https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Horvat, Jevšek in Židan oddali svoj glas

Murska Sobota, 26.05.2019 ob 10:00  

Danes se je ob 7. uri po državi odprlo nekaj več kot 3000 volišč, na katerih volivci izbirajo osem poslancev, ki bodo Slovenijo v prihodnjem petletnem mandatu zastopali v Evropskem parlamentu. Glas, ki ga je mogoče oddati do 19. ure, so že oddali murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek, predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan in poslanec Jožef Horvat.


Danes lahko 1.610.705 volilnih upravičencev izbira med 103 kandidati s 14 kandidatnih list in izbere osem poslancev, ki bodo Slovenijo zastopali v Evropskem parlamentu. Po zaprtju volišč bo na objavo prvih delnih neuradnih izidov potrebno počakati vse do 23. ure, ko se bodo zaprla še zadnja volišča v EU. 

Predsednik vlade mag. Dejan Židan verjame, da bo rezultat na tokratnih volitvah boljši, kot pa je bil na minulih. "Želja je, da dobimo dva kandidata."

"Če pogledamo dogajanje v Združenem kraljestvu na drugi strani pa silne pritiske s strani ZDA, Rusije in Kitajske, vidimo, da je Evropa na razpotju. Temu se lahko Evropa upre, samo, če je dovolj močna. Volitve so pomembne. Potrebujemo Evropski parlament, ki bo deloval demokratično, saj je demokracija tista, ki jo je potrebno ohranjati in ni dana sama od sebe," je povedal Židan. 

Svoj glas je oddal tudi pomurski poslanec Jožef Horvat.

Foto: Horvat

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija