https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Predpremiera dokumentarca o Milanu Kučanu v Murski Soboti

Murska Sobota  

V murskosoboški kulturno-gledališki dvorani Park je potekala predpremiera dokumentarnega filma ob 20-letnici samostojne in neodvisne Slovenije: Portret Milana Kučana novinarke Mojce Šetinc Pašek. Skozi pogovor s 23 sogovorniki so gledalci prvega predsednika države spoznali v drugačni luči lot so ga poznali doslej.

Ob 20-letnici samostojne države je na TV Slovenija nastal dokumentarni film prvega predsednika Republike Slovenije, ki so ga ustvarili: režiser Igor Maksim Košir, strokovni sodelavec zgodovinar dr. Božo Repe, snemalec Janko Špunt, dokumentarist Aleksander Lavrenčič, glasbeni opremljevalec Blaž Šivic in montažerka Maja Gaspari.

Milan Kučan ni črno-bel

V svojem dokumentarcu je novinarka Mojca Šetinc Pašek želela prvega predsednika Slovenije predstaviti iz bolj človeške plati ter prikazati zgodovinska dejstva, ki so jih državljani morda že pozabili. “Milan Kučan ni črno-bel, ampak živi v pisanih barvah,” je povedala avtorica dokumentarca ter dodala: “Za demokratično ureditev države ima zelo velike zasluge naš prvi predsednik”.

Štefko je spoznal na krvodajalski akciji

V filmu je prikazano življenje Milana Kučana od malih nog pa do zrelih let, posvečenih politiki. V pogovorih sogovorniki opisujejo različna življenjska obdobja in pomembna zgodovinska dejanja prvega predsednika, vključeni pa so tudi prizori iz zasebnega življenja – med drugim njegova soproga razodene, da sta se spoznala na krvodajalski akciji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. sotrpin
      18.06.2011 ob 13:11 sotrpin

      Kot vidim je bilo malo ljudi,to me veseli.Ljudje so spoznali da je človek velik lažlivec in trdi komunist.Najbrž z penzijo 5.tisoč evrov teško shaja kot tudi Pahor z svojo plačo.Prekmurci so njegov vneti verniki,upam da mi bo kdo napiso kaj je dobrega naredil za Prekmurje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.