https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Vrtec Bistrica se je predstavil z bogatim kulturnim programom

Srednja Bistrica, 25.5.2019  

V telovadnici OŠ Prežihovega Voranca Bistrica je v petek, 24. maja, potekala zaključna prireditev dvoletnega projekta Erasmus+, ki je potekal pod krovnim koordinatorstvom Vrtca Bistrica.

Mednarodni projekt Erasmus+ pod naslovom Razvijanje socialnih kompetenc otrok z zgodnjim poučevanjem tujega jezika je vključeval vrtce iz Estonije, Bolgarije, Italije in Slovenije. Krovni koordinator projekta je pa je bil Vrtec Bistrica pri OŠ Prežihovega Voranca Bistrica, kot edini vrtec v Sloveniji v obdobju 2017–2019.

Osrednja cilja projekta sta bila dvig strokovnih kompetenc za strokovne delavke vrtca (učenje angleščine z namenom uporabe pridobljenega znanja pri lastnem delu z otroki v skladu s cilji vrtčevskega kurikuluma) in prizadevanje za izboljšanje kvalitete predšolske vzgoje s poudarkom na dejavnostih za izboljšanje socialnih kompetenc otrok: moralna vzgoja, ponudba tujega jezika za otroke v vrtcu, spodbujanje multikulturnosti in sprejemanje drugačnosti.

V kulturnem programu so nastopili otroci iz Vrtca Bistrica ter OŠ Prežihovega Voranca Bistrica. Zbrane pa je nagovorila vodja enote Erika Hvala, ki je tudi podelila zahvale gostjam iz Bolgarije, Estonije ter Italije.

Zadnji dogodek projekta bo še v soboto, ko bo prav tako na bistriški osnovni šoli potekala konferenca Z inovativnimi pristopi v vrtcu in šoli gradimo družbo prihodnosti.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2019 ob 11:46 fundušar gost

      Dugarjev dedek Franc, je tudi vzgojitelj!?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.