https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi raziskovalci so predstavili svoje naloge

14.05.2019 ob 13:10  

Danes je na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota potekalo že 53. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga je organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

V sklopu projekta Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije so mladi iz osnovnih in srednji šol letos pripravljali raziskovalne naloge s kar 19 različnih področij. Skozi proces priprave raziskovalnih nalog nadgrajujejo in dopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje, se interesno usmerjajo v različna področja znanosti ter se učijo raziskovalnih metod. Na Srečanju mladih raziskovalcev imajo možnost o svojem delu razpravljati s strokovnjaki in javno predstaviti rezultate svojega raziskovanja.

Na območju celotne Slovenije vsako leto poteka 16 mestnih in regijskih srečanj, na katerih se zbere več kot 2.500 mladih raziskovalcev iz osnovnih in srednjih šol, ki predstavijo približno 1.200 nalog, pri katerih jim pomaga več kot 1.000 mentorjev. V 1. krogu državnega tekmovanja je sodelovalo 883 osnovno- in srednješolcev z več kot 500 nalogami, izmed katerih se je na zaključno 53. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije letos uvrstilo 241 raziskovalnih nalog, ki jih je pod mentorstvom 369 mentorjev izdelalo 417 osnovno- in srednješolcev. Po mnenju komisij je kvaliteta nalog tudi letos na zelo visokem nivoju in tematsko zelo razgibana.

Danes je tako v telovadnici Gimnazije Murska Sobota najprej potekala svečana otvoritev srečanja, nato pa so potekale predstavitve in zagovori raziskovalnih nalog, hkrati pa tudi predstavitve mladinskih raziskovalnih taborov in ustvarjalnih poletnih šol, ki jih ZOTKS organizira med šolskimi poletnimi počitnicami, ter drugih projektov. 

Slovesna razglasitev rezultatov pa bo potekala 8. junija 2019 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, kjer bodo podelili priznanja in nagrade zlatim nagrajencem s tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev v organizaciji ZOTKS.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2019 ob 20:13 666 gost

      Propalica slavinec

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.