečih iz Sobote. Kot so uničili RRA Muro, tako bi sedaj radi da uničijo dobro delujoče lekarne. Samo z namenom, da bodo "naše"!!!

      32 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.05.2019 ob 9:38 prlek gost

      Sedaj pa se res vidi da so vsi svetniki isti in se sploh ne pobrigajo za občane. Lepo jim je v udobnih sedežih nihče pa ne razmišlja kaj ima to za posledice. Enako se je dogodilo z LTO in zavodom za šport, čas pa je pokazal napako, ki je bila storjena.Sedaj pa se zgodovina ponavlja upam da se enkrat prleki zresnimo in se odpovemo pokorščini. Tisti ki delajo pravično in v dobrobit vseh so ostali izven te sobe ki kuje politikanstvo in všečnost.

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.05.2019 ob 10:08 Pücončar gost

      Rdeči Karba na teološki podlagi se je že izkazal v primerih Rode, Patria.. Zdaj pa ponovno dela "sranje" . V Pomurskih lekarnah je denar in tega je treba dobiti pod svoj (levi-rdeči) nadzor. Za žrtve in škodo se ne vpraša.

      30 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.05.2019 ob 10:26 Dejan Karba gost

      1. Ko neka družba čez 90% naročil izvaja mimo zakonsko predpisanega je znak za alarm. KPK, DZ, policija, MJU, Državna revizijska komisija... opozarjajo, da Pomurske lekarne namesto prek javnih naročil (dražja) zdravila naročajo kar neposredno, pri izbrancih. 2. Glede na namero MOMS, ki Pomurskim lekarnam predstavlja čez 50 odstotni tržni delež, se poraja resno vprašanje, kako in ali sploh bodo Pomurske lekarne funkcionirale v prihodnje. Razmislek vsekakor na mestu. 3. Ljutomeru želim vse samo najboljše. Tudi nemoteno oskrbo z zdravili, tudi transparentno, pošteno, vitko, fer poslovanje lekarne. 4. Imejte dostojanstvo in se podpišite pod komentar tisti, ki skriti za izmišljene digitalne osebnosti svinjate čezemčez. Ali pa bodite preprosto tiho in ne mešajte na glas hrušk in jabolk!

      15 36 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2019 ob 15:10 SABOTIN FRANCEK gost

        Dejan Karba - ti najprej počisti pred svojim pragom, celo življenje si delal - pisal laži in ti si zadnji ki se lahko sklicuješ na neko zakonodajo greva po vrsti pod 1: spet lažeš in ne veš kaj pišeš. V MO MS bi že zdavnaj morali svetiti vsi alarmi, ne vleči me za jezik, predolgo bi bilo pisanje če bi vse našteval. Pod 2: spet laž 50 odstotni delež v MOMS ne drži je dosti manj in MOMS je samo ena od 16 lastnic Pomurskih lekarn, to si pa pozabil napisati, MO MS si torej hoče prisvojiti Pomurske lekarne nezakonito jok brate ne bo šlo. Sem že podal predlog za preselitev Pomurskih lekarn v drugo občino, dobijo brezplačno prostore. Pa veš ka je problem ker v Soboti ne živijo samo rdeči komunisti ampak tudi normalen narod. Anketa o zadovoljstvu z Pomurskimi lekarnami je pokazala da je 95 % uporabnikov z njihovimi storitvami zelo zadovoljnih, torej kaj bi še rada Karba in Jevšek, vem in splošno je znano, da vama diši samo denar in da mora biti "naš rdeč" Pod 3: če želiš vse dobro, delaj v zadovoljstvo ljudi za kar si bil izvoljen. Pod 4: Izpolnil sem ti željo in se podpisal, vendar za razliko od tebe tovariš Karba nič nisem lagal in prosim te ne ponižuj s tvojimi razmišljanji nikoli več ljudstva. Francek Sabotin

        23 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.05.2019 ob 10:58 DF gost

      Imata pri nabavi zdravil kaj zraven nekdanji zupan Stihec in njegova zena? Desnicarji, samo vprasam, da ne boste po nepotrebnem skakali v luft.

      18 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2019 ob 12:43 božo gost

        DF ........... Ti gnoj ter nesnaga vse povsod po vseh zadnjicah posranih vedno opletaš z tem posranim jezikom .

