https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Teden vseživljenjskega učenja ter Parada učenja v Lendavi

15.05.2019 ob 13:30  

Danes zjutraj je v Sinagogi Lendava potekala novinarska konferenca ob današnji Paradi učenja, na kateri so predstavili dosežke na področju izobraževanja in prenašanja formalnega, neformalnega ter priložnostnega znanja v Lendavi in širši okolici.

Parada učenja – Dan učečih se skupnosti je osrednji dogodek Tedna vseživljenjskega učenja, ki poteka pod okriljem Andragoškega centra Slovenije. Parada učenja se letos odvija v 17 mestih širom po Sloveniji. Prvič pa se letos Parada odvija tudi v Lendavi. Koordinator Tedna vseživljenjskega učenja ter Parade Učenja v Lendavi je Zveza kulturnih društev Lendava, pri organizaciji pa sodelujeta tudi Občina Lendava ter Ljudska univerza Lendava.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je spregovoril o pomenu izobrazbe. »Veseli me, ker smo ena izmed 17 občin v Sloveniji, ki dodatno podpira naše občanke ter občane in regijo k vsesplošnemu učenju,« je povedal in dodal: »Izobražen človek lahko prispeva k svojemu osebnostnemu razvoju, vsekakor pa lahko več prispeva tudi k družbenemu razvoju in lokalni skupnosti.«

Vodja svetovalnega središča Murska Sobota Alojz Sraka je spomnil, da imajo odrasli dandanes veliko možnosti, da se brezplačno dodatno izobražujejo. »Toliko denarja za izobraževanje odraslih, kot ga je sedaj ni bilo še nikoli,« je povedal in dodal: »če ta denar ne izkoristimo mi, ga bodo nekje drugje.«

Dogodki Tedna vseživljenjskega učenja se odvijajo tudi v Murski Soboti. Dogajanje tam je predstavil Dejan Dravec, direktor Ljudske univerze Murska Sobota, ki je koordinator Tedna vseživljenjskega učenja v Murski Soboti.

Predsednica Zveze kulturnih društev Lendava Danijela Hozjan pa je predstavila dogajanje ob Tednu vseživljenjskega učenja ter predvsem na Paradi učenja v Lendavi. Današnje dogajanje se bo izvajalo v avli Gledališke in koncertne dvorane Lendava med 10. in 16. uro, kjer se bo na stojnicah predstavilo več kot 30 ponudnikov različnih oblik izobraževanja. Pestro pa bo tudi dogajanje na odru, kjer bo nastopilo 15 nastopajočih skupin ali posameznikov. V Sinagogi Lendava pa bosta ob 13.30 dve predavanji, eno na temo Romov bo vodil Sandi Horvat, drugo na temo židovske kulture pa je pripravil Dejan Süč.

Na konferenci sta spregovorila tudi dva od šestih prejemnikov priznanj za posebne dosežke na področju izobraževanja odraslih. Nataša Horvat je prejemnica priznanja za promocijo učenja in znanja odraslih 2018. Jožef Horvat pa je strokovni mentor Študijskega krožka Lipovci, prejemnika nagrade ACS 2018 v kategoriji – Skupine.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.