https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Maturitetni koncert dveh soboških flavtistk

16.5.2019  

V torek sta se v Glasbeni šoli v Murski Soboti predstavili izjemno ambiciozni flavtistki s svojim predmaturitetnim recitalom.


Pred skoraj polno dvorano Glasbene šole sta se predstavili soboški flavtistki, ki končujeta Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani. S klasičnimi deli Bacha in Mozarta, pa tudi s sodobnimi skladatelji, npr. komaj enaidvajsetletnim skladateljem Tomom Varlom iz Gorenjske, sta osupnila zbrane s svojo odrsko prezenco in virtuoznostjo izvedbe. Lara Gomboši je blestela z izvedbo Chaminade opus 107, Brina Varga pa z vrhunsko priredbo slavnega skladatelja tanga, Astorja Piazolle.

Predmaturitetni recital je sicer šolska obveznost vsakega glasbenika, ki končuje srednjo šolo, vendar sta se flavtistki izkazali s svojo profesionalnostjo in angažiranim pristopom. Pred domačo publiko sta se želeli predstaviti v najboljši luči in za konec dve in pol urnega koncerta dodali še izjemno speven duet Ian Clarka, z nazivom Maya. Vse pohvale tudi profesorici Katalin Peter Krivokapić za mojstrsko in rutinirano korepeticijo na klavirju.

Na študij v tujino

Čeprav je pred dekletoma še naporna matura iz gimnazijskih in glasbenih predmetov, sta z mislimi že na glasbeni akademiji, najbrž v tujini. Lara se spogleduje z Linzem, dokler je Brina že sprejeta na Dunajsko univerzo. Želita si novih izkušenj z mednarodno priznanimi profesorji, pa tudi izzivov na koncertnih odrih. Brina je nedavno prejela 1. nagrado na Temsigu, kar pomeni, da je postala državna prvakinja v svoji kategoriji.

Ravnateljica Glasbene šole Murska Sobota Erna Lukač je ponosna na dosežke nekdanjih učenk in jima želi vse najboljše v nadaljnji karieri, prav tako pa se zahvaljuje njunima nekdanjima učiteljicama, Melaniji Gradečak in Mariji Popović, ki sta jima ne samo prenesli potrebno tehnično znanje, ampak ju navdušili za flavto in vzbudili ljubezen do glasbe. Veselijo se novih generacij vrhunskih glasbenikov, še posebej v teh dnevih pred vpisom v glasbeno šolo.

Foto: Glasbena šola Murska Sobota

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.