https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V knjižnici potekal Domoznanski večer

18.05.2019 ob 19:00  

Včeraj, 17. maja, je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekal domoznanski večer z naslovom Prekmurci in prekmurščina, ki ga sta ga v sodelovanju s knjižnico organizirala Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija in Prekmursko društvo general Maister Murska Sobota.

Strokovna pojasnila o zgodovini pokrajine v 20. stoletju in o prekmurskem jeziku nekoč in danes sta predstavili članici Prekmurskega društva general Maister Murska Sobota mag. Bernarda Roudi in Suzana Panker. Nastopile so učenke osnovne šole Tišina, ki sodelujejo v interesni dejavnosti Prekmurski jezik in kultura. Prireditev je povezoval Benjamin Langner Von Höveling.

Nastopila je tudi skupina Eroplan (M. Farič na saksofonu in B. Vučkič na klaviaturah).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2019 ob 22:21 gost25 gost

      A je bilo kaj za popiti in pojesti????

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.