https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta vikend?

23.05.2019 ob 17:00  

Ta vikend bo v Pomurju pestro dogajanje. Za vas smo preverili in izpostavili nekaj dogodkov kam se lahko odpravite.


Dogodki v petek

Že jutri, 24. maja se lahko ob 19. uri odpravite v Ljutomer, v Dom kulture, kjer bo Lions klub Ljutomer obeležil 10 let svojega delovanja. Na glasbenem koncertu z dobrodelno noto bodo nastopili  učenci glasbene šole Ljutomer, članice baletnega oddelka in Leo člani bodo pričarali glasbeno baletno zgodbo. Zbrana sredstva gredo v Sklad za mlade talente in umetnike.

Prav tako se lahko jutri zvečer ob 20:30 odpravite na dvorišče Grada na Goričkem, kjer bodo predvajali dokumentarni film režiserja Yanna Arthusa-Bertranda, z naslovom "Zemlja, naš dom". Film predstavlja pomen biodiverzitete za človeka ter prevelik in očiten vpliv človeštva na naravno okolje. Film je opremljen s privlačnimi zračnimi posnetki in odlično naracijo igralke Glenn Close. Jezik filma je angleški, uporabljeni bodo slovenski podnapisi. Ogled filma je brezplačen.

Športno obarvana sobota

V soboto, 25. maja se lahko že zjutraj ob 9. uri odpravite na strokovno vodenje po Murski Soboti z naslovom "Spoznajmo našo Soboto". Udeleženci se boste sprehodili po poti zgodovine Gimnazije Murska Sobota. Na sprehod se boste odpravili izpred Hranilnice prekmurskih dobrot na Slovenski ulici.
V soboto se lahko odpravite na Trubarjev drevored v Mursko Soboto, kjer bo ob 10. uri potekal Sprehod ob glasbi: Happy Vibe. Za prijetno dopoldansko druženje bosta poskrbeli Happy Vibe. Duo Happy Vibe sestavljata dve dekleti, Julija "Julie" Fajhtinger (vokal, kitara) ter Tajana Novak (cajon, spremljevalni vokal). Izvajata pester repertoar evergreen skladb s področja popularne, rock in jazz glasbe v akustični preobleki. Njun cilj je podati publiki edinstveno glasbeno izkušnjo in jo napolniti s pozitivno energijo. Dogodek bo potekal v organizaciji MIKKa Murska Sobota in Mestne občine Murska Sobota.

Za tiste, ki si želite soboto preživeti bolj športno pa se lahko v soboto ob 10. uri odpravite na Pohod Trideželnega parka Goričko-Raab-Őrség. Na pohod dolg 10 km se boste odpravili izpred Gostilne Mertschnigg (Avstrija). Pohodniki se boste podali proti Tromejniku, kjer bo potekala slovesnot. Če se boste udeležili pohoda nikar ne pozabite osebnega dokumenta zaradi prečkanja meje.

Če pa vam je bolj kot hoja po godu kolesarjenje se lahko ob 10. uri odpravite v Expano, kjer bo to soboto potekalo Kolesarjenje za ženske. Kolesarke se bodo podale na pot dolgo 25 km.

Na svoj račun bodo prišli tudi tekači, saj bo v soboto potekal 18. Soboški tek. Tek se bo pričel ob 10. uri v Športnem parku Fazanerija. Ob 9.45 se bo pričel tudi pohod okrog Murske Sobote (8 km), prav tako s štartom v Fazaneriji. Vsi udeleženci tekmovanja in pohoda bodo prejeli darilni bon v vrednosti 10% na storitve Term Vivat (kopanje, savna, Wellnes in masaže), toplo malico in pijačo.

Tudi najmlajši se bodo lahko v soboto pomerili na Mini olimpijadi pri OŠ Puconci. Športna zveza Puconci v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije organizira Mini olimpijado, s čimer želijo spodbuditi otroke k aktivnemu preživljanju prostega časa. Projekt ponuja priložnost predstavitve lokalnih športnih klubov in društev, ki izvajajo programe športne vadbe za najmlajše. Poleg predstavitve športnih klubov in društev, se bo predstavil tudi učitelj Jure Kuhar v vlogi nekdanjega vrhunskega športnika.

Vsi, ki bi želeli poskusiti ali skuhati okusen bograč pa se lahko odpravite v soboto ob 12. uri v Motovilce pred gasilski dom, kjer bo potekalo 6. tekmovanje v kuhanju motovilskega bograča. Na tekmovanje se lahko prijavijo ekipe, ki bodo štele vsaj 4 člane. Vse ekipe bodo kuhale bograč v podobnih 10-15 litrskih kotlih, ki jih bo priskrbel organizator. Prav tako organizator poskrbi za osnovne sestavine, potrebne za pravi bograč, medtem, ko si morajo ekipe same priskrbeti začimbe.

V soboto nastop Modrijanov in Jana Plestenjaka

V soboto se lahko zvečer odpravite v Gasilski dom Vogričevci, tam bo namreč potekala Gasilska prireditev ob 80. obletnici delovanja PGD Vogričevci. Prireditev se bo pričela ob 18. uri, ob 20. uri pa bo nastopil ansambel Modrijani. Pripravljajo tudi bogat srečelov.
Ob 20. uri bo v Bodoncih nastopil Jan Plestenjak. Avtor številnih uspešnic, najbolj priljubljen slovenski glasbenik, večni šarmer prihaja v Bodonce in za obiskovalce pripravlja čudovito romantično doživetje in nepozaben dobrodelni glasbeni spektakel.

"Tradicionalno püconsko senje" v nedeljo

V nedeljo se lahko že od 9. ure naprej odpravite v park pred evangeličansko cerkvijo v Puconce. Tam bo namreč potekalo "Tradicionalno püconsko senje", poskrbljeno pa bo tudi za plesno glasbo, pijačo in jedačo. Tam bodo tudi člani društva "Prpraši", ki bodo na ogled postavili svoje krasne starodobnike. Vabijo vam, da preživite prijetno sončno nedeljo v dobri družbi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2019 ob 19:28 knegoo gost

      pa ka norosti pisete, kaksni vrhunski sportnik???? ajmo napisite te vrhunske rezultate....cakam...

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.