        13 10 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.05.2019 ob 11:00 Kekec gost

      In naj KPK, DZ, policija, MJU, Državna revizijska komisija... opravijo svoje. In potem še sodišče. Ne pa Jevšek, Đurov, Karba in ostala rdeča garda.

      25 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.05.2019 ob 11:26 gost

      Samo to še, okrog RRA Mura: Občine bi morale, če bi želele rešiti RRA Muro, takrat poravnati 704.097,00 €. Če ljutomerska županja mag. Olga Karba glede RRA Mure misli resno, kar pravi, bi lahko takrat občina ljutomer zagotovila 700.000 in bi preprečila stečaj. Zakaj ni? Prazne besede seveda niso dovolj... Dalje: V nadaljevanju posredujem link do člankov (Vestnik in Lendava.info) iz katerih izhaja, da je bil nekadnji direktor RRA Mura spoznan za krivega (leto dni pogojne zaporne kazni s triletno preizkusno dobo), prav tako je sodišče odredilo 5.400 evrov denarne kazni zaradi nenamenske porabe sredstev. Torej se ni zgolj na pamet govorilo o nepravilnostih.. https://www.vestnik.si/rra-mura-nekdanjemu-direktorju-pogojna-kazen-6661074 http://lendavainfo.com/rra-mura-pogojni-zapor-in-denarna-kazen-za-danila-krapca/

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.05.2019 ob 12:20 V tem grmu tiči zajec gost

      Podjetje katerega lastnik je ljutomerski svetnik SD Franjo Karlovčec poslovno sodeluje z subjekti Mestne občine Murska Sobota. V primeru rušenja Pomurskih lekarn gre za posledično delovanje ljutomerskih svetnikov SD zaradi Karlovčečevega biznisa v Murski Soboti. Čestitke naši županji, da je to spregledala. Odlične Pomurske lekarne morajo ostati in obstati.

      24 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.05.2019 ob 12:39 gost gost

      Mogoče pa bo ustanovitelj Lotmerških lekarn Ormoška komunala. Zadnje čase vse bolj prisotna kot izvajalka večino del za Lotmerško občino.

      12 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      14.05.2019 ob 12:47 vijolica gost

      Glede cene zdravil velja naslednje: zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije plačuje lekarnam (Pomurskim lekarnam, vsem drugim lekarnam v Sloveniji in zasebnim lekarna) za zdravila, ki jim dobimo na recept, po ENAKI ceni. To pomeni, da ni pomembno, po kakšni ceni lekarna kupi zdravilo, ker ga dobi plačano po ceni, ki jo določi zavod. Iz tega izhaja, da ima lekarna. večji dobiček, če kupi zdravilo po nižji ceni, oz. manjši dobiček, če zdravilo kupi po višji nabavni ceni. O transparentni politiki preskrbe zdravil za občane je zato v tem primeru težko govoriti. Kot je znano, imajo Pomurske lekarne dobiček, ki zelo diši politikom..

      21 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      14.05.2019 ob 15:46 Janez gost

      Karba ima srečo,da Rode ni tožil in ga spravil za rešetke za klevetanje .Dosti si upa ne vem kako ga laghko imate zraven sebe na sestankih .Izključiti ga

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2019 ob 17:23 Dejan karba gost

        MOMS lekarna predstavlja čez 50 odstotni tržni delež, pozanimajte se prosim gospod Sabotin, preden napak sklepate. Ustanoviteljic je sicer res 16, vendar je daleč največja MOMS. Za vse, kar sem napisal okrog Pomurskih lekarn, imam dokumente. Rode je že tožil in kasneje umaknil vse tisto, za kar je tožil, gospod Janez. Ne pišite neumnosti in pripravite svoj URL, ga bodo zahtevali, ko pridejo. 😉

        7 13 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      14.05.2019 ob 15:52 soboske in prleske lekarne gost

      Kaj grozite pomurskim lekarnam??? ustanovite svoje lekarne, da vidimo junake. Ni tako enostavno kot vrteti jezik in rusiti druge....

