https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Cankovi dan odprtih vrat Centra za krepitev zdravja

Cankova, 29.05.2019 ob 11:00  

Center za krepitev zdravja Murska Sobota, enota Cankova, je v soboto, 25. maja, pripravil dan odprtih vrat, kjer so z različnimi aktivnostmi poskrbeli za boljšo informiranost in dobro počutje udeležencev.

Potekali so merjenja krvnega tlaka in krvnega sladkorja s svetovanjem ter analiza telesne sestave in merjenje visceralne maščobe. Predstavljeni so bili državni presejalni programi, ob čemer so imeli obiskovalci možnost ugotavljanja rakastih sprememb na modelih dojk, mod in debelega črevesa.

Obiskovalci so imeli možnost pridobiti tudi nasvete za lažjo odločitev opustitve kajenja ter pripravo zdrave malice. Na voljo je bil tudi kratki individualni posvet s psihologom in predstavitev psihoedukativnih delavnic.

Pripravljeni so bili še demonstracija Nordijske hoje, joga za otroke ter testiranje telesne zmožnosti in prikaz posledic neaktivnega življenjskega sloga. Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota pa je predstavil projekt »SOPA« - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.