https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Renkovcih pripravili LUŠTen dan brez glutena

Renkovci, 26.05.2019 ob 6:00  

V soboto, 25. maja je v Renkovcih na LUŠTni domačiji potekal LUŠTen dan brez glutena.

Na stojnicah so potekale degustacije brezglutenskih izdelkov Vitapek, Lincer in Ficko ter predstavitev Pomurske podružnice Slovenskega društva za celiakijo in Društva Celiac iz Novega Mesta.

Potekala je tudi predstavitev knjige Fermentiraj.si, Brezglutenska akademija, ki jo je predstavila soavtorica Marjetka Kraševec.

Knjiga na preko 400 straneh zajema več kot 60 odličnih receptov za pripravo fermentirane hrane, preko 440 fotografij in ilustracij ter obilico zbranih dejstev o fermentaciji. Je pomemben priročnik za vse, ki potrebujejo nakupovalni vodič v brezglutenskem svetu in za vse, ki se zavedajo pomena zdrave funkcionalne fermentirane brezglutenske hrane.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.05.2019 ob 6:11 Gneca gost

      Kaksna guzva.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.05.2019 ob 9:29 Sladk gost

      San bila tan in je bilou čista simpatično. Dosta nouvoga san zvedla. Še kaj podobnoga si želin.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.05.2019 ob 9:38 Kili mandjaro gost

        Sladk.....Koga briga ,če si ti tam bila in ka si novega izvedela.Nisi napijsala kelko si za šenki pojedla .Kupinari so nej ponujali jajc ker to je značilnost te vasi ?

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.05.2019 ob 11:21 ......... gost

      Enjajte ži s ten sranjun o jedači. Človek je jedel in bo jedel, razlika je pa ta, da je jedel zdravo hrano, ker ni imel pospeševalcev razvoja te hrane, danes pa obstaja vse, samo ne pridelano po naravni poti. Nemre npr paradajz zrasti in dozoreti v enem mesecu pod folijami, z pospeševalci razvoja, če vemo, da je zato potreben čas. Doma npr. komaj v enem mescu listje grata velko, pa komaj paradajz začne rasti in zeleniti. Kaj za vraga smo potem jedli 30 let in več nazaj, da se nam zvišuje življenjska doba. Skratka marketing in marketing - isto kot farmacija in farmacija. Najprej reklamirajo hrano, razne pizdarije na roštiljih, nato pa zdravila za zdravo življenje.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.