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2019 ob 19:25 SABOTIN FRANCEK gost

        E moj ubogi Karba spet lažeš, od tebe pa tega res ne bi pričakoval tako izkušenega novinarja pa brez zanesljivih podatkov in zdaj ti bom dokazal, da lažeš in pričakujem, da se za laži in zavajanja opravičiš drugače bom jutri vse skupaj javno objavil.. Glej jaz sem si preskrbel dokument od tvojega tovariša Jevška naziv dokumenta je: "Predlog odloka o določitvi mreže javne lekarniške dejavnosti na primarni ravni MOMS" Zaprosi ga za ta dokument in si ga skrbno preberi vse moje zapisano drži tvoje pa ne. Pa zdaj verjetno ne boš trdil da Jevšek laže. Karba ne privošči si tega ker laž ima kratke noge. Francek Sabotin

        13 7 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      14.05.2019 ob 18:42 Gost gost

      Z direktorjem Pomurskih lekarn je konec. Dejan Karba kot raziskovalni novinar in njegovi kolegi bodo poskrbeli, da bodo mediji na državni ravni začeli razkrivati vse nepravilnosti. Potem pa ne bo več skrivanja za svetom zavoda. Adijo Zajc, dovolj škode si že naredil. Bravo Dejan.

      9 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2019 ob 0:39 MILIČAR gost

        Kaj pa ga sereš raziskovalni novinar za koga ali kaj najprej naj počisti pred svojim pragom glede na to da ima krepko hipoteko dolg, to naj pove in rešuje svoje probleme. Glede na to da komunistov drugje po Evropi nega, bodo tudi naši prej ali slej odgovarjali za pizdarije bo že Evropa po volitvah za to poskrbela.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      14.05.2019 ob 19:03 Poznavalec gost

      Ni pošteno, da se za vse nezakonitosti krivi direktorja Ivana Zajca. Kaj pa njegov večletni pravni svetovalec in sedaj župan Beltincev Marko Virag. Bolj kot Zajc je kriv Virag. Zajc je farmacevt, Virag je pravnik. Oziroma naj bi bil.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2019 ob 0:44 Falot gost

        Virag je spizdil, da je zagustilo, vej pa on je Cerarov hlapec samo SMC je propadel in ga ne bo branil.

        15 1 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      14.05.2019 ob 19:55 Janez gost

      Dejan Karba ,če si upaš z nekom meni groziti potem si se zelo nespametno odločil .Vedi ,da se ne bojim tebe še najmanj koga drugega .Poserem se na URL tako ,da boš vedel . Ni mi se z tabo ukvarjati .

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      14.05.2019 ob 20:06 miloš gost

      DF @@@ Tij ne gej drekov ker si že sam en veliki drek smrdljivi .Prosim te spokaj iz pomurec.com in iz sobotainfo ,ker smo te že vsi siti .Poskrbel bom ,da boš blokirani vse povsod .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      14.05.2019 ob 22:29 lojz gost

      Se vidita ves blišč in beda, ko politika v gospodarske sfere in zdravstvo posega. In farmacijo. Larifari je, da bi MOMS imela 50 % delež. Četudi bo MOMS ustanovil svoj zavod bodo Pomurske lekarne ostale na svojih lokacijah in še naprej poslovale ter oskrbovale ljudi z zdravili. Nov zavod se bo moral še uveljaviti na trgu in si najprej najti kader, ter prostor. Ne bo enostavno. Očitno je SD v Ljutomeru, ker drugje nima toliko podpore našel občino kjer poskušajo sedaj ljudem nekaj dopovedovati o oskrbi z zdravili, kar nima nobene realne osnove. Glede na videno v OS bo Ljutomerski SD težko prepričal svetnike, da bodo slepo sledili MOMS, ki sedaj na vse pretege išče zaveznike med ostalimi občinami. In jih seveda ne najde. Brez veze se sploh še kdo ukvarja z Pomurskimi lekarnami. Take, kot so bodo ostale, ker je ostalim občinam pač dobro tako, kot je. MOMS si pa naj ustanovi svoj zavod če hoče in naj ostalim da mir.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      15.05.2019 ob 8:25 Prlek gost

      https://www.murska-sobota.si/sites/default/files/dokumenti/mestni-svet/6-18/Predlog%20Odloka%20%20o%20dolo%C4%8Ditvi%20mre%C5%BEe%20javne%20lekarni%C5%A1ke%20dejavnosti%20na%20primarni%20ravni%20v%20Mestni%20ob%C4%8Dini%20Murska%20Sobota.pdf

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      15.05.2019 ob 11:24 MILIČAR gost

      DF - v vsakem tvojem komentarji brez veze in povoda omenjaš SDS jebala te tvoja SDS pa politika komplet.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2019 ob 11:57 DF gost

        Kaj ti zdaj ni jasno? Ti si omenjal in preklinjal komuniste. Jaz sem ti samo povedal ( DA TI JIH NE BOM POIMENSKO NASTEVAL ), da so komunisti danes samo se v stranki SDS, drugod jih ze dolgo ni vec.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      15.05.2019 ob 13:18 Dejan Kaeba gost

      Ker najradikalnejše komentatorje pesti verbalna nehigiena se oglašam zadnjič: - KPK, Državna revizijska komisija, Ministrstvo za javno upravo, Računsko sodišče, predsednika dveh parlamentarnih komisij (sta iz vrst SDS), MNZ, dve revizijski poročili MOMS je o poslovanju Pomurskih lekarn zavzela, ugotovila stališče. - V enem od teh stališč piše, da v SLO samo devet (9) lekarn posluje skladno z zakonom o javnih naročilih. Morale bi vse! Pomurskih lekarn ni med temi devetimi. - Stališče vseh zgoraj naštetih institucij je do poslovanja PL negativno. Ugotavlja, da se PL zvečine ne poslužujejo javnih naročil. KPK je sprožilo preiskavo, vložen je tudi obt. predlog. Ker MOMS znotraj PL predstavlja čez 50 odstotni tržni delež, bo po izstopu MOMS iz javnega zavoda tam zazevama velika finan"na praznina. Mar kdo ve, kako jo bodo preostale ustanoviteljice PL preživele? Ne iščimo prepira, ne netimo sovraštva. Iščimo rešitve!! Lep, zadnji pozdrav v tej seriji komentarjev! Dejan

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2019 ob 18:50 Bedanec gost

        50% tržni delež!!! Če prav razumem, to pomeni, da Pomurske lekarne 50% prometa ustvarijo v lekarnah v MO MS. Da bo Jevšekov ali čigar koli že cilj dosežen, bomo po ustanovitvi nove lekarne v Soboti morali po "ukazu z vrha" vsi hoditi tja po zdravila.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2019 ob 9:15 SABOTIN FRANCEK gost

        Tovariš KARBA navedel sem ti vir kjer lahko prideš do podatkov toliko si nehigieničen in namaren, da bi to pogledal in preveril. In spet že 4. LAŽEŠ in zavajaš kar je glede na tvojo preteklost značilno. Zanimivo da to da MOMS NIMA 50% tržni delež piše v NJIHOVEM gradivu ti pa le bolezensko vztrajaš pri svojih lažeh tega ne razumem. In če ti zdaj misliš, da boste vi rdeči tako na silo odterali Pomurske lekarne iz Sobote se motiš tega pa nimate nobene zakonske možnosti narediti, diktature pri nas ni in je nikoli ne bo. MOMS lahko samo ustanovi svoje lekarne, ki si pa bodo morale še svoj trg pridobiti kak je to zapisano v zakonodaji tovariš Karba. 95 % uporabnikov Pomurskih lekarn je z njihovim delom zelo zadovolnih in ne želijo menjave pa se lahko ti in Jevšek na glavo postavita. Če je kaj šlo narobe v Pomurskih lekarnah bodo ugotavljale za to inštitucije pa ne Karba, Jevšek, Đurov itd. Na koncu pa si še tovariš Karba toliko pokvarjen, da napišeš, da ne iščete prepira, sovraštva RAVNO TO DELATE upam samo, da v prihodnosti ko bodo prišli drugi časi boste za to odgovarjali prej ali pozneje. FRANCEK SABOTIN

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      16.05.2019 ob 3:47 Čergoli gost

      Vse povsod samo prepir in blatenje. Slovenski nacionalni šport!!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      16.05.2019 ob 3:48 Čergoli gost

      Rode vas opazuje!!!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      16.05.2019 ob 11:18 lojz gost

      Kaj se sploh kdo ukvarja s to temo okrog Pomurskih lekarn. V MOMS so osamljeni in še v Soboti ni prave podpore, ker so ljudje zadovoljni s storitvijo. Zakulisne igrice SD in raznih njihovih akterjev jih ne zanimajo. Vse skupaj izgleda tako, kot bi nekdo njihov izgubil kak posel. Transparenstnost in zakonitost sta samo pesek v oči za rajo. Kot, da se drugje po Sloveniji in v drugih branžah ne dela podobno. Še huje je. In kdo je zravn z največjim lončkom? Jasno je, da hočejo nadzor nad Pomurskimi lekarnami. In to določeni lobiji v ozadju. Jevšek in sedaj Karba sta samo orodje v njihovih rokah. Okrog 50 % deleža pa se lahko samo smejemo. Takega heca pa že dolgo ne. Po podatkih iz leta 2015 ima Pomurje 116.434 prebivalcev. Po podatkih iz leta 2017 ima MOMS 18.870. Tako predstavlja MOMS v Pomurju komaj dobrih 16% !!! In jasno je, da bodo Pomurske lekarne še vedno imele svoje poslovalnice v Soboti. In koliko bo potem ljudi šlo v novo ustanovljene Lekarne MOMS? Mogoče 10 % ali manj! Zato NE zavajajte s temi 50%, ker je to zavajanje ljudstva. Saj nismo nepismeni, da bi nas neki džureki vodili za nos. Zato bi bilo dobro, če bi se gospod Karba bolj ukvarjal z Ljutomerom in ne z MOMS.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      16.05.2019 ob 18:55 Prlek 23 gost

      Karba lažeš,že celo živlenje in zavajaš občane,škoda da še ti verjamejo tvoji podporniki,ki delate in sestankujete skupaj,in blatite občane na ljutomerskih sejah! Če že veś vse zakaj pa se ne pobrigaš kako dela tvoj prijatelj direktor Jpp-Ljutomer in ga ščitiš ti in tvojih ostalih 12 svetnikov,vprašaj ga kdaj bo vrnil denar nam občanom in občini Ljutomer! Potrebno bo tam narediti revizijo njemu in njegovemu vodstvu,ki si lastijo naš vaś denar,no da te vidimo,če boš to predlagal na naslednji seji! Mogoče pa ga ščitiš,ker ti je pomagal pri volitvah,z neprimernimi letaki o vodi,odkod je šel denar za te letake,od nas občanov!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      17.05.2019 ob 17:20 Anti karba gost

      G. Karba, iz tvojih imaginarnih predpostavk je sklepati (beri; klonirani Đurov), da je 17 % MOMS za 50% TRŽEGGA DELEŽA približno 3 x boln bolanih od ostalih Pomurcev. G. Karba hasno povej, khe boste vzeli denar za ustanovitev in likvidnost. Mar za jurišnike SD( bivši komunisti) ne velja Zakon o lekarniški dejavnosti, ki pravi, da je za ustanoviten lekarne potrebnih 6000 ljudi. V Murski Soboti z 12 000 prebivalci je 5 lekarn, ki zadoščajo standardu 30 00đ ljudi. Matematika vam je na nizkem nivoju ali pa politično blefirate. Cebe zdravil? Jih določa ZZZS, ki je tudi plačnik in bi verjetno morali oni izvesti javno naročilo. Mi porabniki ne moremo zato biti oškodovani. Tako je to ka strokovni anonimusi razlagajo tisto, česar be razumejo oz. so politično trobilo. Motena dobava? Res, na zalogi ni dovolj klistirja za klistiranje političnih zavajalcev ljudstva. Eni pač najbolj pametno izgledajo ko so tiho.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      17.05.2019 ob 22:16 glavo-bol gost

      Saj že tudi praške proti bolečinam uvažajo iz Ljubljane.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      19.05.2019 ob 9:09 poštenjak gost

      Karba ima srečo .da tam sedi in dobi plačano saj drugače ne bi za senvič imel denarja .Vse pvsod je zraven ,da groža drek ne ve pa da ga lahko vržejo kdaj koli .Ko bo enkrat od nekoga dobil okrog po kepi ga bo minilo hujskanje .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      19.05.2019 ob 9:40 Strijc Džouže gost

      Jevšek, Karba, Đurov in podobni me spominjate na tisto zgodbo z naslovom kako so Butalci sejali sol.....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.